29.08.2013, Miroslav Fuks

Komňacký: Zápas se Slavií je pro nás utkáním podzimu!

Komňacký: Zápas se Slavií je pro nás utkáním podzimu!Úvodních šest kol letošního ročníku Gambrinus ligy přineslo na konto FC Vysočina příliš málo bodů na to, aby s výsledky týmu panovala spokojenost. Zisk čtyř bodů proto před nadcházejícím nedělním domácím zápasem velí jihlavským fotbalistům jasně – zvítězit. A to bez ohledu na skutečnost, že do Jihlavy zamíří jeden z nejslavnějších českých klubů - Slavia Praha.

 

Důležitost duelu si plně uvědomuje i kouč František Komňacký: „Proti Znojmu i v poháru v Chomutově se ukázalo, že pro Slavii byla spíše výhoda, že hrála pod tlakem půlmiliónové pokuty. Zdá se, že je pro kruté porážce s Teplicemi z nejhoršího venku a do Jihlavy bezesporu přijede sebevědomý tým, který půjde za vítězstvím. Nicméně my jsme v situaci, kdy si zkrátka nemůžeme další domácí ztráty dovolit. Tím spíše, že po reprezentační přestávce hrajeme další tři velice těžké zápasy. Byl bych hrozně nerad, kdybychom na stávajících 4 bodech zůstali i před závěrečnou částí podzimu, kdy nás čekají soupeři naší úrovně. Proto k utkání se Slavii přistoupíme jako k „utkání podzimu“ bez ohledu na to, v jaké se Slavie nachází situaci. V nadcházejícím zápase musíme udělat vše pro to, abychom získali tři body.“

Na které fotbalisty si musí dát jihlavská defenzíva největší pozor? „Čeká nás náročný zápas proti kvalitnímu soupeři se slavnou minulostí. Současnou Slavii zdobí dobrý pohyb, kvalitní kombinace a též má ve svém středu řadu nebezpečných hráčů. Vedle zkušeného Kisela si musíme pohlídat oba urostlé útočníky Škutku a Škodu. Ve středu pole se velmi dobře jeví mladíci Zmrhal, Petrák a Koreš, který naposledy rozhodl utkání proti Znojmu. Nás však hra Slavie nesmí nijak překvapit. Musíme se prezentovat nátlakovým fotbalem a jít za třemi body,“ zdůraznil Komňacký.

Jak vlastně vypadá aktuální pohled na marodku jihlavského týmu? Můžete počítat s Markem a Masopustem? Vrátí se do sestavy stoper Kopic, kterému uplynul trest za červenou kartu? „Masopust už naplno trénuje, ovšem Marek se po viróze do tréninkového procesu ještě zcela nezapojil. Do obrany přesto mohu vybírat z většího počtu hráčů, neboť vedle Kopice už může nastoupit i nová posila Krejčí,“ informoval Komňacký.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 1 – Šimonek, Masopust, Tlustý, Marek, Jungr, Harba, Šourek, Teplý, Kosak.

Inkasované karty: 1 – Kopic, Jánoš, Koloušek, Masopust, Jungr, Přeučil

Absence: Josl a Šilinger (po zranění začali s tréninkem)

SK Slavia Praha

Základní informace:

vedení klubu – prezident klubu: Aleš Řebíček, generální ředitel a místopředseda představenstva: Jaromír Šeterle, předseda představenstva: Adam Řebíček, obchodní ředitel: Radek Šenk, provozní ředitel: Jiří Trepeš, sportovní ředitel: Miroslav Držmíšek
sídlo - kanceláře: U Slavie 1540/2a, 100 00 Praha 10 - Vršovice
telefon: 272 118 100
e-mail: slavia@slavia.cz
internet: www.slavia.cz
klubové barvy: červená - bílá
kapacita stadionu: 21.000 míst k sezení
juniorka: Juniorská liga

Pohled do historie:

Rok založení: 1892

Názvy klubu: Akademický cyklistický odbor Slavia (ACOS), Sokol Slavia, Dynamo Slavia, TJ Slavia, SK Slavia

Úspěchy: Ve dvacátých a třicátých letech minulého století patřila k nejlepším českým klubům. V roce 1934 se na MS v Itálii podílelo na druhém místě ČSR hned osm slávistů. V roce 1937 vyhrála Středoevropský pohár. Ligu vyhrává v letech 1940, 1941, 1942, 1943 a 1947, na další titul však musí čekat bezmála půl století až do roku 1996, pohár pak získala v letech 1941, 1942 a 1945. V poháru UEFA je největším úspěchem semifinále z roku 1996, kde tým nestačil na francouzské Bordeaux. V roce 2007 se Slavia poprvé v historii dostala do základní skupiny Ligy mistrů, kam postoupila díky vyřazení Ajaxu Amsterdam. Po dvanácti letech v roce 2008 slavila titul, v dalším roce titul obhájila, poprvé po 66-ti letech.

Vzájemná bilance: 4 utkání 1 – 2 – 1 7 : 8

Ze vzájemných zápasů:

jaro 13 - Gambrinus liga: FC Vysočina - SK Slavia Praha 3:1 (3:1)
Góly: 24. Vaculík, 30. Koloušek, 40. Marek – 33. Hubáček
Sestavy: VYS: Blažek – Obert, Tlustý, Rada, Marek – Masopust (89. Mešanović), Karlík, Jungr (79. Kosak), Koloušek, Vaculík – Šimonek (84. Vaněček). SLA: Rakovan – Dostál, Bortel, Hubáček, Čonka – Vošahlík, Petrák, Kisel (46. Hurka), Zmrhal, Juhar – Škutka (65. Červenka).

podzim 12 – Gambrinus liga: SK Slavia Praha - FC Vysočina 3:3 (0:3)
Góly: 69. a 90. Vošahlík, 87. Kisel - 8. Vaculík, 22. Koloušek, 45. Tecl z pen.
Sestavy: SLA: Čontofalský - Nitrianský, Latka, Hubáček, Čonka – Koreš (76. Zmrhal), Kisel, Petrák, Jarolím (53. Vošahlík), Juhar - Škoda. VYS: Blažek – Obert, Tlustý, Šourek, Josl – Karlík, Koloušek – Masopust (61. Mešanović), Jungr (87 Sedláček), Vaculík (74. Kosak) - Tecl.

jaro 06 - Gambrinus liga: FC Vysočina - SK Slavia Praha 0:3 (0:0)
Góly: 68. a 69. Vlček, 60. Gaúcho
Sestavy: VYS: Tulis - Veselý (68. Malínek), Šourek, Kadlec, Kopic - Svoboda, Zúbek, Vladyka (53. Pacholík), Lovětínský - Peška (77. Vácha), Perniš. SLA: Kozáčik - Krajčík, Holeňák, Aračič, Hubáček - Piták, L. Jarolím, Janda (76. Hrdlička), Švento - Gaúcho (87. Kalivoda), Vlček (70. Fořt).

Pravděpodobná sestava: Černý – Dostál, Bortel, Dobrotka, Čonka – Gecov, Petrák - Štěpán, Kisel, Koreš - Škoda

Trenér: Michal Petrouš

Střelci: 3 – Kisel, 1 – Mičola, Petrák, Koreš.

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: M.Jarolím (v jednání – volný hráč), Černý (přestup Queens Park Rangers FC), Štěpán (host. FC Hradec Králové), Rakovan (přestup MŠK Žilina/SK), Šimeček, Bazal, Kolařík a Vondráček (přeřazeni z juniorky).

Odchody: Skácel a Jarolím (konec smlouvy), Hubáček (přestup FC Tescoma Zlín), Vošahlík (konec host. FK Baumit Jablonec), Berkovec (host. Bohemians Praha 1905), Tusjak (host. FC MAS Táborsko).

Stadión soupeře: ZDE

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu