04.09.2013, Redakce

Vyjádření FC Vysočina k dopisu SK Slavia Praha

Vyjádření FC Vysočina k dopisu SK Slavia PrahaVedení FC Vysočina Jihlava se v úterý 3. září zabývalo dopisem zaslaným vedením klubu SK Slavia Praha. Přesné znění reakce FC Vysočina je k dispozici níže.

 

Ve svém dopise žádáte o vysvětlení dění pouze v jedné části na stadionu FC Vysočina, a to sektoru A2. Vaši fanoušci, tedy fanoušci hostujícího klubu, obsadili také tribunu B. Jejich chování, bylo v souladu s návštěvním řádem, který je vyvěšen při každém vstupu na stadion. Tito fanoušci měli volný pohyb po prostorách stadionu.

Hostující fanoušci v sektoru A2 hrubým způsobem narušili návštěvní řád, znemožnili svým chováním řádné sledování fotbalového zápasu domácím (především majitelům permanentek), bylo třeba učinit kroky a zabezpečit klidný průběh zápasu.

a) Bezpečnostní opatření pro utkání proti Slavii byla reakcí FC Vysočina na činnost fanoušků Slavie v minulém zápase a jejich „pyrotechnického show“. Vznikly na stadiónu škody FC Vysočina v celkové výši 80.000 Kč – 50.000 Kč škody v sektoru hostí a 30.000 Kč pokuta od svazu

b) Klub ve spolupráci s Policií ČR se bránil tak, že nehodlal do sektoru hostí vpustit fanoušky, které při posledním incidentu Policie ČR identifikovala. Prováděl v sektoru hostí důkladné kontroly proti vnášení pyrotechniky.

c) Klub z bezpečnostních důvodů dlouhodobě využívá svého práva, jako pořadatel fotbalového utkání, které je v Česku chápáno jako privátní akce, stanovuje, koho na stadión vpustí. V souladu s návštěvním řádem nevpouštíme na stadion fanoušky pod vlivem alkoholu a jiných látek, při rizikových duelech pokládáme za velký bezpečnostní problém přítomnost fanoušků se symboly hostujícího klubu na domácích tribunách. Zápas může přinést těžko předvídatelné emoce, tudíž klub tímto opatřením chrání fotbalové fanoušky a též sebe proti riziku situací, které pro klub mohou znamenat postih ze strany FAČR.

d) Jiné řešení než izolace fanoušků Slavie od ostatních diváků na stadiónu nebylo možné. Ze strany fanoušků FC Vysočina byly tendence k odvetným opatřením. Pirátský kotel fanoušků Slavie totiž napadal, ohrožoval a především neumožnil dlouholetým majitelům permanentek zůstat v sektoru A2! Tito fanoušci hrozili napadením skupiny fanoušků Slavie, kteří by šli na toaletu či ke stánku s občerstvením. Fanouškům hostů bylo nabídnuto WC a občerstvení v sektoru hostí, což odmítali.

e) Přesto budeme apelovat na bezpečnostní agenturu, aby při krizových situacích, které tyto zápasy a okolnosti přinášejí, postupovali citlivěji. Zejména při používání uklidňujících prostředků, o kterých se ve vašem dopise také píše.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu