04.09.2013, Miroslav Fuks

Vysočina testuje cizince – Haurdiče a Antonova

Vysočina testuje cizince – Haurdiče a AntonovaKádr FC Vysočina v polovině tohoto týdne ve formě testu rozšířili dva zahraniční fotbalisté. O jihlavský prvoligový dres se uchází urostlý bulharský útočník Miroslav Antonov a bosenský krajní záložník Anes Haurdič, který je znám ze svého působení v Jablonci. Oba ofenzivní fotbalisté se představí v rámci pátečního modelového utkání proti juniorce.

 

Anes Haurdič (nar. 1.3.1990) začal svoji fotbalovou kariéru v bosenském hlavním městě v klubu FK Sarajevo. Zde tento bývalý bosenský reprezentant v kategorii U21 strávil čtyři sezony a v létě 2006 zamířil do Česka do FK Baumit Jablonec. Zde se v lednu 2008 prokousal do prvoligového kádru, přičemž v Gambrinus lize debutoval v dubnu 2008 na půdě Baníku Ostrava. V letech 2009 – 2010 byl pravidelným článkem jablonecké sestavy a předpovídala se mu velká fotbalová budoucnost. V dalších letech ho však pronásledovaly vleklé zdravotní potíže a jeho slibně rozjetá kariéra se hodně přibrzdila. Poslední dva roky prakticky vůbec nenastupoval, pokud nebudeme počítat zápasy v juniorce a několik startů v přípravě. Za Jablonec v Gambrinus lize nastoupil do 62 utkání a vstřelil 5 branek. V únoru letošního klubu se severočeským klubem dohodl na předčasném ukončení smlouvy a odešel za pravidelným herním vytížením do mateřského klubu FK Sarajevo. Na jaře 2013 přispěl k umístění na příčkách zaručujících start v Evropské lize, kde letos v červenci zasáhl do 4 duelů. Nyní zkouší své štěstí v Jihlavě, kam ho jistě zavála přítomnost kouče Františka Komňackého, jenž ho vedl v Jablonci.

Bulharský útočník Miroslav Antonov (nar. 10.03.1986) přichází s vizitkou 24 branek vstřelených v 74 duelech bulharské nejvyšší soutěže. Ty zaznamenal v dresu FK Sportist Svoge, Levski Sofia, PFC Montana a Slavie Sofia. V létě 2013 se potřetí vrátil do klubu PFC Montana, který právě sestoupil do II. bulharské ligy a kde začínal svoji profesionální kariéru. Nyní v FC Vysočina v sedmadvaceti zkouší prorazit na první zahraniční angažmá.

Naopak kádr FC Vysočina opouští mladý slovenský útočník Matúš Marcin (nar. 6.4.1994), který je na odchodu na půlroční hostování do Banské Bystrice.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu