11.09.2013, Kopeme za fotbal

Amatérští fotbalisté v kůži profesionálů

Amatérští fotbalisté v kůži profesionálůNa jihlavském stadionu se výjimečně neproháněli soupeři z Gambinus ligy, plochu využili amatérští hráči Sokolu Puklice. V rámci projektu Kopeme za fotbal je totiž trénoval zkušený František Komňacký. Navíc tým zapojený do projektu Gambrinusu absolvoval i prohlídku zázemí, které využívá FC Vysočina Jihlava.

 

Prohlídkou šaten, posilovny, VIP zóny, tiskové místnosti i tribun začalo pro mužstvo z OFS Jihlava exkluzivní fotbalové odpoledne. Dostali se tak do míst, kam se běžný fanoušek nepodívá, a kde se běžně pohybují hráči Jihlavy, týmu, kterému většina z nich fandí.

„Využili jsme nabídky Gambrinusu a jihlavského klubu a přijeli jsme sem místo toho, aby se trénink uskutečnil u nás. Byl to pro kluky takový bonus,“ popsal trenér Puklic Kamil Kružík netradiční, ale příjemnou situaci. „Prohlédli jsme si i celý stadion,“ dodal nadšeně. „Vnitřek stadionu je pěkný, oproti nám mají prostorné šatny, viděli jsme i nějaké poháry,“ všiml si Radek Štěpán, náhradní brankář.

Kabiny si hráči okresního přeboru dokonce vyzkoušeli na vlastní kůži, a to když se před tréninkovou jednotkou převlékali do dresů Kopeme za fotbal. Při vstupu na hrací plochu byla na hráčích vidět radost a zároveň nervozita a očekávání z toho, co přijde. Rozhodně se ale nebylo čeho obávat. Příjemné počasí, prázdné tribuny naznačující, že nezvaní hosté nebudou rušit, a milé přivítání trenérem Komňackým zaručovalo skvělý zážitek.

„Přiblížili jsme klukům trénink první ligy, včetně rozcvičení i závěrečného protažení. Trénink jsem zaměřil herně. Obsahoval stavěčky, kombinace se zakončením i hru s určitým omezením, tak jak to často vyžaduji po svých svěřencích,“ naznačil František Komňacký, že se tato tréninková jednotka příliš nelišila od těch běžných.

„Trénink byl výborný. Určitě nám to něco dá, mimo jiné se inspirujeme rozcvičkou, kterou do naší přípravy nezařazujeme, i když bychom měli,“ přiznal trenér mužstva z OFS Jihlava nedostatek ve svých řadách.

„I brankáři dostali do těla. Uvidíme, jak na tom budou zítra. Na takovou zátěž nejsou zvyklí,“ ocenil trenér výkonnostních svěřenců práci svého profesionálního kolegy Tomáše Jansy, asistenta trenéra Františka Komňackého.

„Jelikož se jednalo o ukázkový trénink, chtěli jsme pojmout všechny formy cvičení – od koordinace přes obratnost po technicko-taktické věci. Prošli jsme tak celé spektrum brankářského řemesla,“ byl konkrétní Tomáš Jansa. „Při běžné přípravě se většinou zaměřujeme na jeden dva dílčí cviky,“ upřesnil.

„Moc mě to bavilo, i když to bylo náročné. Ale když to není tak často, člověk to rád vydrží,“ byl upřímný Radek Štěpán. „Oba brankáři Puklic mě zaujali, šli do toho s velkou vervou, řekl bych až na hranici rizika zranění,“ ocenil Tomáš Jansa s úsměvem snahu výkonnostních gólmanů. „Jeden z nich mě překvapil tím, že má dobrý odhad na vysoké balóny. To je věc, která se velmi těžko učí,“ konstatoval zkušený trenér.

„Tým mi byl velice sympatický svým vystupováním i zapojením. Nějakých nedostatků jsem si všimnul, ale na druhé straně to všechno vyvažuje obrovská chuť a bojovnost,“ nezapomněl dodat František Komňacký.

Hráči Sokolu Pulice si kromě pohledu do zákulisí Gambrinus ligy a tipů na vylepšení svého vlastního tréninku odnesli také upomínku na fotbalové odpoledne, dres podepsaný hráči FC Vysočina Jihlava.

„Projekt je výborná věc. V jeho rámci už jsme vyhráli VIP návštěvu Sparty i Slavie. Podíváme se tam, kam bychom se bez projektu nepodívali,“ shrnul účast svého klubu v projektu Kopeme za fotbal Kamil Kružík.

Projekt Gambrinusu Kopeme za fotbal se rozjel v roce 2010. Kromě materiální podpory pro týmy od nejnižší soutěže po okresní přebor dává klubům možnost soutěžit o exkluzivní okamžiky s celky Gambrinus ligy. Kromě střetnutí s profesionály mohou také vyhrát trénink s koučem z první ligy a mnoho dalších zajímavých cen. Do projektu je v současnosti ve více než 30 regionech zapojeno téměř 300 týmů.

  • Fotogalerie ZDE
  • Video z akce ZDE

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu