22.09.2013, Miroslav Fuks

Vysočina v Mladé Boleslavi na body nedosáhla

Vysočina v Mladé Boleslavi na body nedosáhlaFotbalová Vysočina rok staré vítězství v Mladé Boleslavi nezopakovala. Domácí celek, povzbuzený vysokou výhrou nad Slavii, nedopustil překvapení a o své výhře rozhodl už v prvním dějství, kdy skórovali Nešpor a Štajner. Haris Harba hlavou na počátku druhé půle utkání dokázal zdramatizovat, ale Ščuk znovu zvýšil vedení Boleslavi na konečných 3:1 (2:0). Domácí tak na vlas přesně oplatili Jihlavě rok starou porážku.

 
Ml. BoleslavMl. Boleslav
9.kolo, neděle 22.9.2013, 17:00
3:1
(2:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 7. Nešpor, 39. Štajner, 67. Ščuk – 50. Harba
ŽK: Masopust, Josl
Rozhodčí: Hrubeš – Dobrovolný, Mokrusch
Diváci: 3597
Ml. Boleslav: Miller – Kysela, Johana, Kúdela, Fabián – Jarolím, Ščuk - Štohanzl (82. Bořil), Štajner, Chramosta (90. Štoček) – Nešpor (87. Jeslínek). Náhradníci: Diviš – Štípek, Brunclík, Smejkal. Trenér Ladislav Minář.
FC Vysočina: Hanuš – Marek, Tlustý, Šourek, Josl – Jánoš, Karlík (63. Jungr) – Masopust (72. Kliment), Koloušek, Vaculík – Harba (89. Teplý). Náhradníci: Kotnour – Krejčí, Mikula, J.Kučera. Trenér František Komňacký.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč František Komňacký oproti původním předpokladům neučinil žádnou změnu sestavy. Důvěru dostala stejná jedenáctka, která zejména v ofenzívě předvedla velmi dobrý výkon v Olomouci. Uzdravený Jungr zůstal na lavičce a ani tam nefiguroval zkušený gólman Blažek, kterého skolily zdravotní problémy. Na střídačku tak poprvé usedl mladý gólman Kotnour.

Vysočina na první nebezpečnou střelu dlouho čekat nemusela. Už v 15. sekundě se 20 meztrů od branky opřel do míče Harba a Miller měl s jeho přízemním pokusem plné ruce práce. Domácí se poté dostali do hry a už v 7. minutě se ujali vedení. Nešpor dostal od Štajnera kolmici mezi jihlavské stopery, měl dostatečnou rychlost a prostřelil Hanuše – 1:0. V 9. minutě zprava odcentroval Kysela a Štejner poslal svoji hlavičku jen těsně nad břevno. Ve 14. minutě se hostům vydařila kombinace na levé straně. Josl vysunul do křídla Harbu, který našel zpětnou přihrávkou ve vápně Vaculíka. Ten z úhlu mířil na zadní tyč, ale prostor Millerovy branky netrefil. Ve 23. minutě se na levém křídle uvolnil Chramosta a poslal centr do pokutového území, kde míč proskákal až ke Štajnerovi. Souboj s  Hanušem však prohrál, jihlavský gólman míč reflexivně vyškrábl. O minutu později svedli souboj na rohu velkého vápna Vysočina staří známí z Liberce – Štajner a Koloušek. Prvně jmenovaný míč získal a poslal před branku nebezpečný střálený centr, který Chramosta na první tyči tečoval vedle. V 35. minutě znovu čaroval Hanuš, když Chramosta posunul do vápna míč na Štohanzla a exjihlavský záložník Hanuše přelobovat nedokázal. V 36. minutě po centru Štohanzla z pravého křídla pálil nepřesně Nešpor. V 39. minutě sudí odpískal pokutový kop po souboji Josla s Jarolímem. Penaltu s přehledem proměnil Štajner – 2:0. A za tohoto stavu se šlo v poločase do kabin.

Do druhé půle vstoupili aktivněji domácí, ovšem na svůj úvodní tlak paradoxně doplatili snížením stavu. Vysočina v 50. minutě vyšel nádherný rychlý brejk, kdy Masopust uvolnil do křídla Vaculíka, jenž s míčem dosprintovala až do vápna, odkud nadýchaným centrem nabídl gólovou hlavičku Harbovi. Ten už neměl problém snížit na 2:1. Zápas znovu získal na náboji a Vysočina vycítila příležitost. V 58. minutě si Koloušek narazil s Vaculíkem a poté tento mladoboleslavský odchovanec pěkně vypálil. Bohužel nad břevno. Vzápětí Chramosta posunul míč Nešporovi, který ihned pálil. Cestu míči do brány však zatarasily dvojí skluzy jihlavských stoperů. V 67. se domácí znovu dočkali dvougólového vedení, když Jarolím poslal centr ze standardní situace přesně na hlavu Ščuka, který balón prodloužil přesně k tyči – 3:1. V 71. minutě byl v nebezpečné vzdálenosti od branky faulován Harba a Koloušek tak měl možnost kopat přímý kop z nadějné pozice. Svůj pokus však poslal těsně nad břevno. V 75. minutě si na pravém křídle dobře naběhl Jungr a zpětnou přihrávkou našel ve vápně nabíhajícího Marka. Ten pálil z první jen těsně vedle pravé tyče Millerovy branky. V 80. minutě už podruhé v zápase nebezpečně pálil levý bek Fabián. I v tomto případě však ztroskotal na pozorném Hanušovi. Vysočina se až do konce zápasu snažila o snížení nepříznivého stavu, ale narážela na koncentrovanou mladoboleslavskou obranu. Zároveň si musela dávat velký pozor na domácí brejky. Do konce zápasu už velké příležitosti před brankami nenastaly, tudíž domácí mohli slavit zaslouženou výhru 3:1.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
9.kolo | Ml. Boleslav - FC Vysočina | 3:1
23.kolo | FC Vysočina - Ml. Boleslav | 2:1
Související
Aktuálně

U17: Bod z Liberce

Jihlavští mladší dorostenci nedokázali v druhém poločase dokonat obrat proti svému sokovi v tabulce Slovanu Liberec a odváží si tak bod po remíze 2:2 (2:2). Za Vysočinu nejprve skóroval v 29. minutě Tomáš Vambera a poté ještě v prvním poločase vyrovnával Radek Palán. Dorostenci se tak i nadále nachází na 13. příčce tabulky. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu