17.10.2013, Miroslav Fuks

Blažek: Na Bohemians mám jen ty nejlepší vzpomínky

Blažek: Na Bohemians mám jen ty nejlepší vzpomínkyNezastírá, že mu Ďolíček a zelenobílý dres hodně přirostl k srdci a pomohl mu k veleúspěšné kariéře. V sobotu však bude hájit branku FC Vysočina a veškeré sympatie budou muset jít minimálně na devadesát minut stranou. Jak se vlastně jihlavský gólman Jaromír Blažek těší na návrat do Ďolíčku? Kdy zde chytal naposledy? Působí mezi Klokany někdo, s kým se ve Vršovicích sešel v jednom klubu?

 

Na působení v Bohemians mám skutečně jen ty nejlepší vzpomínky. Ve druhé polovině devadesátých let jsem tam strávil tři krásné roky a vděčím jí za to, že jsem si zde svými výkony řekl o působení ve Spartě. V Ďolíčku jsem asi chytal naposledy v dresu Sparty v květnu 2003, což už je tedy hodně dávno. Šlo o nechvalně známý a též památný zápas, ve kterém Sparta vedla, ovšem duel byl předčasně ukončen díky inzultaci pomezního rozhodčího ze strany domácího fanouška. Sparta díky tomu dodatečně vyhrála kontumačně a mohla slavit titul.

Působí mezi Klokany někdo, s kým ses ve Vršovicích sešel v jednom klubu?
Z tehdejší doby tam zůstal snad jen Tonda Panenka. Nikoho jiného si teď hned nevybavuji.

Jaký úspěch či zážitek v dresu Bohemians řadíš nejvýše?
Asi fakt, že jsme se po dvou letech snažení dokázali v červnu 1999 vrátit do I. ligy a poté jsme po podzimu obsadili třetí příčku v nejvyšší soutěži. A já pak přestoupil do Sparty.

Jakou vlastně máš proti Bohemians bilanci? Dařilo se ti v zápasech proti Klokanům?
Těch zápasů moc nebylo. Ta bilance, když jsem chytal ještě za Spartu, asi bude příznivá.

Bohemians se po roce vrátili do Gambrinus ligy. Jak vnímáš dosavadní výkony týmu trenéra Webera?
Pro Bohemku je hlavním cílem záchrana soutěže, stejně jako pro nás. Jejich hra má kvalitu, které je umocněná velkým důrazem a agresivitou. Bohemians záchranu přeji, protože jde o tradiční pražský klub. Navíc hraje na pro mne krásném stadiónu s jedinečnou atmosférou a skvělými fanoušky.

Vysočina mocně touží po bodovém importu. Co k tomu bude v sobotu potřeba?
Výkonem bychom chtěli navázat na naši hru v pohárovém utkání v Olomouci. Nečeká nás ale vůbec nic jednoduchého. Musíme se vypořádat s důrazem domácích hráčů a být odolní. Věřím, že je v našich silách uspět.

Jak tým strávil reprezentační přestávku? Byly tréninkové dávky ordinovanou koučem Komňackým náročné?
Minulý týden byl pro všechny hráče náročný a pro mne v mém věku dvojnásob. Všichni bychom mnohem raději hráli zápasy, ale když už taková pauza nastane, tak chápeme, že je třeba během ní dobít baterky.

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu