27.10.2013, Miroslav Fuks

Komňacký: Vítězství nad Jabloncem si velice cením

Komňacký: Vítězství nad Jabloncem si velice cenímTa nervozita se před utkáním, ale i během něj dala krájet. FC Vysočina se po výhře Znojma poprvé ve své prvo i druholigové historii ocitl na poslední příčce tabulky. Hráči moc chtěli, aby se tak stalo jen na pár hodin. K tomu však nutně museli porazit velmi dobře hrající Jablonec. Historicky prvního vítězství jihlavského klubu nad tímto severočeským celkem se skutečně dočkali, ovšem tři body se nerodily vůbec jednoduše.

 

Kouči Františku Komňackému určitě spadl velký kámen ze srdce: „Náš klub i já jsme se ocitli ve velmi složité situaci, protože už před zápasem jsme věděli, že mužstva, která byla v tabulce za námi, vyhrála. To jsem v životě nezažil, že bych byl s týmem na chvostu tabulky. Neměl jsem z toho dobrý pocit, ale chtěl jsem to obrátit do motivace pro hráče. Aby udělali vše pro to, abychom se z této nelichotivé situace dostali. Narazili jsme však na soupeře, který je lepší a má skoro na všech postech sestavy kvalitnější hráče, než my. Přehrávali nás prohybem, přesností kombinace a dostávali do střeleckých příležitostí. Měli jsme štěstí, že jsme v první půli neinkasovali a naopak jsme sami dokázali skórovat po prakticky jediné střele na branku v první půli. To, že jsme vedli, nemělo logiku a nebylo vyústěním dění na hřišti. V poločase jsem hráče nabádal, že takto nelze pokračovat. Chyběl nám pohyb, důraz, ztráceli jsme zbytečně míče a všude jsme byli pozdě. Bohužel, ani začátek druhé půle lepší nebyl a soupeř zaslouženě vyrovnal. Pak jsme se ale trochu zvedli. Hráči snad cítili, že remíza je pro nás málo a začali jsme být aktivnější i v ofenzívě. Vypracovali jsme si několik možností a hlavně jsme brzy strhli vedení zpět na naši stranu po rohovém kopu. Znovu jsme se mohli stáhnout do defenzívy a vyrážet do brejků, které jsme už zahrávali lépe, a byli jsme v nich nebezpeční. Jednu z těchto situací Harba vyřešil fotbalově a mazácky. V posledních minutách se projevila síla soupeře, který dokázal snížit a ještě usiloval o vyrovnání. Závěrečné drama jsme už zvládli a uhájili jsme nesmírně cenné tři body. Vítězství si velice cením, protože jsme porazili ohromně silného soupeře. Mužstvo, které by mělo prohánět celky ze špičky ligy. Do zbývajících zápasů podzimu, kdy nás čekají soupeři zhruba naší úrovně, bezesporu máme, co zlepšovat. V těchto zápasech o šest bodů musíme hru výrazně zlepšit, abychom uspěli,“ zdůraznil na závěr svého hodnocení kouč František Komňacký.

„Celý zápas jsme byli jednoznačně lepší, přesto jsme zaslouženě prohráli. Domácí prostě dali tři branky a my jen dvě. Nemohu klukům vytknout, že by zápas neodpracovali, ale bohužel jsme v defenzívě byli nedůrazní a vyrobili jsme tři chyby, které soupeř potrestal. Našich chyb v útočné ale bylo ještě daleko více. Zdá se mi, že si jdeme zahrát fotbal, ale ne vyhrát. Jsme málo hladoví a nezodpovědní," řekl po zápase trenér Jablonce Roman Skuhravý.

Pozápasové ohlasy v sestřihu tradičně nabízí Youtube kanál Ježour TV. Krom komentáře trenérů Františka Komňackého a Romana Skuhravého z tiskové konference přinášíme i názory gólmana Jaromíra Blažka, střelce úvodní branky Lukáše Masopusta a „Muže zápasu“ Harise Harby.

 
Související
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu