29.10.2013, Miroslav Fuks

Vysočina ve středu nechce proti Sigmě nic podcenit!

Vysočina ve středu nechce proti Sigmě nic podcenit!Podle velmi překvapivého výsledku úvodního duelu by se mohlo zdát, že fotbalisty FC Vysočina ve středu 30. října čeká na jejich stadiónu jen formalita. Jenže pozor, jakékoli polevení v koncentraci by se totiž proti Sigmě Olomouc mohl šeredně vymstít! Utkání by pod vlivem čtyřbrankového náskoku neměli vypustit a podcenit ani jihlavští fanoušci a měli by svému týmu pomoci k postupu mezi 8 nejlepších celků Poháru České pošty. Motivaci hráčů i diváků umocňuje fakt, že jarním čtvrtfinálovým soupeřem by mohla být s velkou pravděpodobností Viktoria Plzeň!

 

Připomeňme, že Vysočina jde do středeční odvety osmifinále Poháru České pošty v komfortní pozici, neboť bude hájit čtyřbrankový náskok, který získala 5. října na Andrově stadiónu. Skóre duelu otevřel podařenou střelou Marek Jungr a ve 14. minutě zvyšoval Haris Harba na 2:0. Bosenský snajpr poté ve druhé půli skóroval ještě dvakrát, čímž dosáhl tolik ceněného hattricku! Stadión v Jiráskově ulici otevře své brány a pokladny v 15:30 hodin, přičemž výkop duelu je stanoven na 17:00 hodin. Jednotné vstupné na pohár je sníženo na 100 Kč a úměrně nižší je též rodinné či zlevněné vstupné. Veškeré permanentní, volné a VIP vstupenky jsou na veškerá domácí pohárová utkání FC Vysočina v platnosti. Předprodej vstupenek probíhá prostřednictvím sítě Ticketportal.

Podzimní Gambrinus liga finišuje a před jihlavským týmem je čtveřice nesmírně těžkých a důležitých zápasů. Není tedy středeční pohárová odveta proti Sigmě spíše přítěží před sobotní bitvou v Brně? Je pro Vysočinu postup do pohárového čtvrtfinále a možná konfrontace proti Plzni velkým lákadlem? „Už před sezónou jsme deklarovali, že chceme uspět v Poháru České pošty. Na tom se samozřejmě nic nemění. Pohárovou soutěž máme dobře rozehranou a máme šanci postoupit mezi 8 nejlepších celků soutěže. To je pro nás dostatečný důvod k tomu, abychom k zápasu přistoupili s maximální vážností. Na druhou stranu nezastírám, že bychom si s ohledem na početní a zdravotní stav našeho kádru uměli představit vhodnější období, kdy nadcházející duel odehrát. Každopádně chci zdůraznit, že za sebou máme teprve poločas. Postup rozhodně ještě oslavovat nemůžeme, protože když jsme mohli my vstřelit 4 branky v Olomouci, tak se Sigmě to samé může podařit v Jihlavě. Proto nebudeme nijak experimentovat a z dostupných hráčů nasadíme optimální sestavu, přičemž v brance tradičně dostane příležitost Jan Hanuš. V zápase nesmíme nic podcenit a na místě bude naše maximální obezřetnost,“ zdůraznil kouč František Komňacký.

S čím si myslíte, že do Jihlavy přijede Olomouc? Jak vnímáte její hru po reprezentační pauze? „Sigma pořád hraje dobrý fotbal, ovšem trochu pokulhává výsledkově. Její ambice jsou oprávněně vyšší a v Olomouci se netajili zájmem proniknout do evropských pohárů. Do Jihlavy určitě přijedou s cílem napravit úvodní pohárový duel a ještě se o postup poprat. Dobrý výsledek by pro ně mohl být povzbuzením do ligových zápasů,“ uvedl trenér FC Vysočina.

Nepříliš povzbudivý je pohled na marodku týmu? Blíží se některý hráč uzdravení? Jak je na tom Lukáš Vaculík, který nedohrál sobotní utkání proti Jablonci? „Vaculíka absolvuje řadu vyšetření. Zatím se zdá, že by povaha jeho zranění nemusela být tak vážná, jak jsme se zprvu obávali. Rozhodně s ním však nemůžeme proti Sigmě počítat. Na naši marodku tak přibyl další hráč, což mne trochu znepokojuje. I takové situace však fotbal přináší a my se s nimi musíme umět vypořádat,“ informoval jihlavský lodivod.

Sestava Sigmy v posledním ligovém utkání: Blaha – Vidlička, Koutný, Škerle, Vepřek – Šindelář, Houska (89. Falta), Ordoš – Varadi (46. Schulmeister), Doležal (77. Lietava), Navrátil.

Úvodní duel osmifinále Poháru České pošty: ZDE

Poslední vzájemný ligový duel: ZDE

Web soupeře: ZDE

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu