04.11.2013, Miroslav Fuks

Juniorka přestřelku dotáhla do remízy

Juniorka přestřelku dotáhla do remízyJuniorka FC Vysočina na půdě Dukly Praha dvakrát prohrávala o dvě branky, v 73. minutě zápasu dokázala vyrovnat na 3:3, poté znovu prohrávala, ovšem zasloužené remízy se nakonec díky trefě z 89. minuty dočkala. Jihlavské branky zaznamenali Ondřej Berky, Jakub Fulnek, Jakub Teplý a Jan Mikula.

 
Dukla PrahaDukla Praha
17.kolo, pondělí 4.11.2013, 14:00
4:4
(2:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Gól: 8. Vopat, 11. Kunič, 48. Tetour, 79. Berky (vlastní) – 28. Berky, 52. Fulnek, 73. Teplý (pen.), 89. Mikula
ŽK: Tetour – J.Kučera
Rozhodčí: Houdek – Černý, Váňa
Diváci: 0
Dukla Praha: Němčanský – Juroška, Milec, Hrazdíra, Preisler – Brejcha, Tetour – Toman (64. Kolmistr), Bartůněk (80. Begič), Vopat (86. Ksandr) – Kunič.
FC Vysočina: Koutnour – Mikula, Pedro, Berky, Urbánek - Mazel, Fulnek, Šuta (64. Ujčík), Tomovič (56. Levai) - J.Kučera, Teplý.
 

Komentář

Juniorce Dukly skvěle vyšel vstup do zápasu. V 8. minutě šli domácí po akci z pravé strany do vedení, když Juroška navedl míč, přihrávkou mezi obránce našel Vopata a ten se proti Kotnourovi nemýlil – 1:0. Už o tři minuty později to bylo 2:0, neboť Vopat aktivním presinkem vybojoval míč, poslal ho Kuničovi před prázdnou branku a ten už nemohl jinak, než zvýšit na skóre. První větší šance Jihlavy přišla až v 18. minutě, kdy se z levé strany do vápna prosadil Kučera, byl už před Němčanským, ale bránu netrefil. Chvilku poté byli hosté ke gólu o hodně blíž, neboť Teplý si krásně zpracoval vysoký míč a rovnou ze vzduchu střílel. Hrazdírova teč jeho projektil poslal na břevno! Vysočina si tak na snížení stavu musela počkat do 28. minuty, kdy po rohovém kopu dokázal Jihlavští vrátit míč do vápna, kde byl na zadní tyči úplně volný stoper Berky. Proti jeho hlavičce neměl Němčanský nárok – 2:1. Vyrovnáno mohlo být v 32. minutě, kdy Teplý po dlouhém míči přetlačil Hrazdíru a jeho tvrdou ránu musel vytáhnout gólman Němčanský! Dvě minuty před koncem prvního dějství nevměstnal svoji střelu do brány Mikula. Po přímém kopu se dostal na vápně k míči Mikula, zkoušel to technicky placírkou, ale levou tyč těsně minul.

Vysočina do druhé půle vstoupila aktivně s cílem vyrovnat, což dokumentovala 47. minuta a v ní Mazelův pokus, který musel zpod břevna vytáhnout Němčanský. Jak už to však ve fotbale bývá, tak místo vyrovnání přišla třetí rána do jihlavského vazu. Ve 48. minutě se za obranu Vysočiny dostal Vopat, poslal míč pod sebe na Tetoura a ten už zakončoval do prázdné brány – 3:1. Poměrně často vídaná branková úroda v zápase Juniorské ligy však pokračovala. V 52. minutě se mladíci z Vysočiny opět dostali na dostřel jedné branky, když z levé strany poslal míč přes celé vápno Urbánek a Fulnek na zadní tyči dorážel do prázdné brány – 3:2. V 66. minutě se hosté dočkali další příležitosti, když do vápna vrátili rohový kop a k zakončení se dostal Teplý. Pod tlakem obránců však z malého vápna vysoko přestřelil. Na druhé straně v 69. minutě Bartůněk z vápna vyslal tvrdou střelou, míč ovšem nakonec zamířil půl metru na bránu. V 73. minutě se Vysočině přeci jenom dočkala zaslouženého vyrovnání. Bartůněk srazil unikajícího Fulneka a sudí nařídil penaltu. Tu s přehledem k pravé tyči proměnil druhé nejlepší kanonýr soutěže Teplý – 3:3. Radost z vyrovnání však Vysočině vydržela jen do 79. minuty, neboť přestřelka pokračovala. To Kolmistr odcentroval z levé strany a Berky se holení nešťastně trefil do vlastní sítě – 4:3. V 85. minutě se o chytré zakončení pokusil Kučera, ale gólman jeho lob lapil. Zasloužený remízový výsledek se přeci jenom zrodil v 89. minutě, kdy se Mikula uvolnil na vápně a jeho krásná střela levou nohou skončila přesně v šibenici brány domácích – 4:4.

Ohlasy trenérů

„Remíza vzešla z našich hrubých chyb v defenzívě a nepřesností v kombinaci. Svoji roli sehrál i fakt, že se hrálo na umělé trávě,“ řekl k utkání trenér Pavel Procházka.
 
Zápasy
5.kolo | FC Vysočina - Dukla Praha | 1:1
19.kolo | Dukla Praha - FC Vysočina | 0:3
Související
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu