07.11.2013, Miroslav Fuks

Tomáš Marek: Musíme hrát nátlakově a agresivně

Tomáš Marek: Musíme hrát nátlakově a agresivněKdyž Vysočina v září loňského roku na domácí půdě přehrála v krásném utkání Baník Ostrava, tak dlouholetý ostravský hráč Tomáš Marek rehabilitoval po operaci plotýnky. V dresu Jihlavy proti Baníku poprvé nastoupil v jarním duelu, v němž Baroš a spol. zvítězili 1:0. Jak se těší na páteční veledůležitý duel?

 

Těším se opravdu moc. Vždyť nás čeká velmi důležité utkání, navíc proti klubu, kde jsem strávil 6 let. Proti Baníku jsem už nastoupil na jaře na Bazalech, ovšem teď v domácím prostředí to bude něco jiného.

Jsi ještě s některými hráči Baníku v kontaktu?
Občas si napíšeme, ovšem ten kontakt už rozhodně není tak intenzivní, jako v minulosti. Jinak v kádru Baníku je stále dost fotbalistů, se kterými jsem nastupoval – Lukeš, Kukec, Fantiš, Kraut a další.

Vysočina je nyní ve složité bodové i tabulkové a týmu se nedaří ani herně. Jaká vlastně panuje v kabině nálada? Kde vidíš hlavní problém neúspěchů na stadiónech soupeřů?
S blížícím se ligovým zápasem je v každé kabině cítit určitá nervozita a tlak. Ten je navíc nyní umocněn důležitostí zápasu. Zároveň u všech spoluhráčů vnímám velké odhodlání a bojovnost. Věřím, že se nám podaří přenést i do utkání. A proč se nám venku nedaří? To bychom také rádi věděli, hodně se tímto problémem zabýváme... Vždy se snažíme hrát doma i venku stejně, ovšem realita bývá jiná.

V Brně jsi patřil mezi nejlepší hráče Vysočiny, ovšem právě ty jsi nakonec byl u situace, která rozhodla o hubené výhře Zbrojovky. Jak bys ji popsal?
Bohužel, jedinou branku zápasu vstřelil hráč, u kterého jsem stál já. Těsně před osudným centrem jsem se za hráčem ohlédl a vzápětí u mne při otočení zpět došlo ke chvilkové ztrátě orientace a podklouznutí. Pašek se tak mohl dostat k hlavičce.

Co by na Baník mělo platit? S jakou hrou v pátek hodláte vyrukovat?
Hodláme se prezentovat agresivní a nátlakovou hrou už na polovině soupeře. Musíme hráče Baníku donutit k chybám. Zároveň je však nesmíme pustit do brejků.

Chtěl bys touto cestou něco vzkázat fanouškům Vysočiny?
Strašně bych si přál, aby na stadión dorazili v hojném počtu. Zároveň je prosím o trpělivost a hlasitou podporu během utkání. Na hřišti uděláme maximum pro tolik potřebné vítězství. Musíme zvládnout závěr podzimu, abychom se v tabulce dostali do klidnějších vod. Tam, kam podle mého názoru náležíme.

 
Související
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu