08.11.2013, Miroslav Fuks & Jaroslav Wollmann

Vysočina obrannou tvrz Baníku nezdolala

Vysočina obrannou tvrz Baníku nezdolalaFotbalisté FC Vysočina nezvládli velice důležitý domácí duel proti Baníku Ostrava. Během celého utkání si vytvořili převahu, která vygradovala v 65. minutě po vyloučení Milosavljeva. Houževnatou hostující defenzívu však Vysočina neprolomila z četných standardních situací, centrů ze strany či pokusů o kombinaci. Vyložených šancí pak měla minimum. Oba celky se proto rozešly po výsledku 0:0 smírně, což představuje nepříjemnou ztrátu pro jihlavský tým.

 
FC VysočinaFC Vysočina
14.kolo, pátek 8.11.2013, 18:00
0:0
(0:0)
OstravaOstrava
 
ŽK: Harba – Milosavljev. ČK: 66. Milosavljev. Rozhodčí: Lerch – Pelikán, Vlasjuk.
Diváci: 3490
FC Vysočina: Blažek – Mikula (84. Jánoš), Tlustý, Krejčí, T. Marek – Masopust, Karlík, Jungr, Koloušek, Teplý (55. Přeučil) – Harba. Náhradníci: Hanuš – Berky, Josl, J.Kučera, Urbánek.
Ostrava: Pavlenka – Zawada (46. Vomáčka), Frydrych, Baránek, Vengřinek – Engelmann (80. Foltýn), Hable, Kraut, Droppa, Holzer (31. Milosavljev) – Fantiš
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč František Komňacký se proti Baníku musel obejít bez zraněného stopera Šourka, tudíž na pravý okraj obrany zařadil Mikulu a do stoperské dvojice se posunul Tlustý. Nebyla to jediná změna, neboť na lavičku se posadil Jánoš a debut v základní sestavě v Gambrinus lize si odbyl Teplý. Ten obsadil místo na levém okraji zálohy.

Ofenzivě laděná sestava Vysočiny vstoupila do utkání od začátku velice aktivně a s enormní snahou. Baník se soustředil na defenzívu a jihlavské hráče do šancí příliš nepouštěl. Domácí se do první opravdu nebezpečné situace dostali v 16. minutě, kdy se do vápna po levé straně probojoval Harba, který přihrával na úplně volného Masopusta. Tomu ale chyběl k dorážce do odkryté ostravské svatyně půlkrok. Poté pokračovalo jihlavské obléhání ostravské obrany, které bylo občas narušeno snahou hráčů Baníku o rychlé protiútoky. Vysočina se snažila využívat četných standardních situací, ovšem ani ty kýžené otevření skóre nepřinášely. Velmi blízko byl v 37. minutě po Kolouškově centru Tlustý, ale letící míč při náběhu proletěl těsně kolem jeho hlavy. První půle sice jasně náležela Jihlavě, ale ta se gólové odměny za snahu nedočkala.

Ani úvod druhého dějství nenabídl jiný obraz hry. Vysočina se nadále trápila ve finální fázi, hráčům v nadějných momentech scházel někdy důraz, někdy pár centimetrů, jindy kousek štěstí. V 52. minutě Harbovu střelu na malém vápně zablokoval Beránek. Dění na hřišti hodně ovlivnila 66. minuta, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen  Milosavljev. První obdržel v 34. minutě po faulu na Mikulu, varování přišlo po faulu na Mikulu ještě v první půli a vykartování nastalo po stažení Kolouška. Oslabený Baník poté zcela rezignoval na útočné choutky a vystavěl před svojí brankou bojovnou a houževnatou hráz. Jihlava proti dobře bránícím Baníkovcům dlouho nedokázala nic nebezpečného vymyslet. Za zmínku stojí situace z 72. minuty, kdy Koloušek poslal do vápna přízemní centr, ten tečoval Harba, ale míč prolétl jen těsně vedle tyče hostující branky. Byl to opět záložník Koloušek, který se pět minut před koncem snažil s výsledkem něco udělat, ale jeho svižnou střelu brankář Pavlenka vyrazil na roh. Baník se tak ubránil a odvezl si cenný bod. Naopak Jihlava potřetí z posledních čtyř duelů nevstřelila gól.

Fotogalerie

               
 
 
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu