08.11.2013, Miroslav Fuks

František Komňacký: Nezvládli jsme důležité utkání

František Komňacký: Nezvládli jsme důležité utkáníVýznam domácího utkání FC Vysočina proti Baníku Ostrava byl obrovský. Jihlavský tým nutně potřeboval zvítězit, aby se odpoutal ze sestupových příček tabulky a získal tak proti svému soupeři výhodu. Důležitost utkání byla jasně patrná na hřišti, kde hráči nevypustili jediný souboj, bojovali a nebylo jim možné upřít snahu – Vysočině tu ofenzivní a Baníku defenzivní. Po remíze 0:0 tak mohli být spokojení jen disciplinovaně bojující hosté.

 

Přesto z pozápasového komentáře ostravského kouče Martina Svědíka nebyla spokojenost příliš patrná: „Domácí byli v první půli aktivnějším celkem a byli silnější na míči. My jsme ztráceli spoustu balónů už v přechodové fázi. Hlavně v prostředku hřiště jsme prohrávali spoustu osobních soubojů a na útočné polovině soupeře jsme balón nedokázali udržet. Naopak Vysočina byla na naší polovině velice aktivní. Zejména Venca Koloušek se staral o to, aby řídil hru, staral se o pohyb i přihrávku. Převaha domácích naštěstí vyústila v minimum šancí. Ve druhé půli jsme zpočátku trochu vyrovnali hru, jenže poté přišlo vyloučení. Tam už bylo jasné, že to z naší strany bude jen o defenzivě, kde jsme pracovali velice spolehlivě, zodpovědně a disciplinovaně. Jihlava krom centrovaných míčů a jedné hlavičky vlastně žádné příležitosti neměla. Vysočina se dostala do velkého tlaku, ale my jsme v naší šestnáctce pracovali velice dobře. Klobouk dolů před týmem, jaký výkon dnes předvedl,“ uzavřel své hodnocení ostravský trenér.

Jihlavskému kouči Františku Komňackému po remízové partii přibyly starosti: „Nezvládli jsme velice důležité utkání. Před tímto zápasem jsme se ocitli tam, kde jsme nechtěli být, tedy na sestupové příčce. Od začátku jsem cítil, že mužstvo jsme z chvostu tabulky utéct. Hráčům nechyběl přístup, chuť ani nasazení. Baník jsme přehráli, ale vyloženou šanci jsme prakticky neměli. Částečně proto, že Baník hrál velmi odpovědně vzadu, částečně proto, že jsme nenalezli dostatek invence, nápadu a jakési fotbalové nadstavby. Do vrat Ostravy jsme bušili, ale gól jsme nedali. Jsme samozřejmě zklamaní, protože jsme z něj chtěli vydolovat více. Na druhou stranu jsme Baník do žádné větší šance nepustili a nula v počtu inkasovaných nás může malinko těšit. je to však velmi chabá náplast na nespokojenost s tím, že jsme za celých devadesát minut nebyli schopní si vytvořit opravdu vyloženou šanci a tu pak proměnit,“ neskrýval své zklamání Komňacký.

Pozápasové ohlasy v sestřihu tradičně nabízí Youtube kanál Ježour TV. Najdete zde komentáře trenérů Františka Komňackého a Martina Svědíka z tiskové konference.

 
Související
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu