11.11.2013, Miroslav Fuks

Juniorka nezvládla duel s Táborskem

Juniorka nezvládla duel s TáborskemNa travnaté ploše areálu v ulici Na Stoupách se dnes zrodilo překvapení na úkor juniorky FC Vysočina. Ta měla proti Táborsku řadu šancí i výraznou herní a územní převahu, kterou však dokázala přetavit pouze v jedinou branku Jakuba Teplého. Naopak Traoré pálil přesně hned dvakrát a zajistil tak cenný bodový import na jih Čech.

 
FC VysočinaFC Vysočina
18.kolo, pondělí 11.11.2013, 13:00, Na Stoupách
1:2
(1:1)
TáborskoTáborsko
 

Gól: 27. Teplý – 21. a 82. Traore
ŽK: Kučera
Rozhodčí: Hrubeš – Pelikán, Holub
Diváci: 50
FC Vysočina: Kotnour – Tomovič, Pedro, Berky, Josl - Fulnek, Šuta, P.Demeter (73. Mazel), Urbánek – J.Kučera, Teplý (46. Levai). Náhradníci: Ujčík, Kelbler, Vejmola.
Táborsko: Winter - Kukačka, Muharem (70. Hergesell), Stránský (85. Bouška), Horváth (C), Hric, Sazma, Traore, Mariotti, (89. Kutner), Turek, Mašek. Náhradníci: Škarda, Brůžek, Hňup.
 

Komentář

Juniorka FC Vysočina na domácí půdě napodobila prvoligové „áčko“ a ztratila body v zápase, v němž měla velkou převahu. Neproměňování šancí jihlavské mladíky dokonce stálo všechny body. Pojďme ale na počátek zápasu. V první šanci se octil v 11. minutě Teplý, který dokázal přesprintovat hostujícího obránce a dostal se k balonu ještě před skluzujícím gólmanem Winterem, ten však stačil zasáhnout proti následné střele. Vedení se z ojedinělého útoku ujali hosté, když si v 21. minutě aktivně hrající Horváth pohrál s domácí obranou a pronikl do vápna, kde ideálně našel Traoreho, který už s uklizením do prázdné branky neměl sebemenší potíže – 0:1. Nepříznivý stav Vysočinu nakopl k ještě větší aktivitě. Ve 24. minutě postupoval Teplý sám na exjihlavského gólmana Wintera, ten si jej však vychutnal. O tři minuty později si už jihlavský sniper chuť spravil, když hlavou uklidil pěkný centr Fulneka – 1:1. Ve 29. minutě domácí kapitán Kučera vybojoval ve středu hřiště těžký míč a vyslal do brejku Teplého. Ten se rozhodl řešit vše razantně a jeho rána tentokrát cíl netrefila. V 35. minutě Demerer založil protiútok, který si také sám doběhl a zakončil. Zaskvěl se ale opět sedmatřicetiletý Winter! V 37. minutě Urbánek pronikl po levé straně do šestnáctky a servíroval střílený centr na Berkyho, který trefil jen břevno! O dvě minuty později zlikvidoval další vyloženou šanci Šuty Winter. Na druhé straně Kotnour ve 41. minutě vyškrábl nebezpečně vypadající pokus ze standardky na roh, aby následně likvidoval těžkou situaci před dotírajícím Mariottim.

Ve druhém dějství si domácí zachovali převahu, ovšem výrazných šancí ubylo. Ve 49. minuztě Urbánková dalekonosná rána Wintera nevyděsila. V 57. minutě Tomovič na pravém křídle obelstil krajního obránce a přesně našel Kučeru, tak ale hlavou tak přesně nemířil. V 62. minutě technický pokus Urbánka lapil Winter. V 67. minutě se v další tutovce octil Kučera, ale ani on, ani dorážející spoluhráči výborného Wintera nepřekonali. A tak se útoku chopili hosté. V 79. minutě nadějně vypálil Stránský, ovšem jeho rána minula o kousek Kotnourovu pravou šibenici. Skutečný šok pro domácí přišel v 82. minutě, kdy závar před jihlavskou brankou ukončil svou druhou brankou v zápase Traore. Závěr zápasu Vysočina dohrávala v křečovité snaze alespoň o vyrovnání. To však domácím mladíkům přáno nebylo a tak si Táborsko domů odvezlo velice cenné a překvapivé body.

Fotogalerie

             
 

Ohlasy trenérů

"Dnes nás o body připravila kvalita v koncovce. Soupeře jsme přehráli a přestříleli, ovšem bez bodového efektu. Takové neúspěchy mužstvo psychicky sráží," řekl po utkání trenér Pavel Procházka.
 
Související
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu