16.11.2013, Miroslav Fuks

Kuchta: Prioritní je předvedená hra a vývoj hráčů

Kuchta: Prioritní je předvedená hra a vývoj hráčůMladší dorostenci U16 nenavázali na úspěšné podzimní tažení jejich o rok starších vrstevníků Moravskoslezskou ligou a po odehrání poloviny zápasů obsadili 6. příčku osmnáctičlenné soutěže se ziskem 33 bodů. Jak se za ukončenou sezónou ohlíží trenér mužstva Petr Kuchta?

 

Po odehrané sezóně rozhodně nemohu být zcela spokojený. V létě jsem převzal nový tým, hráče ročníku 1998, kteří byli doplnění o talentované mladíky z regionu. Zároveň jsme byli čtyři nejlepší hráči ročníku přeřazení do týmu U17. Šlo o gólmana Kondráta, obránce Kafoňka a Vlčka a útočníka Pavla Svobodu. Uvedení hráči proto za nás během podzimu odehráli jen minimum zápasů, když zrovna nedostali odpovídající herní prostor v U17. Je jasné, že s těmito hráči bychom asi získali více bodů a skončili bychom na vyšších příčkách tabulky. Chtěl bych však zdůraznit, že výsledky pro nás nejsou důležité. Prioritní je předvedená hra a fotbalový vývoj hráčů. A v tomto ohledu může být spokojený.

Důležitá pro vás asi byla konfrontace s prvoligovými kluby...
To rozhodně, neboť představují zajímavé porovnání ročníků, které se později budou střetávat v extralize staršího dorostu. Slovácko a Zlín jsme porazili, s Olomoucí jsme remizovali 3:3 a porážky s Brnem a Ostravou se zrodily po vyrovnané hře. Naše inkasované góly pramenily ze zbytečných individuálních chyb.

Se kterými duely jste byl naopak nespokojený?
Některé zápasy mohly dopadnout lépe, jiné hůře. Každopádně naše výsledky zhruba odrážejí možnosti stávajícího mužstva. Pokud bych měl zmínit vyloženě nepodařený duel, tak musím vzpomenout prohru v Hodoníně. Tento zápas mne dlouho mrzel, protože hráči v něm podali odevzdaný výkon a chybělo jim kolektivní pojetí. Dále byla dost zbytečná naše prohra v Karviné, kde rozhodly naše individuální chyby.

Kteří hráči na podzim náleželi k nejlepším?
Tahounem a kapitánem týmu byl obránce Adam Vlk, fotbalový potenciál prokázal Filip Mužátko a šikovností s míčem zaujal David Karmazín.

Nadcházející přípravné období bývá ve znamení posunů hráčů mezi jednotlivými kategoriemi. Budou aktuální i pro váš tým?
Na toto téma se bavíme se sportovním manažerem mládeže Josefem Morkusem a dalšími dorosteneckými trenéry. Pokud v zimě dojde k posunům v juniorce či ve starším dorostu, tak lze změny očekávat i v mladším dorostu U16. V tom případě by se k nám mohli posunout kluci z „patnáctky“. Osobně jsem příznivcem těchto hráčských posunů, protože napomáhají výkonnostnímu vzestupu mladých fotbalistů.

U16: Hráčská bilance

Střelci: 8 - Svoboda Pavel, 7 - Časta, 6 - Vlk, 4 - Bartók, Vrzal, 3 - Mužátko, Karmazín, 2 - Fikar, Malár, Svoboda Richard, 1 - Vítek, Průša, Svoboda Patrik, Smejkal, Kondrát.

Odehrané minuty: 1360 - Malár, 1280 - Vlk, 1275 - Vrzal, 1107 - Časta, 1080 - Karmazín, 905 - Bartók, 875 - Fikar, 855 - Čermák, 852 - Mužátko, 825 - Svoboda Patrik, 760 - Vítek, 745 - Průša, 447 - Svoboda Richard, 438 - Smejkal, 345 - Caha, 264 - Wendl, 155 - Benáček, 124 - Nováček.

 
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu