18.11.2013, Miroslav Fuks

Juniorka v deseti nestačila na Znojmo

Juniorka v deseti nestačila na ZnojmoJuniorská liga opět nabídla další ze svých gólových přestřelek. Postarali se o ní mladí hráči Znojma a Vysočiny, když větší střelecké štěstí měli domácí fotbalisté z jihu Moravy. Využili faktu, že jihlavský tým hrál od 28. minuty oslabený o vyloučeného Urbánka, a zvítězili po divokém průběhu 5:3 (2:1).

 
ZnojmoZnojmo
19.kolo, pondělí 18.11.2013, 13:30
5:3
(2:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Gól: 1. Crnkić, 18. Crnkić, 47. Tomeček, 49. Celik, 80. Šrámek – 2. a 64. Teplý, 78. Kotnour
ŽK: Celik
ČK: 28. Urbánek (VYS)
Rozhodčí: Hájek – Pochylý, Černý
Diváci: 0
Znojmo: Doleček – Honz (61. Pokorný), Hrazdílek (84. Černák), Celik, Crnkić (55. Hověz), Šrámek, Yilmaz (68. Janák), Tomeček (59. Le Minh), Odehnal, Buchta, Melecha.
FC Vysočina: Vejmola – Tomovič, Berky, Pedro, Urbánek - Fulnek, P.Demeter (30. Ujčík), Šuta (73. Kotnour), Levai (46. Kelbler) – J.Kučera, Teplý.
 

Komentář

Jak už to v Juniorské lize někdy bývá, tak utkání začalo hodně divoce. Už v 1. minutě dostal Crnkić přihrávku na levou stranu vápna a trefil se k bližší tyči – 1:0. Vzápětí však hosté vyrovnali, když se z přímého kopu tvrdou ranou k tyči prosadil kanonýr Teplý – 1:1. Vysočina poté byla výrazně aktivnějším celkem a vedoucí branka doslova visela ve vzduchu. V 5. minutě zahrávala rohový kop, k hlavičce se dostal Kučera a jeho pokus šel pouze nad bránu. V 8. minutě poslal Urbánek z pravé strany nebezpečný skákavý pas na bránu, který v těžké pozici gólman Doleček tečoval na roh. Vzápětí se na hranici vápna se ke střele dostal Kučera a Doleček musel vytáhnout další dobrý zákrok. V 10. minutě Fulnek nacentroval z pravé strany do vápna, kde se k hlavičce dostal Teplý, míč ovšem v dobré šanci netrefil ideálně a ten šel mimo bránu. Domácí se probudili v 18. minutě a hned z toho bylo jejich vedení. Tomeček dobře uvolnil na levém křídle Celika, který poslal přízemní pas do pokutového území. Tam byl ve velké šanci Yilmaz, jenže nestřílel a ještě přihrál na pravou stranu Crnkićovi, který následně propálil Vejmolu – 2:1. V 26. minutě se dostal do vápna aktivní Fulnek a z pravé strany mířil na vzdálenější tyč, kterou ale nakonec těsně minul. Velká komplikace pro Jihlavu se zrodila v 28. minutě. Za obranu se totiž dostal Crnkić a kapitán Urbánek sáhl k faulu, kterou sudí Hájek odměnil červenou kartou.  V 31. minutě zahrávala oslabená Jihlava standardní situaci, Doleček vyboxoval míč, ale znojemská obrana balón nedokázala odvrátit do bezpečí. K odraženému míči se dostal Teplý a nebezpečně pálil. Opět ale narazil na připraveného Dolečka. V 39. minutě zaujala dobrá akce Znojma na jeden dotek, která nakonec skončila u Crnkiće. Ten mířil na vzdálenější tyč, ale netrefil.

O deseti hrající mladíci z Vysočiny vstoupili do druhé půli v hodně komplikované pozici, která se však velmi brzy změnila v takřka neřešitelnou. Už v 49. minutě totiž prohrávali 4:1. Nejprve v 47. minutě dostal přihrávku před bránu Tomeček a prostřelil brankáře Vejmolu. O dvě minuty později z pravé strany střílel Honz a jeho střelu na vzdálenější tyč dokázal Vejmola vyrazit. K dorážce se ale dostal Celik a poslal míč do prázdné brány. V jihlavském dresu hrozil hlavně Fulnek, který v 63. minutě táhl na znojemskou bránu další nebezpečný útok. Jihlava se po jeho akci dostala ke střele, která ale byla zablokována. S následného rohového kopu se dostal k hlavičce Teplý, zamířil přesně k tyči a zaznamenal svoji 13. branku v sezóně – 4:2. O minutu později se dostal ve vápně do dobré střelecké možnosti Fulnek, ovšem jeho pokus skončil těsně nad břevnem. Vysočina se snažila vykřesat zázračný bod, ale zároveň otvírala okénka ve své defenzívě. V 72. minutě měl Janák volný prostor a zhruba z hranice vápna brankáře Vejmolu pořádně prověřil. Jihlavský gólman vytáhl dobrý zákrok. Vysočina dokázala snížit na rozdíl jediné branky, když se v 78. minutě Teplý dostal do vápna z levé strany a z čáry přihrával před bránu střídajícímu brankáři Kotnourovi, který nastoupil do pole a už měl lehkou práci – 4:3. O remízu bojující Jihlavu definitivně srazila 80. minuta, kdy Le Minh poslal přihrávku za obranu na Šrámka, který byl sám před brankářem Vejmolou. Počkal si, potáhl si míč ještě doprava a zakončil do prázdné brány – 5:3. Za chvíli obdobnou příležitosti po vybídnutí Hověze pohrdl Celik, kterého vychytal Vejmola. Oslabená Jihlava ve Znojmě předvedla sympatický výkon, který však na body nestačil.

Ohlasy trenérů

"Nedokázai jsme se přizpůsobit menším rozměrům hřiště s umělou trávou. Příčinou naší prohry byly prohrané osobní souboje a naivní výkon," řekl k neúspěšnému duelu trenér Pavel Procházka.
 
Zápasy
3.kolo | FC Vysočina - Znojmo | 4:0
17.kolo | Znojmo - FC Vysočina | 0:0
Související
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu