28.11.2013, Miroslav Fuks

Podzimní hodnocení a bilance žákovských týmů FC Vysočina

Podzimní hodnocení a bilance žákovských týmů FC VysočinaPřinášíme vám hodnocení a statistiky čtyř žákovských týmů FC Vysočina v jednotlivých kategoriích Moravskoslezské žákovské ligy – skupiny jih. Jak jednotliví trenéři účinkování svých týmu ve čtrnácti podzimních zápasech vidí?

 

U15 – trenér Pavel Tvarůžek

Tabulka: 5. místo – skóre 38:22 – 29 bodů

Hodnocení podzimu: V průběhu letní přípravy došlo k poměrně velké obměně hráčského kádru a tak si kluci na sebe celý podzim tak zvykali. To způsobovalo značnou nevyrovnanost našich výkonů. Hledali jsme optimální složení týmu a všem hráčům dávali dostatečný prostor k tomu, aby se mohli v utkáních dostatečně předvést. Věřím, že přes zimu si vše lépe sedne a na jaře budeme předvádět stabilnější výkony, než tomu bylo doposud.

Cíle pro jaro: Prioritou bude nadále zvyšovat individuální výkony jednotlivých hráčů a tím i celého týmu. Chtěli bychom zlepšit kvalitu hry v ofenzivní i defenzivní fázi a posunout se v tabulce mezi tři nejlepší týmy.

Nejvydařenější zápas podzimu: Asi výhra ve Zlíně, kde jsme po celé utkání hráli velmi dobře. Kvalitní výkony jsme dokázali podávat bohužel pouze v částech utkání. Velmi dobrý byl první poločas na Spartě Brno a ve Vyškově, doma části zápasů se Slováckem, Kroměříží a Líšní.

Nejhorší zápas podzimu: Jednoznačně prohry ve Velkém Meziříčí a Havlíčkově Brodu, které nás stáli konečné druhé místo v tabulce. Tato utkání jsme vůbec nezvládli, domácí podali výborné a bojovné výkony a dokonale nás zaskočili.

Nejlepší hráči podzimu: Nejstabilnější výkony v průběhu podzimu podávali Martin Řezáč a Kryštof Pejřimovský.

Přehled střelců branek: 9 – Lorenc, Špaček, 6 – Řezáč, 3 – Šteffl, 2 – Pejřimovský, Chlumský, Trojánek, Křišťál, 1 – Svoboda, Točík, Tůma, Kucharský.

Přehled počtu odehraných zápasů: 14 – Křišťál, Nechvátal, Špaček, Šteffl, 13 – Lorenc, Pejřimovský, Řezáč, Škrdla, Uherek, 12 – Houdek, Tůma , 11 -  Kucharský, Svoboda, 10 – Chlumský, 9 – Duba, Holenda, 8 – Matulka, Trojánek, 6 – Točík.

U14 – trenér Ivan Čermák

Tabulka: 7. místo – skóre 38:27 – 23 bodů

Hodnocení podzimu: Letní přechod z malého hřiště na velký byl určitě složitý, ovšem pro všechny týmy stejný. Naštěstí hráči na sobě chtějí pracovat, proto bylo jednodušší na nových věcech, které týkaly hlavně taktiky, dobře pracovat. Po podzimu jsme skončili na 7. místě, což momentálně odpovídá tomu, na co hráči mají. Zvládli jsme zápasy, v nichž se náš úspěch očekával. Naopak duely s kvalitnějšími soupeři (Zbrojovka, Slovácko) ukázaly, že jsou tyto týmy v tuto chvíli o krok vepředu. Pozitivním momentem určitě bylo, že jsme během podzimu neměli extrémní výkyvy ve výkonnosti mužstva.

Cíle pro jaro: Našim cílem je, abychom hráče během tréninkového procesu a utkání dál rozvíjeli v jejich individuálních schopnostech a dovednostech. Pracujeme i na doplnění kádru s tím, že si slibujeme vytvoření větší konkurence mezi hráči. Každý trenér si přeje být v tabulce na co nejlepším místě, ale naší prioritou pro jaro je dohnat ten krok, o který je Zbrojovka a Slovácko před námi a být jim v zápase minimálně vyrovnaným soupeřem.

Nejvydařenější zápas podzimu: Dva nejlepší zápasy jsme odehráli venku v Břeclavi (0:4) a v Havlíčkově Brodě (0:6), kde jsme soupeře jasně herně i výsledkově přehráli.

Nejhorší zápas podzimu: venku Velké Meziříčí (3:1) a doma se Znojmem (0:1).

Nejlepší hráči podzimu: Jiří Janoušek, Vojtěch Šmíd a Jiří Šrámek.

Přehled střelců branek: 7 – Šrámek, Mlejnek, Lokvenc, 4 – Točík, Janoušek, 3 – Kejval, 1 - Novotný, Svoboda A., Lát, Pojezný, Diviš, Svoboda T.

Přehled počtu odehraných zápasů: 14 - Procházka, Šmíd, Svoboda A., Lát, Janoušek, Pojezný, Mlejnek, 13 - Šrámek, Honzl, 11 - Lokvenc, 10 - Částka, Novotný, 9 - Kejval, Diviš, 8 - Svoboda T., 7 - Dubec, 6 - Lancman, 4 - Točík, 3 - Vácha, 2 – Doležal.

U13 – trenér Lukáš Staněk

Tabulka: 6. místo – skóre 113:86 – 25 bodů

Hodnocení podzimu: Do sezóny jsme vstoupili s 23 hráči. V jejím průběhu však někteří chlapci dlouhodobě onemocněli, tudíž jsme soutěž v podstatě odehráli s cca dvaceti ti hráči. V některých utkáních nám vypomohli ti, kteří jsou již posunuti do vyšší kategorie. Zejména se tak stávalo, pokud neměli dostatečné zápasové vytížení v U14.
Ne všechny zápasy se nám povedly tak, jak bychom si přáli. Velký problém nám dělala umělá tráva, kde byla zjevná delší adaptace kluků na tento povrch a utkání takto hraná vždy nepostrádala dramatičnost až do samého konce i se soupeři, o kterých jsem přesvědčen, že bychom s nimi na přírodní trávě odehráli jednoznačnější zápasy.
I přes nepovedený vstup do soutěže se nám podařilo zkvalitnit celkový herní projev a začaly se ve hře objevovat ty herní prvky, o které nám při výchově mladých fotbalistů jde - tedy nahrávky a dobrý pohyb. Tyto aspekty také přinesly solidní výsledky v další fázi a zejména vítězství nad kvalitním Slováckem klukům ukázalo, že pokud pracují na maximum, výsledek se dostaví.
V tréninkovém procesu klademe velký důraz na rozvoj herního myšlení jednotlivce. V tomto trendu budeme nadále pokračovat a neustále stupňovat nároky na způsob řešení jednotlivých herních situací, které s tím přímo souvisí.

Cíle pro jaro: Během jara chceme zlepšit naše postavení v tabulce a sehrát vyrovnané zápasy se špičkou soutěže. Nadále budeme klást velký důraz na správnost a rychlost rozhodování jedince, na agresivní pojetí hry a zejména se budeme nadále chtít prezentovat kombinační útočnou hrou a její kvalitu neustále posunovat na vyšší úroveň.

Nejvydařenější zápas podzimu: Utkání proti Slovácku jistě patřilo k tomu nejlepšímu, co jsme na podzim odehráli. Vítězství 11:7 pro nás bylo velmi cenné a klukům dodalo chuť do další práce.

Nejhorší zápas podzimu: Určitě se nám nepovedlo utkání s Hodonínem. Jednalo se o úvodní kolo a porážka 5:18 byla pro nás všechny velkým šokem. Soupeř byl ve všech směrech lepší. Tato facka nás však nastartovala k daleko lepším výsledkům. Takto špatně sehrané utkání již opravdu zažít nechceme.

Nejlepší hráči podzimu: Fotbal je kolektivním sportem, ale samozřejmě každý tým má ve svém středu nějakou individualitu. Ať již je to střelec (Havel, Novák), hráči (Juříček, Trnka), kteří tvoří hru, či obránci s dobrou rozehrávkou a velmi kvalitní defenzivní hrou (Nováček, Ritter). V brance se střídali Doležal, Wendl a Procházka, kteří odváděli vyrovnané výkony bez rozdílu.

Přehled střelců branek: 17 - Havel, 16 - Novák, 10 - Diviš, 9 - Juříček, 8 - Ritter, 7 - Vrtal, 6 - Trnka. 5 - Šrámek, 4 - Doležal, 3 - Žaloudek, Krpálek, Wendl, Havlín, Pojezný, 2 - Fousek, Chvátal, Fencík, Jiránek, 1 - Nový, Geist, Šíma, Staněk, Vácha.

Přehled počtu odehraných zápasů: 14 - Juříček, Vrtal, Fencík, Havel, Jiránek, Trnka, 13 - Žaloudek, Nováček, Procházka, Krpálek, Ritter, Geist, Wendl, Doležal, Novák, 12 - Fousek, Chvátal, 11 - Šíma, Staněk, 8 - Svoboda, 7 - Diviš, Vácha, 6 - Nový, 3 - Havlín, Pojezný, 2 - Šrámek, 1 - Časta, Luňáček.

U12 – trenér Vlastimil Savi

Tabulka: 2. místo – skóre 289:65 – 36 bodů

Hodnocení podzimu: S chlapci jsme přešli společně ze starší přípravky do mladších žáků. Změny v týmu byly minimální, dva hráči mančaft opustili a o dva hráče byl tým doplněn. Největší změnou byl rozměr hřiště, kdy jsme z malého hřiště přešli na takřka jednou takové, ale počet hráčů se navýšil pouze o dva na 7+1. Velký prostor dělal ze začátku klukům trochu problémy. Ještě neuměli rozvrhnout síly a moc se nedostávali do konečné fáze – zakončení. Když se dostali, tak již neměli sílu na kvalitu. Po zhruba měsíci si kluci zvykli, naučili se pracovat jak se silami, tak s prostorem a celou podzimní část předváděli líbivé výkony, kde se prolínali individuální dovednosti jednotlivců a celé to bylo spojeno v týmový výkon. Kluci si tréninky a utkání užívali a bavili se herními situacemi, které v průběhu utkání vymysleli.

Cíle pro jaro: Ty jaro jsou jednoduché - pokračovat v nastavené koncepční práci. Nějaké drobné nedostatky u kluků samozřejmě jsou, platí, že každý z hráčů má co zlepšovat. O těchto slabších stránkách jednotlivců víme a budeme se je snažit odstranit jak v tréninkovém procesu, tak přenosem do utkání.

Nejvydařenější zápas podzimu: Těch bylo více, ale vzhledem k tomu, že většinu soutěže hrajeme s výkonnostně slabšími týmy a kluci vyhrávají velkými rozdíly, tak cennější jsou ty výkony s relativně vyrovnanými soupeři. V našem případě mám na mysli duely proti Slovácku a Zlínu.

Nejhorší zápas podzimu: Takovým zápasem je jednoznačně utkání se Spartou Brno, kde došlo ze strany kluků k podcenění soupeře, jelikož zhruba týden před soutěžním utkáním jsme Spartu Brno v přípravě porazili velkým rozdílem. Druhý aspekt, který vedl k pro nás nečekané prohře, bylo velké množství neproměněných šancí. Celkově utkání klukům nějak nesedlo

Nejlepší hráči podzimu: Rudolf Doležal, Ondřej Luňáček, Martin Fila a Adam Šimon

Přehled počtu odehraných zápasů: 14 – Homola, Skalický, Vacek, Luňáček, Pavlík, Fila, Maršík, Smejkal, Savi, Doležal, Prachal, Šimon, 13 – Duben, Došek, Nehyba, Böhm, 12 – Zástěra, 10 – Hruška, 9- Nováček, 8 – Pátek.

 
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu