27.11.2013, Miroslav Fuks

Rada: Jsme v situaci, kdy musíme bodovat naplno

Rada: Jsme v situaci, kdy musíme bodovat naplnoFotbalisté FC Vysočina v pátek v předstihu vstoupí do jara a tím i do odvetné části Gambrinus ligy. A to bez ohledu na fakt, že se tak stane v předehrávce už na podzim a počasí bude spíše zimní. „Jaro“ zahájí se soupeřem, proti kterému vypuklo jejich martyrium na hřištích soupeřů v této sezóně – 1.FC Slovácko. Zápas bude též startem záchranářské mise FC Vysočina pod vedením nového trenéra Petra Rady.

 

Připomeňme, že ve 2. kole, kdy Uherské Hradiště na konci července prožívalo extrémně horký den, Vysočina vedla 0:1, těsně před půlí dopustila vyrovnání a domácí o své výhře rozhodli tři minuty před koncem. V pátek musí jihlavští fotbalisté udělat všechno pro to, aby tentokráte zůstaly tři body na Vysočině. Obrovského významu zápasu si je vědom i Petr Rada: „Máme před sebou poslední zápas před dlouhou zimní přestávkou a jsme v situaci, kdy nutně musíme naplno bodovat. Okolnosti a povinnost nám jednoznačně velí, že na vlastním stadiónu a před svými diváky musíme předvést kvalitní výkon ohodnocený za tři body. Hráči si to velmi dobře uvědomují.“

Před zápasem s týmem stihnete včetně pátečního dopoledního rozcvičení absolvovat jen čtyři tréninkové jednotky. Bude to stačit na to, abyste tým poznal a trefil se do optimální sestavy? S kým její složení budete konzultovat? „Kdybych se vždy trefil do té optimální sestavy, tak nejsem v Jihlavě, ale v Realu Madrid. Ke složení základní jedenáctky mi jistě své řekne asistent Marek Zúbek. Já věřím, že si sám stihnu udělat určitý názor během tréninků v tomto týdnu. Navíc momentálně nemáme k dispozici tolik zdravých hráčů, že bychom měli výběr sestavy až tak ztížený. Klíčové pro nás bude, aby hráči šli do pátečního duelu odpočatí, připravení, na zápas se těšili a hráli v něm fotbal. Rozhodně zde máme prvoligový kádr a fotbalisty, kteří jsou schopní zápas vítězně zvládnout,“ zdůraznil Rada.

S kterými fotbalisty do páteční bitvy nemůžete počítat? „Mimo hru jsou s určitostí Masopust, Kopic a Šilinger,“ doplnil nový jihlavský kouč.

Vysočinu čeká Slovácko. Jaké jsou vaše poznatky k nadcházejícímu soupeři? Na které hráče si budete muset dát pozor? „Čeká nás nepříjemný soupeř, jehož sestava na podzim prochází určitou proměnou, ovšem základní osa drží už dlouho pohromadě. Navíc se teď týmu trenéra Habance daří a je povzbuzen vítězstvím ve Znojmě a v posledním kole na svém stadiónu porazili 3:0 Slavii. Výborný je gólman Melichárek, v obraně hraje velice dobře Košút, hru tvoří Valenta a střelecky se daří Kerbrovi. Kvalitních hráčů tam je však více. Půjde o těžký zápas i proto, že Slovácko k nám přijede v relativním klidu, neboť má na svém kontě solidních 19 bodů. My ale v nadcházejícím utkání prostě musíme získat všechny body,“ řekl bývalý kouč reprezentačního týmu, který od úterý 26. listopadu vede fotbalisty FC Vysočina.

Jak vnímáte motivaci pro jihlavské fanoušky v podobě vstupného zdarma a kompenzace pro majitele permanentky? Chtěl byste touto cestou něco příznivcům FC Vysočina vzkázat? „Jihlava disponuje pěkným stadiónem, na kterém vždy byla dobrá kulisa. Chápu, že fanoušci nyní jsou rozčarovaní výsledkem v Příbrami. Fotbal však může přinést i takové výsledkové průšvihy, tudíž si je touto cestou dovoluji požádat, aby týmu v pátek zaplnili stadión, týmu pomohli a v důležitém utkání ho povzbudili. Věřím, že se hráči s rokem 2013 rozloučí kvalitním a bojovným výkonem,“ řekl závěrem Petr Rada.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 5 - Harba, 3 - Masopust, 1 – Koloušek, Šimonek, Jungr, Tlustý, Marek, Šourek, Kosak, Teplý, Vaculík, Kopic, Jánoš.

Inkasované karty: 3 – Josl, Masopust, 2 - Jungr, Karlík, Krejčí, 1 – Kopic, Jánoš, Koloušek, Přeučil, Vaculík, Kliment, Harba.

Absence: Kopic, Šilinger a Masopust (zranění)

1.FC Slovácko

Základní informace:

právní forma: akciová společnost
vedení klubu: výkonný ředitel.: Vladimír Krejčí, předseda představenstva: Zdeněk Zemek
adresa: Stonky 635, 686 01 Uherské Hradiště
telefon:    572 551 801
mail: info@fcslovacko.cz
klubové barvy: modrá a bílá
internet: www.fcslovacko.cz
klubové barvy: modrá a bílá
stadión: 8.121 k sezení
Juniorka: Juniorská liga

POHLED DO HISTORIE

Rok založení: 1900
Názvy klubu: SK Staré Město (1927), SK, Orel, Rudá hvězda, Viktoria (30. léta), TJ Jiskra (50. léta), SFK Staré Město (1992 - 1994), FC Synot Staré Město (1994 - 2000), 1. FC Synot (2000 - 2004), 1. FC Slovácko (od roku 2004)
1. FC SLOVÁCKO a.s. je pokračovatelem fotbalového klubu 1.FC SYNOT, který vznikl v roce 2000 sloučením dvou odvěkých rivalů, klubů FC SYNOT se sídlem ve Starém Městě a FC SYNOT Slovácká Slavia Uherské Hradiště.

Úspěchy: v sezónách 2000/01 až 2006/07 účast v I. Lize, od sezóny 2009/10 působí v I. Lize dosud - 5. místo (2003/04), 6. místo (2004/05). Předtím klub okusil I. ligu též v ročníku 1995/96.
Ve II. lize Uh. Hradiště nebo St. Město působily v letech: 1961 - 1966, 1974 - 1977, 1994/95, 1996 – 2000, 2007 – 2009.

Vzájemná bilance: 9 utkání  2 – 2 – 5  6 : 14

Ze vzájemných zápasů:

pod. 13 - Gambrinus liga: 1. FC Slovácko - FC Vysočina Jihlava  2:1 (1:1)
Góly: 45. Ondřejka, 87. Daníček - 33. Masopust
Sestavy: SLO: Melichárek – Kuncl, Trousil, Košút, Kubáň - Rada, Daníček – Ondřejka (84. Fujerik), Valenta, Kerbr - Haša (65. Martan). VYS: Blažek – Marek, Šourek, Kopic, Josl – Koloušek, Jánoš – Masopust (87. Karlík), Jungr (76. Šimonek), Vaculík – Přeučil (64. Harba).

jaro 13 – Gambrinus liga: FC Vysočina Jihlava – 1. FC Slovácko  1:1 (1:1)
Góly: 31. Šimonek – 36. Došek
Sestavy: VYS: Blažek – Marek, Tlustý, Šourek, Josl (83. Čvirik) – Masopust (66. Kliment), Rada, Jungr (89. Kučera), Koloušek, Vaculík – Šimonek. SLO: Melichárek – Kuncl, Košút, Trousil, Reinberk – Volešák, Šumulikoski, Kerbr (76. Skalák), Valenta (86. Trávník), Daníček – Došek.

pod. 12 – Gambrinus liga: 1. FC Slovácko - FC Vysočina Jihlava  3:0 (1:0)
Góly: 29. a 50. Došek, 70. Daníček
Sestavy: SLO: Melichárek – Kuncl, Trousil, Mezlík, Košút - Hlúpik, Daníček, Valenta, Volešák (68. Kerbr) - Došek, Kovář (77. Lukáš). VYS: Blažek – Obert, Tlustý, Šourek, Josl – Karlík, Rada – Masopust (83. Kosak), Jungr (74. Kučera), Vaculík – Mešanović (28. Sedláček).

Pravděpodobná sestava: Melichárek – Šimko, Mezlík, Košút, Kuncl – Daníček, Šumulikoski – Petr, Valenta, Kerbr - Ondřejka.

Trenér: Svatopluk Habanec

Střelci: 7 – Kerbr, 4 - Ondřejka, 3 – Došek, Košút, Valenta, Volešák, 1 – Daníček.

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Rada (přestup Sivasspor/TUR), Ondřejka (konec host. FK Mladá Boleslav), Martan (host. FK Varnsdorf), Biolek (přestup 1.HFK Olomouc).

Odchody: Lukáš (host. MFK Frýdek-Místek), Szmek (host. FK Chomutov), Čtvrtníček (host. FK Fotbal Třinec), Starý (host. FC Graffin Vlašim), Nestorovski (Chorvatsko), Fujerik (přeřazen do „B“ týmu), Hála (konec host. SK Sigma Olomouc), Skalák (konec host. AC Sparta Praha), Kovář (přestup FK Jablonec), Kordula (konec kariéry).

Stadión soupeře: ZDE

 
Související
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu