30.11.2013, Miroslav Fuks

Petr Rada: Hráči si body za bojovnost a přístup zasloužili

Petr Rada: Hráči si body za bojovnost a přístup zasloužiliVyšlo to! Vedení FC Vysočina v týdnu odvolalo trenéra Františka Komňackého a nahradilo ho dalším exreprezentační koučem Petrem Radou. Cíl byl jasný – zastavit sestupnou sinusoidu týmu a zvítězit v domácí duelu proti Slovácku. Impuls vložený do týmu příchodem trenéra Rady skutečně zabral, tým výrazně oživl, protrhl střelecké trápení a především bral tři body!

 

Nový lodivod FC Vysočina tak měl po utkání důvod ke spokojenosti a úsměvu. Když měl přistoupit k obligátnímu úvodnímu hodnocení duelu, tak překvapil slovy: „Vidím, že je tady novinářů jako na Spartě. To se málokdy zažije," smál se. Pak už pokračoval s hodnocením zápasu: „Bylo to pro nás hodně důležité a složité utkání. Pokud bychom nezvítězili, tak bychom pravděpodobně zůstali přikovaní na poslední příčce tabulky po celou zimu, ztratili bychom další důležité body a zvětšil by se odstup od ostatních ohrožených celků. Na hráčích proto byl hlavně ve druhé půli vidět strach o výsledek. Do zápasu jsme každopádně vstoupili aktivně, vypracovali jsme si pár standardních situací a soupeře jsme prakticky nepustili do šance. Pak jsme dokázali jít do vedení, které jsme záhy zvýšili za dvoubrankové. První poločas jsme díky tomu dohráli v klidu a pod kontrolou. Hráče jsem v půli upozorňoval, že pokud nebude i nadále aktivní, tak budeme mít problém. To se bohužel stalo, neboť jsme ve druhém dějství soupeři přenechali iniciativu, byli jsme pasivní a soustředili jsme se na bránění a rušivé brejky. Velká škoda, že jsme za stavu 2:0 nedokázali proměnit některou z našich možností. Zejména příležitost Harby volala po zvýšení na 3:0. Byli jsme pak za to potrestaní hloupým gólem, když nám prostředkem obrany proběhne hráč. Slovácko poté hrálo vabank a vysunulo Košúta na hrot. Naštěstí to naši stopeři uhráli dobře a zápas jsme dohráli do vítězství. Nutno dodat, že Slovácko mělo ve druhé půli více ze hry. Přesto si myslím, že si naši hráči za svoji bojovnost a přístup tři body zasloužili. Jsou pro nás velmi důležité a představují pro nás povzbuzení pro zimní přípravu i jarní část,“ poskytl svůj pohled na utkání Petr Rada.

A co k utkání na úvod řekl hostující trenér Svatopluk Habanec? „Ve třech minutách prvního poločasu jsme nebyli koncentrovaní, dostali jsme dva góly, které rozhodly zápas a velice nás to mrzí. Sice jsme v druhé půli byli lepším týmem a zápasu by slušela remíza, ale doplatili jsme na to, že jsme sice měli vysoké držení míče, ale nic jsme z toho nevytěžili. Dnes jsme body ztratili."

Pozápasové ohlasy v sestřihu tradičně nabízí Youtube kanál Ježour TV. Krom komentáře trenérů Petra Rady a Svatopluka Habance z tiskové konference přinášíme i názory pravého beka Jana Mikuly a střelce úvodní branky zápasu Tomáše Marka.

 
Související
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu