03.12.2013, Miroslav Fuks

Ředitel Zdeněk Tulis: Na podzim jsme nenaplnili očekávání

Ředitel Zdeněk Tulis: Na podzim jsme nenaplnili očekáváníTen rozdíl v bodovém součtu činí „pouhé“ čtyři body, ovšem nejen z pohledu fanoušků byl loňský podzim výrazně vydařenější, než ten právě skončený. Potvrzují to i slova Ing. Zdeňka Tulise, místopředsedy představenstva a ředitele FC Vysočina, který odpovídal na dotazy v hodnotícím rozhovoru po skončení podzimní části Gambrinus ligy.

 

Jak byste z Vaší pozice skončenou sezónu zhodnotil?
Těžko se mi to říká, ale musím konstatovat, že celé mužstvo včetně realizačního týmu a nás ve vedení klubu v podzimní sezóně nenaplnilo očekávání akcionář z pohledu bodového zisku a herního projevu. Výsledkem byly nevyrovnané výkony a velice nervózní závěr podzimní sezóny, který ve snaze zachránit, co se dá, vedl k odvolání trenéra Františka Komňackého a asistenta Josefa Vrzáčka. Tímto krokem vůbec nezpochybňujeme trenérské schopnosti pana Komňackého a pracovitost pana Vrzáčka. Bohužel, vysoko nastavenou laťku z loňské sezóny se nepodařilo udržet, na což museli akcionáři klubu reagovat.

Jak těžké pro Vás toto odvolání bylo? Vždyť v FC Vysočina předtím od roku 2000 předčasně skončili své působení jen tři trenéři – Machálek v září 2002, Zákostelský v září 2007 a Urban v říjnu 2010.
Vedení klubu si dlouhodobě lámalo hlavu, jak nejlépe pomoci hráčům a realizačnímu týmu překonat herní a výsledkovou nevyrovnanost. Jenže po debaklu v Příbrami jsme se museli chytit poslední šance, jak nepříznivý vývoj zvrátit a odpoutat se od poslední příčky v tabulce. Výsledkem bylo právě odvolání dvojice trenérů. Panu Komňackému bych chtěl touto cestou velice poděkovat za práci v FC Vysočina, kterou našemu klubu zejména v uplynulém ročníku odvedl. Přeji mu hodně úspěchů v jeho další trenérské práci.

Nabídli jste trenérovi Vrzáčkovi další možné působení v FC Vysočina?
Také Josef Vrzáček zaslouží poděkování za odvedenou práci. Jde o velice pracovitého trenéra, který touží po vzdělání a je pupeční šňůrou propojen s naším klubem. I proto od nás dostal nabídku působit v budoucnu v rámci připravované klubové strategie rozvoje mládeže, která bude zahrnovat vše od přípravek, až po juniory.

Jaké aspekty rozhodly o volbě nového kouče Petra Rady?
Oslovili jsme vícero uchazečů. Pro trenéra Radu rozhodl fakt, že byl v současné době volný a především věříme v jeho poctivý, komunikativní a srdcařský přístup, který je podložen bohatými hráčskými i trenérskými zkušenostmi. Je před námi velice těžké jaro, v němž právě tyto vlastnosti budeme nutně potřebovat. Musíme vytvořit jednolitý kolektiv, který půjde za stěžejním cílem – zachování působení FC Vysočina mezi českou fotbalovou elitou. Právě pan Rada by toho měl být garancí.

Nakolik dojde v zimním období k doplnění kádru?
Teď se nacházíme v období vyhodnocení úspěchů a neúspěchů uplynulé sezóny. Zároveň probíhá seznamování nového kouče se stávajícím kádrem. Následně dojde k posouzení stavu hráčského materiálu se sportovním manažerem. Poté se budeme zabývat případným doplněním kádru během lednového přestupního termínu. Určitě zvážíme i zařazení hráčů z juniorky a těch, co podzim strávili na hostování ve FNL a Corgoň lize.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu