24.01.2014, Miroslav Fuks

Baník Vysočině připravil první zimní porážku

Baník Vysočině připravil první zimní porážkuSemifinále Tipsport ligy Vysočině vůbec nevyšlo. Ostravský Baník vedený trenérem Komňackým zvítězil vysoko 4:0 (2:0), když o jeho postupu do finále rozhodly dva šťastné polovlastní góly v prvním dějství. Naopak velké příležitosti Jihlavy zůstaly nevyužité.

 
OstravaOstrava
Turnaj, pátek 24.1.2014, 14:30, Beroun
4:0
(2:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 4. De Azavedo, 30. Tlustý (vla.), 55. Krmenčík, 86. Štěpán
ŽK: 53. Vengřinek
Rozhodčí: Orel – Arnošt, Šauflová
Diváci: 0
Ostrava: Pavelka – Zawada, Frydrych, Kaša, Vengřinek – Štěpán, Foltýn, Kukec, Greguš, De Azavedo – Krmenčík
FC Vysočina: Blažek – Jánoš (57. Mikula), Tlustý, Šourek, Josl – Masopust, Karlík, Jungr (54. Marek), Vaculík – Harba (67. Teplý), Mešanović.
 

Komentář

Vysočina do zápasu nemohla vstoupit hůře. Už ve 4. minutě gólman Blažek nepřesně rozehrál malou domů rovnou na nohu De Azavedovi, který okamžitě bez přípravy poslal míč za záda jihlavského brankáře – 1:0. V 9. minutě v rozehrávce fauloval Šourek, z čehož resultoval velmi nadějný přímý kop pro Kukece. Ten však v pohodě lapil Blažek. V 10. minutě byl Harba po spolupráci s Vaculíkem blízko vyrovnání. Sám před gólmanem však trefil jen břevno. Ve 20. minutě se za obranu Baníku dostal Mešanović a z úhlu pohotově vypálil. Rána však letěla hodně mimo tři tyče. Na druhé straně ve 29. minutě vypálil Zawada, ale jeho projektil z 18 metrů letěl nad břevno. Jihlavský smolný zápas pokračoval po půlhodině hry, kdy z levého křídla vyslal střílený přízemní centr, který na dlouhou nohu nešťastně tečoval stoper Tlustý za Blažkova záda – 2:0. Dvě laciné branky Vysočinu dostaly do útlumu. V 33. minutě dostal na pravé straně hodně prostoru Zawada, který pronikl až do vápna soupeře. Jeho ránu z úhlu ale vyrazil gólman Blažek na rohový kop. Ve 42. minutě se konečně dostala ke střele Vysočina, jenže Jungr pálil po vybídnutí Vaculíka hodně mimo. V závěru půle ještě mohl po spolupráci s Joslem snížil Vaculík, ale výsledkem jeho snažení nebyla ani střela, ani přesná přihrávka.

Jihlavský celek do druhé půle, na rozdíl od Baníku, nastoupil beze změn a s velkým úsilím. 47. minutě se do vápna prosadil Jánoš, tvrdě vystřelil a Šrom balón vyrazil před sebe k Mešanovićovi. Ten z blízka mířil dobře nad gólmana, ovšem Šrom i jeho pokus dokázal vytěsnit vedle. Ve 49. minutě se zrodila další velká příležitost Jihlavy, když Jungr po rychlém brejku poslal míč na levou stranu na Mešanoviče, ten ale z úhlu přihrávkou nabíhajícího Masopusta přesně nenašel. Po nadějném vstupu do druhé půle přišla další rána pro Jihlavu. Krmenčík dostal balón za obranu, na hranici vápna obešel vybíhajícího gólmana Blažka a následnou střelou z velkého úhlu zvýšil na 3:0! Po této brance dění na hřišti trochu upadlo. Vysočina se snažila alespoň o korekci stavu a v krátkém sledu provedla tři střídání, ovšem k brance to nevedlo. V 79. minutě zahrozil Štěpán, který si zaběhl za obranu, ovšem levačkou střílel nad břevno. V 81. minutě neproměnil další šanci jihlavského celku Teplý, kterého vychytal Šrom. Tentýž útočník neuspěl ani v 84. minutě po centru Mikuly a svojí tečovanou střelou získal jen roh. V 86. minutě dorazil Vysočinu Štěpán, který si naběhl na Holzerův míč za obranu a propálil Blažka – 4:0. V 87. minutě se o snížení pokusil Vaculík, ale Šrom jeho střelu vyrazil.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
11.kolo | Ostrava - FC Vysočina | 0:0
25.kolo | FC Vysočina - Ostrava | 2:0
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu