03.02.2014, Miroslav Fuks

Procházka: Testy potvrdily dobrou kondiční připravenost juniorů

Procházka: Testy potvrdily dobrou kondiční připravenost juniorůNejen prvoligové „áčko“ FC Vysočina se intenzivně připravuje na start jarních fotbalových bojů. Už měsíc se na umělé trávě, v terénu, v posilovnách či v tělocvičnách potí všechny mládežnické týmy jihlavského klubu. Vrchol mládežnické pyramidy v FC Vysočina představuje juniorský tým, jehož trenéra Pavla Procházku jsme požádali o aktuální rozhovor.

 

Jak s kolegou trenérem Romanem Kučerou hodnotíte první měsíc přípravy?
Těší nás, že jsme z pohledu objemu kondiční přípravy odtrénovali vše, co jsme si naplánovali. Vydařilo se nám i soustředění na Třech Studních, kde jsme sice postrádali očekávaný sníh, ale vynahradili jsme si to v terénu či na umělé trávě ve Žďáře nad Sázavou. Nakonec jsme si i jednou zalyžovali. Uspokojivý stav kondice našich juniorů potvrdily i výsledky testů, které jsme absolvovali v předminulém týdnu.

Juniorský kádr v zimě doplnila velká skupina starších dorostenců ročníku 1995. Jak si zatím vedou?
Kondiční složku zvládají velmi dobře. Je na nich vidět velká snaha a odhodlání, poctivě na trénincích a v zápasech pracují. Horší je to samozřejmě po stránce herní a taktické, kde u nich logicky vnímáme určité nedostatky. V tomto směru je před nimi ještě hodně práce. Právě Juniorská liga by je v tomto ohledu měla dobře otestovat a připravit, jde o další krok v jejich postupném fotbalovém vývoji. Z konkrétních nových hráčů se slušně jeví stoper Kriegsmann a útočník Maruš. Dobré momenty s horšími střídají například útočníci Veselský a Trojánek.

K týmu se v lednu připojily některé nové tváře...
Testujeme krajního záložníka Patrika Levčíka (roč. 1992), který je hráčem Velkých Pavlovic a naposledy nastupoval v třetiligové Břeclavi. Na jaře by měl v našem kádru působit i talentovaný bosenský středopolař Edin Salčin (roč. 1995). Ten je věkem ještě dorostenec a má velké fotbalové předpoklady. Na druhou stranu není vůbec připravený po stránce pohybové a kondiční. V tomto ohledu je před ním ještě hodně práce.

Staronovou tváří je odchovanec David Klusák (roč. 1994), jenž na podzim hostoval v Havlíčkově Brodě. Sledovali jsme ho, podával zde solidní výkony a rozehrál se. Na jaře s ním počítáme do kádru a věříme, že se prosadí.

Nakolik se týmu zatím vyhýbají zranění?
Při intenzitě tréninku a nasazení, jakým se hráči vrhají do osobních soubojů při zápasech, není divu, že lehčí zranění začínají postupně přibývat. Se svalem laboroval Kelbler, pohmožděné prsty a nárt měl Šuta a problémy hlásili i stopeři Berky a Pedro. Důležité však je, že se nám zatím vyhýbají vážná zranění. Snad to vydrží i do startu sezóny.

Projde kádr před startem jara nějakým zeštíhlením?
Rozhodně bychom chtěli, aby kádr nadále trénoval v tomto složení. Poté uvidíme, jak se bude vyvíjet zdravotní stav hráčů a jejich zápasové vytížení. Třeba i ve vazbě na nasazování hráčů z kádru „áčka“ do zápasů Juniorské ligy. Nevylučujeme, že do 6. dubna, kdy končí přestupový termín, někteří mladí fotbalisté zamíří za pravidelným zápasovým rytmem na hostování.

Jak program tým čeká do startu jarní části Juniorské ligy?
Tuto sobotu se od 11:00 představíme na umělé trávě v areálu Na Stoupách, kde nás důkladně prověří třetiligová Třebíč. O týden později nás čeká neméně náročná prověrka ve Žďáru nad Sázavou. Další přípravný duel už v plánu nemáme, neboť už v pondělí 24. února nastoupíme k prvnímu jarnímu utkání Juniorské ligy proti Bohemians 1905.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu