09.02.2014, Miroslav Fuks

Petr Rada: Kluci vytvořili opravdu dobrou partu

Petr Rada: Kluci vytvořili opravdu dobrou partuVýprava fotbalistů FC Vysočina dnes v noci dorazila z prosluněného Beleku zpět do Jihlavy. Přivezli dobrou náladu, cenné skalpy tří zahraničních soupeřů a snad i kvalitní formu pro jarní boje v Gambrinus lize. Trenéra Petra Radu jsme na cestě z vídeňského letiště oslovili s žádostí o rozhovor, který se za deseti dny v Turecku ohlédl.

 

V sobotu jste sehráli poslední přípravný duel proti maďarskému Paksi. Jaké je Vaše hodnocení tohoto utkání?
Náš výkon byl v tomto utkání trochu unavený. Hráči už se den před odletem domů viděli doma, navíc jsme ze zdravotních důvodů šetřili více hráčů. Proti tomu soupeř s námi odehrál první duel v Turecku a vystřídal dvě jedenáctky. Přesto hráči zápas odmakali a dokázali urvat vítězství. V naší hře oproti jiným duelům nebylo tolik kombinace a fotbalovosti.

Do zápasu jste měl připraveno méně hráčů, než tomu bylo na počátku soustředění. Jak to nyní vypadá s jihlavskou marodkou?
Svalové problémy hlásili Mešanović a Tlustý. Jánoš měl zvýšenou teplotu, Přeučila trápí koleno a u Karlíka existuje podezření na zlomený malíček na noze. Důležité je, že u žádného z hráče by nemělo jít o vážné dlouhodobé zranění. Mešanović, Tlustý a Jánoš budou ve středu naplno trénovat. Absence Karlíka a Přeučila by snad také měla být v řádu dnů.

V Turecku jste sehráli tři duely? Který byl nejvíce dle Vašich představ? Jak vyznívalo srovnání třech zahraničních soupeřů?
Výborné parametry mělo utkání proti Ruchu Chorzów. Nastoupili jsme proti špičkovému klubu polské ligy, které vede slovenský trenér Ján Kocian, což bylo zárukou kombinačního a fotbalového projevu. Naproti tomu zápasy proti Rumunům a Maďarům byly více o důrazu a bojovnosti. S výkonem a výsledkem v utkání proti Botosani jsem ale též mohl být spokojen.

Co Vám herní soustředění napovědělo o formě týmu?
O žádném z utkání nelze říci, že bychom v něm nějak dominovali. Vždy nám pomohlo, že jsme vstřelili brzký gól nebo jsme alespoň otevřeli skóre zápasu. Těší nás, že hráči v zápasech vždy poctivě pracovali, nevypustili souboj a nedostatky nahrazovali bojovností a zodpovědným přístupem. To ostatně lze říci ke všem dosud odehraným zápasům v zimní přípravě, krom berounského duelu proti Baníku Ostrava. Na hráče neustále apelujeme, aby stejné aspekty hry přenesli i do ligových zápasů. Moc dobře vědí, o co nám na jaře půjde. Hodláme jim to neustále zdůrazňovat!

Nakolik nyní máte jasno o základní sestavě?
Ještě o jejím složení nejsem rozhodnutý. Budeme muset zohlednit i zdravotní stav, protože někteří hráči jsou nakřápnutí. Určitě ale můžeme říci, že se s příchodem Kukoľa a návratem Mešanoviće, Marcina a Kučery zvedá konkurence v mužstvu. Možná i díky tomu se nám zatím daří výsledkově, což má pozitivní vliv na atmosféru v kabině a v celém týmu. Kluci vytvořili opravdu dobrou partu a soustředění týmovému a zdravému duchu nepochybně prospělo. Jsem rád, že jsem během deseti dnů v Beleku mohl hráče poznat trochu blíže.

Jaké podmínky jste v Turecku nalezli?
Soustředění opravdu bezezbytku naplnilo naše představy. Našli jsme zde skvělé podmínky, za které musíme vedení klubu poděkovat. Naprosto zásadní pro nás bylo tréninkové hřiště, které jsme měli k dispozici přímo v hotelovém komplexu na břehu moře. Nikam jsme tedy nemuseli cestovat za tréninky, plac jsme využívali pouze my a především nabídlo perfektivní trávník. Díky tomu jsme mohli mnoho času trávit na hřišti, nacvičili jsme herní kombinace i standardní situace. Jediné, co mne může mrzet, že jsme se v průběhu soustředění nevyhnuli menším zdravotním problémům. No, a malý mínus nastal dnes, kdy měl náš odlet z Antalye skoro dvouhodinové zpoždění. To jsme ale ovlinit nemohli.

Lišilo se toto soustředění nějak od těch, které jste v zimě absolvoval s jinými kluby?
Musím zopakovat, že jsem s tímto soustředěním navýsost spokojený. Byl jsem s týmy na Kypru, ve Španělsku a v Turecku, ale ještě nikde jsem se nesetkal s tak kvalitní travnatou plochou přímo v našem hotelovém komplexu. Navíc nám skvěle vyšlo i počasí a vyhnul se nám déšť.

Jaký program je nyní před prvním týmem FC Vysočina?
Naposledy jsme trénovali v neděli dopoledne. Hráči teď dostali dvoudenní volno, přičemž se sejdeme ve středu k dvoufázovému tréninku. Trénovat budeme i ve čtvrtek a v pátek. V pak sobotu sehrajeme na vyhřívaném trávníku v Jihlavě generálku na Gambrinus ligu.

Bývalí spoluhráči ve federální lize, úspěšní trenéři a bývalí trenéři své reprezentace - Ján Kocián a Petr Rada - spolu takto hovořili před přípravným duelem Ruch Chorzów vs. FC Vysočina.

 
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu