13.03.2014, Miroslav Fuks

Marek Jungr: Chceme navázat na výkon z Julisky!

Marek Jungr: Chceme navázat na výkon z Julisky!Jako jediný má zkušenosti s teplickým dresem. Zároveň se výborným výkonem podepsal pod poslední vítězství FC Vysočina na pražské Julisce. Naváže na svůj výkon v pátek právě proti Teplicím? Nejen na to jsme se zeptali ofenzivního středopolaře Marka Jungra.

 

Děláme všechno pro to, abychom na náš výkon z Julisky navázali a uspěli též proti neméně silným Teplicím. Zápas na Dukle se nám opravdu povedl. Dobře jsme hráli už od prvních minut a hrozně nám pomohlo, že jsme dokázali vstřelit úvodní branku zápasu. Dařila se nám i kombinace a držení míče, v čemž jsme na podzim zaostávali.

Odrazilo se vítězství na Dukle Praha i do nálady v kabině?
Atmosféra v kabině je asi o něco lepší, na druhou stranu si všichni velmi dobře uvědomujeme, že ke kýžené záchraně v Gambrinus lize nám schází ještě strašně moc bodů. Je to často používaná fráze, ovšem my skutečně musíme jít zápas od zápasu. Na každý se plně soustředit a co nejlépe připravit.

Jak vlastně s odstupem dvou a půl roku vzpomínáš na angažmá v Teplicích? Nakolik se tento tým změnil?
Na toto angažmá vzpomínám docela rád, přestože jsem tam za půl roku nastoupil jen do 10 prvoligových duelů. Jde o tradiční klub s výborným zázemím. Od doby mého působení tam zůstalo jen pár starších hráčů, jinak kádr doznal docela dost změn. Především přišla řada velmi kvalitních cizinců a trenér Ščasný.

Co by v pátek mohlo na tohoto velice silného a ofenzivně laděného soupeře platit?
Úspěch v utkání bude zase jenom o našem výkonu a přístupu. Musíme hrát aktivně, soupeře napadat a nenechat ho pořádně rozehrát. Nesmíme Teplice pouštět do brejkových situací, na které jsou jejich hráči technicky a rychlostně výborně vybavení. Tyto momenty si musíme pohlídat.

Mimochodem, v pátek a v sobotu je na pořadu semifinále druhé nejvyšší hokejové soutěže mezi Duklou a Olomoucí. Sledujete zápasy Dukly?
Na letošní play off jsem se ještě nedostal, ovšem v sezóně občas i s manželkou a synem na hokejový zápas vyrazíme. Stejně jako moji spoluhráči věřím, že semifinále proti Olomouci ještě není ztracené a že se Dukla vrátí po domácích zápasech do hry o postup.

Díky hokeji se výkop vašeho zápasu Gambrinus ligy posunul na 20:00 hodinu. Je v tom pro hráče nějaký rozdíl? Uvítali byste dřívější čas?
Jsme profesionálové a musíme být připravení zápas odehrát v čase, který je pro něj stanoven. Doufáme, že tento posun bude ku prospěchu divácké návštěvy a atmosféry na stadiónu. Věříme, že nás fanoušci opět hlasitě povzbudí a podrží i v momentech, kdy se nám nebude tolik dařit.

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu