20.03.2014, Miroslav Fuks

Potvrdíme v Edenu dosavadní neporazitelnost?

Potvrdíme v Edenu dosavadní neporazitelnost?Fotbalistům FC Vysočina se na jaře zatím paradoxně více daří venku, než doma. Ze dvou duelů se Znojmem a na Dukle Praha vydolovali cenné 4 body a nyní chtějí o rozšíření této sbírky zapojovat na půdě SK Slavia Praha. Rozhodně do Edenu nepojedou předem poražení, neboť k sebedůvěře je opravňují poslední kvalitní výkony a též příznivá bilance proti Slavii.

 

Historická vzájemná bilance obou klubů skutečně hovoří pro fotbalisty z Vysočiny. V jejich prospěch ji převážil důležitý podzimní duel, který skončil velmi šťastnou výhrou Jihlavy 2:1. Ještě překvapivější je fakt, že Vysočina z dosavadních dvou prvoligových utkání na stadiónu Slavie neodešla poražená a zápasy skončily smírem. Poslední představení hráčů ve žlutých dresech v Edenu má v paměti nejeden fotbalový fanoušek, neboť v první půli nabídlo šokující vedení jihlavského nováčka Gambrinus ligy v poměru 0:3 a v závěru druhého dějství domácí dokázali ze zoufalého náporu vytěžit vyrovnání. Pikantní je fakt, že Slavii tehdy vedl dnešní kouč Vysočiny Petr Rada. Jak s odstupem půldruhého roku na tento zápas vzpomíná? „Tento strhující a málo vídaný zápas si samozřejmě vybavuji, ale mé vzpomínky se k němu nevrací. Soustředím se na svůj tým a úspěch v nadcházejícím utkání na Slavii.“

Nakolik se současný kádr Slavie proměnil oproti týmu, který jste vedl během svého angažmá v Edenu? Na jaké aspekty hry a které hráče si budete muset dát v neděli pozor? „Už uplynula poměrně dlouhá doba, navíc se mezitím ve Slavii vyměnili tři trenéři a přišla řada nových hráčů. Přesto lze říci, že zhruba polovina kádru je totožná s tím, který jsem vedl. Slavii v poslední době kvalitně posílili fotbalisté z ciziny a do týmu se vrátili Necid, Piták a Vošahlík. Slavia dnes disponuje vhodně poskládaným kádrem a v posledních kolech se jí daří. Hodně nešťastně prohrála v Teplicích a posledy doma po zásluze porazila Znojmo. Prezentuje se ofenzivním fotbalem, který lze očekávat i v neděli,“ řekl k nadcházejícímu soupeři jihlavského celku Rada.

Po posledním domácím duelu proti Teplicím jste neskrýval svoji nespokojenost s dosaženou remízou a lacino inkasovanou brankou? Projeví se tento fakt do změn v sestavě? „Především jsem byl naštvaný, že jsme nedotáhli do konce dobře rozehraný zápas. Ve druhé půli jsme byli zbytečně pasivní a poté jsme soupeři vlastní chybou umožnili vyrovnat. Utkání s Teplicemi jsme si s hráči u videa důkladně rozebrali a ukázali jsme si chyby. Teď už se plně soustředíme na Slavii, přičemž samozřejmě zvažujeme i možnosti naší sestavy. Určité možnosti se nabízejí, ale zohlednit musíme i zdravotní stav hráčů,“ okomentoval případné změny jihlavský lodivod.

S kterými hráči nemůžete do sobotního utkání počítat? Může nastoupit slávistický host Jan Mikula? „Mimo hru jsou zranění Marek a Blažek. Drobné šrámy mají i někteří další hráči. Krajní obránce Mikula proti Slavii nastoupit může,“ doplnil Petr Rada.

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a Slavie Praha: 5 utkání  2 – 2 – 1   9 : 9

Poslední vzájemné utkání: Cíl byl splněn! Fotbalisté FC Vysočina zvládli psychicky náročný domácí duel proti Slavii Praha a s nezbytným přispěním štěstí vybojovali nesmírně cenné tři body za výhru 2:1 (0:1). Jihlavský tým od 15. minuty prohrával, ovšem v poslední čtvrthodině dokázal nepříznivě se odvíjející duel otočit. Nejprve z pokutového kopu vyrovnal Lukáš Vaculík a čtyři minuty před koncem strhl výhru na stranu Vysočiny šťastnou střelou Milan Kopic.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 7 – Harba, 3 – Masopust, 2 – Vaculík, Jánoš, Koloušek, Tlustý, Marek, 1 – Karlík, Šourek, Jungr, Kopic, Šimonek, Kosak, Teplý.

Inkasované karty: 5 – Josl, 3 – Kučera, Jungr, Masopust, 2 - Karlík, Krejčí, Koloušek, 1 – Vaculík, Mikula, Jánoš, Kopic, Přeučil, Kliment, Harba.

Absence: Blažek a Marek (zranění)

SK Slavia Praha

Trenér: Alex Pastoor

Střelci: 4 – Juhar, 3 – Kisel, 2 – Piták, Škutka, 1 – Koreš, Mičola, Boudjemaa, Necid, Smejkal, Petrák.

Sestava v posledním ligovém utkání: Čontofalský – Nitrianský, Škoda, Smejkal, Ritchie – Hrubý, Zmrhal – Juhar (70. Vošahlík), Boudjemaa, Piták (85. Lička) – Necid.

Zimní změny v kádru:

Příchody: Vošahlík a Piták (přestup FK Baumit Jablonec), Necid (host. CSKA Moskva), Tusjak (konec host. FC MAS Táborsko), Mensah (host. Liberty Professionals/GHA), Ritchie (přestup Kaizer Chiefs/JAR), Boudjemaa (přestup FC Petrolul Ploiești/RUM), Vyhnal, Hrubý, Prošek a Souček (přeřazeni z juniorky)

Odchody: Kisel (konec kariéry), Štěpán (konec host. FC Hradec Králové), Petrák (přestup 1.FC Norimberk), Škutka (host. FC Baník Ostrava), Fenin, Čonka a Bortel (hledají si angažmá), Frejlach (konec host. FC Zbrojovka Brno – hledá si angažmá).

Web soupeře: ZDE

Stadión soupeře: ZDE

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu