21.03.2014, Miroslav Fuks

Jan Hanuš: I na Slavii musíme hrát aktivně

Jan Hanuš: I na Slavii musíme hrát aktivněDres Slavie Praha v minulosti oblékalo hned několik fotbalistů FC Vysočina – Jaromír Blažek, Ondřej Šourek či Václav Koloušek. Další dva hráči však do kádru sešívaných příslušeli ještě poměrně nedávno – gólman Jan Hanuš a krajní bek Jan Mikula. Před nedělním duelem v Edenu se s námi podělili o své myšlenky.

 

Brankář Jan Hanuš do Slavie přišel v patnácti letech v roce 2003. V „áčku“ debutoval už v roce 2009 a hned si připsal i první starty v evropských pohárech, ovšem poté už mnoho šancí nedostal. Zažil několik hostování a v dresu Slavie zasáhl jen do sedmi prvoligových duelů. V lednu 2013 se jeho hostování v Jihlavě proměnilo v přestup a Hanuš na Vysočině podepsal dlouholetou smlouvu. Shodou okolností před zápasem s jeho bývalým klubem se zranil gólman Jaromír Blažek, tudíž stabilní jihlavskou jedničku logicky nahradí právě Hanuš. Jak se mu v tomto týdnu trénovalo s vědomím postavení jedničky a blížícího se ligového duelu? „Trénovalo se mi dobře. Snažil jsem se připravovat stejně, jako na každý jiný zápas. Na druhou stranu bych lhal, kdybych tvrdil, že se na zápas v Edenu netěším více, než na jiný duel. Čeká nás prestižní a důležitý duel na krásném stadiónu. Já navíc na tribuně budu mít skoro celou rodinu,“ neskrývá zvýšenou motivaci Jan Hanuš.

Změnila se při zdravotní indispozici Jaromíra Blažka tréninková příprava gólmanů? „Jarda v tomto týdnu v pasivní roli vedl všechny brankářské rozcvičky a tréninky. Jedinou výjimkou byl den, kdy absolvoval vyšetření na magnetické rezonanci. To jsme se připravovali pod dohledem zkušeného trenéra Tomáše Jansy, který se nyní věnuje přípravě mladých gólmanů v FC Vysočina,“ informoval pětadvacetiletý brankář.

Před Vysočinou je těžké utkání na Slavii. Co by Hanuš svým spoluhráčům v poli poradil, aby v neděli dosáhli úspěchu? „Nesmíme hrát pasivně a zalézt do defenzivní ulity, jak tomu bylo v posledních dvaceti minutách proti Teplicím. Naše dosavadní jarní výkony rozhodně nejsou špatné a bez šance na bodový úspěch nejsme ani na Slavii.“

Pravý obránce Jan Mikula přestoupil do Slavie v lednu 2008 z Ledče nad Sázavou, když předtím čtyři roky hostoval v Jihlavě. Zhruba od roku 2010 začal nakukovat do kádru prvního týmu sešívaných, ovšem prvoligovou šanci ve Slavii nikdy nedostal a v létě 2013 uvítal nabídku hostování v Jihlavě. „Dokonce jsem ještě nikdy nehrál zápas na stadiónu v Edenu. Těším se vždy na každý ligový zápas, ovšem nyní je mé očekávání ještě větší. Proti nám ale nastoupí velice silný protivník, kterému se v posledních kolech pod vedením kouče Pastoora daří. Nenakopávají balóny, více drží míč a kombinují,“ řekl Mikula ke hře Slavie.

Při posledním venkovním představení Vysočiny odehrál Mikula na Dukle Praha celý zápas a velmi dobrým výkonem přispěl k velmi cennému tříbodovému zisku. O týden později proti Teplicím však v sestavě scházel. Co bylo příčinou? Bohužel mne sklátily horečky. Naplno jsem začal trénovat až toto úterý. Byla to velká škoda, protože jsem předtím hrál v základní sestavě ve všech jarních zápasech. Co se dá ale dělat. Teď musím o důvěru trenéra znovu zabojovat,“ povzdechl Mikula, kterého příjemně překvapilo a potěšilo, že mu Slavie nebrání ve startu proti mateřskému klubu: „Nečekal jsem to. Jsem moc rád, že mi Slavie start v zápase povolila. Myslím, že jde o správný přístup, ze kterého by si měly vzít příklad i další kluby.“

 
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu