29.03.2014, Miroslav Fuks

Petr Rada: Ještě nás čeká spousta práce

Petr Rada: Ještě nás čeká spousta práceFotbalisté FC Vysočina ve 22. kole Gambrinus ligy navázali na své cenné vítězství ze Slavie, dočkali se své první jarní domácí výhry, předvedli další jarní parádní výkon a potvrdili, že v zápasech proti Sigmě Olomouc padá hodně branek. Především však splnili svůj hlavní cíl – získali velice důležité tři body!

 

Kouč Petr Rada přesto na pozápasové tiskové konferenci mírnil optimismus: „ S hrou jsem mohl být spokojený i ve většině předešlých zápasů, přestože ne všechny nás dovedly k tříbodovému zisku. Hráči si zvykli na herní styl, který nám vyhovuje. Po dnešním duelu jsem rád, že jsme potvrdili výhru ze Slavie, což se nám v předchozích kolech nepovedlo. Vyšlo nám to až na třetí pokus a body z Edenu pro nás rázem mají ještě větší cenu. Duel proti Sigmě se nám vydařil, ovšem v naší hře byly momenty, s nimiž jsem nebyl spokojený. Na mysli mám závary v našem pokutovém území v závěru první půle, kdy se nám tyto standardní situace nepodařilo optimálně ubránit. Naštěstí jsme je přečkali. Největší zlom v utkání nastal, když Harba dal gól na 2:0. Definitivní uklidnění pak přinesla branka na 3:0 v úvodu druhého poločasu. Jsme rádi, že jsme výrazně vyhráli proti nepochybně kvalitnímu soupeři, ale víme, že nás ještě čeká spousta práce. Hráči v utkání potěšili svým přístupem a odvedli kolektivní výkon, tak bych si ho představoval. Fotbal se dnes solidně zaplněnému stadiónu musel líbit, navíc padlo hodně branek. Diváci vytvořili velice dobrou kulisu a atmosféru. Konečná výrazná výhra 5:0 nad klubem, který má ve svém středu spoustu výborných hráčů, je velkou odměnou pro celý klub, hráče, fanoušky a lidi, kteří jsou tady do fotbalu zapálení,“ okomentoval rekordní výsledek jihlavský lodivod.

Hostující kouč Zdeněk Psotka zažíval zcela opačné pocity: „Ostuda. To, že jsme utrpěli v Jihlavě takový výsledek, je pro olomoucký fotbal ostuda. Omlouvám se za to fanouškům. Je to snad nejhorší výsledek, který Sigma kdy uhrála. Je to debakl. Víme o tom, že jsme dole namočeni. Chtěli jsme něco v Jihlavě uhrát. Ale z první střely jsme dostali branku a potom nás Jihlava trestala z každého protiútoku. Podali jsme špatné individuální výkony a Jihlava dokázala, že má velmi dobré brejkové mužstvo. První poločas jsme si nějaké příležitosti vytvořili, ve druhém jsme sice běhali, ale od ničeho k ničemu, nevytvořili jsme si ani žádnou vyloženou příležitost. Na jaře jsme už odvedli několik lepších výkonů, dnes to byl ten nejhorší,“ řekl k nevydařenému utkání Psotka.

Pozápasové ohlasy v sestřihu tradičně nabízí Youtube kanál Ježour TV. Krom komentáře trenérů Petra Rady a Zdeňka Psotky z tiskové konference přinášíme i názory střelců Harise Harby a Tomáše Josla.

 
Související
Aktuálně

U17: Domácí prohra se Zbrojovkou

Ani jihlavský mladší dorost nedokázal vyzrát v moravském derby na brněnskou Zbrojovku a prohrál 0:3 (0:2). Vysočina si ale i přes tento výsledek drží 13. příčku v tabulce a v příštím kole zavítá na půdu Slavie Praha. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu