06.04.2014, Miroslav Fuks

Petr Rada: Získali jsme strašně cenné vítězství!

Petr Rada: Získali jsme strašně cenné vítězství!Jarní jízda FC Vysočina pokračuje! Tým, který měl po 15. kole pouze 12 bodů, dokázal během osmi jarních duelů vydolovat už 17 bodů! Naposledy ve skvělé atmosféře ukončil jarní neporazitelnost Mladé Boleslavi a udělal další razantní krok k záchraně Gambrinus ligy! Jak velice kvalitní duel 23. kola nejvyšší soutěže hodnotili oba trenéři?

 

Kouč Petr Rada se na lavičce FC Vysočina chlubí fantastickou bilancí, která kopíruje výše popsaný jarní zisk týmu a znamená parádní 3. příčku jarní tabulky! Jak výhru nad Mladou Boleslaví okomentoval? „Získali jsme strašně cenné vítězství proti velice silnému soupeři. Myslím si, že z celků z popředí ligové tabulky, se kterými jsme hráli, myslím tím Teplice, Liberec a pražskou Duklu, byla Boleslav jednoznačně nejtěžší soupeř a prokázala, že je oprávněně na třetím místě. Náš vstup do zápasu opatrnější, než v předchozích utkáních. Byl tam z naší strany respekt k soupeři a menší pohyb. Klíčový moment zápasu nastal po Mikulově chybě, kdy nás proti Štohanzlovi podržel brankář Hanuš. Potom jsme vstřelili branku, což nám hodně pomohlo. Dostávali jsme se po ní více do hry a vytvořili jsme si i další příležitosti. V přestávce jsem hráče upozorňoval, že Boleslav umí být v druhém poločase nepříjemná a proto potřebujeme hrát aktivně. Přesto jsme začali trochu bojácně, paradoxně jsme ale brzy vstřelili druhou branku. Ta nás uklidnila a hru jsme vyrovnali. Jenže jsme po hodině hry zase obdrželi lacinou branku, která naše vedení korigovala a zápas zdramatizovala. Soupeř poté ožil, prokázal svoji kvalitu a tlačil se do útoku. Tentokrát nám ale vyšla obě střídání, kdy Kosak do hry vnesl rychlost a důraz směrem dopředu a Karlík svoji agresivitu, zarputilost a dobré hlavičkové souboje. Dlouho jsme poté hosty nepouštěli do šancí a sami jsme si vytvořili několik zajímavých brejků. Hosté mohli vyrovnat v nastaveném čase, kdy Mikula obětavě vletěl do střely Magery,“ popsal dramatický duel jihlavský lodivod, který ještě doplnil: „Myslím si, že jsme zvítězili zaslouženě. Jednoduše jsme vstřelili více branek, než soupeř. Byli jsme produktivnější a hráčům musím poděkovat za přístup a nasazení. Vybojovali jsme cenné vítězství, máme na kontě 29 bodů a jsme první tým, který na jaře porazil Mladou Boleslav. Teď se všichni budeme soustředit a co nejlépe připravit na středeční pohárový duel proti Plzni. Pohár České pošty je pro nás stejně důležitý, jako Gambrinus liga.“

Na úvod svého vystoupení před novináři boleslavský trenér Karel Jarolím slíbil, že jeho hodnocení prohraného zápasu bude rychlé. Což také učinil a téměř jedním dechem vychrlil: „Shořeli jsme, protože jsme neproměnili ani ty nejvyloženější šance a pustili soupeře do vedení.“ Za osudovou chvíli pro vývoj utkání označil Štohanzlovu promarněnou šanci za bezgólového stavu v pětadvacáté minutě. „Stačilo posunout  míč vpravo na Koreše a ten by ho dával do prázdné brány. Jak jsme s tou situací naložili, je pro mě nepochopitelné," divil se trenér Jarolím, který se však neobává, že by konec jarní série neporazitelnosti měl zásadně ovlivnit pohodu v kabině a formu na hřišti: „Bylo by smutné, kdyby nás porážka rozhodila a nenavázali jsme v dalších zápasech na předchozí výhry."

Pozápasové ohlasy v sestřihu tradičně nabízí Youtube kanál Ježour TV. Krom komentáře trenérů Petra Rady a Karla Jarolíma z tiskové konference přinášíme i názor muže zápasu Marka Jungra.

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu