11.04.2014, Miroslav Fuks

Udrží Vysočina vítěznou sérii i v Plzni?

Udrží Vysočina vítěznou sérii i v Plzni?Do třetice všeho dobrého! Proč by toto rčení nemohlo z pohledu FC Vysočina platit tuto neděli, kdy se jihlavští fotbalisté v přímém přenosu TV Fanda od 15:00 hodin střetnou s Viktorií Plzeň?! S úřadujícím ligovým mistrem změří síly potřetí během třinácti dnů, budou chtít potvrdit dobrou formu posledních týdnů a zabojovat o historicky první výhru na plzeňském stadiónu.

 

Středeční pohárový duel obou celků mají jeho aktéři i fanoušci stále v živé paměti. Přinesl cenné vítězství Jihlavy, pohárový postup Plzně a penaltový verdikt, o kterém se bude ještě hodně diskutovat. O to zajímavější bude v neděli sledovat, zda se emoce přenesou i do ligového duelu a zda trenéři vymyslí na svého soupeře nějaké překvapení. Co si o tom myslí asistent trenéra Marek Zúbek? „Myslím, že oba celky se vzájemně dobře znají a těžko na sebe vymyslí nějaké překvapení. Zbytečných negativních emocí bychom se chtěli vyvarovat, neboť by bylo velmi špatné, kdyby se přenesly do nadcházejícího zápasu. Pro úspěch v zápase totiž potřebujeme disciplinovaný a koncentrovaný výkon bez zbytečných chyb. K jistotě záchrany nám ještě nějaké body chybí, tudíž bychom si samozřejmě moc přáli udržet vítěznou sérii a dostat se po 24. kole Gambrinus ligy v celkovém bodovém součtu na dvojčíslo začínající trojkou. Je jasné, že cenná by byla i remíza.“

Nakolik asistent kouče Rady očekává, že se promění plzeňská sestava? Lze předpokládat, že základní jedenáctka Vysočiny dozná oproti Poháru České pošty změn? „Očekáváme, že se plzeňská sestava promění maximálně na dvou místech. Jinak pravděpodobně bude blízko té, která nastoupila v Jihlavě. I my budeme vycházet ze středečního zápasu a z toho, co se v daném utkání povedlo. Sestavu samozřejmě přizpůsobíme faktu, že domácím celkem je tentokrát Viktoria.“

S kterými fotbalisty v neděli nemůžete počítat? Kteří hráči jsou na marodce? „Jednozápasový trest za čtyři žluté karty si odpyká Jungr a dlouhodobě nám schází zranění Blažek, Marek, Tlustý a Marcin. Navíc se otazník vznáší nad možností startu Lukáše Masopusta, kterého trápí podkolenní šlacha. Nechceme u něj nic uspěchat a riskovat dlouhodobý výpadek, neboť je v zájmu hráče i klubu, aby byl pro ligové zápasy 100% připraven,“ informoval Zúbek.

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a Viktorie Plzeň: 11 utkání  2 – 2 – 7  8:14

Poslední vzájemné utkání: Fotbalisté FC Vysočina prohráli v rámci 10. kola Gambrinus ligy s Viktorií Plzeň 1:2 (1:1). Proti poslednímu českému mistrovi a účastníkovi Ligy mistrů podali velice dobrý a bojovný výkon a zejména v první půli byli favorizovanému soupeři více než důstojným sokem. Na úvodní trefu Rajtorala dokázal poměrně rychle odpovědět Haris Harba, ovšem tlak hostí ve druhém dějství vyústil v rozhodující trefu Bakoše, na kterou už Jihlava nedokázala odpovědět.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 11 – Harba, 3 – Masopust, Jungr, 2 – Tlustý, Marek, Koloušek, Vaculík, Jánoš, 1 – Šourek, Kopic, Šimonek, Kosak, Teplý, Karlík, Kučera T., vlastní.

Inkasované karty: 5 – Josl, 4 - Jungr, 3 – Kučera, Masopust, 2 - Karlík, Krejčí, Koloušek, 1 – Vaculík, Mikula, Jánoš, Kopic, Přeučil, Kliment, Harba, Hanuš.

Absence: Blažek, Marek, Tlustý a Marcin (zranění), Masopust (? - zranění), Jungr (trest za 4 ŽK)

FC Viktoria Plzeň

Trenér: Dušan Uhrin ml.

Střelci: 9 – Tecl, 7 – Kolář, Wágner, 4 – Petržela, Horváth, 3 – Rajtoral, Ďuriš, 2 – Procházka, Čišovský, Darida, Kovařík, 1 – Limberský, Hořava, Bakoš, Hrošovský, Hejda.

Sestava v posledním ligovém utkání: Kozáčik - Řezník, Hejda, Procházka, Limberský - Hrošovský, Hořava (86. Horváth) - Petržela (71. Štípek), Kolář, Kovařík - Tecl (80. Wágner).

Zimní změny v kádru:

Odchody: Rajtoral (host. Hannover 96/NĚM), Koukal (host. FK Viktoria Žižkov), Pospíšil (konec host. SK Sigma Olomouc), Krmenčík (host. FC Baník Ostrava).

Příchody: Hrošovský (konec host. 1. SC Znojmo), Štípek (konec host. FK Mladá Boleslav), Krmenčík (konec host. FC Graffin Vlašim), Rezek (přestup Čchang-čchun Ja-tchaj/ČÍN).

Web soupeře: ZDE

Stadión soupeře: ZDE

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu