18.04.2014, David Zeman

Bojan Spirkoski: Jednou bych si chtěl zahrát za Real Madrid

Bojan Spirkoski: Jednou bych si chtěl zahrát za Real MadridMakedonský ofenzivní záložník Bojan Spirkoski (nar. 22. dubna 1995) je jediným cizincem v kádru staršího dorostu U19. Požádali jsme ho o profilový rozhovor, kde mimo jiné popíše své začátky v FC Vysočina a také kdo mu nejvíc pomohl v jeho aklimatizaci.

 

Kdy a kde jsi začínal s fotbalem?
K fotbalu mě přivedl táta a začínal jsem ve fotbalové škole FK Shampion v deseti letech. Potom jsem v dorostu šel do klubu FC Turnovo a poté jsem hrál druhou makedonskou ligu za dospělé v Prilepu v klubu 11 Oktomvri.

Kudy vedly tvé kroky do FC Vysočina?
Přes svého managera Roberta Gorceskiho. Ten zná managera pana Jinocha, který mi zajistil zkoušku v FC Vysočina Jihlava. První zkouška byla v zimě 2013 a byl jsem zde přes měsíc. Trenérům jsem se líbil a domluvili jsme se od léta na spolupráci.

Jak vzpomínáš na začátky v FC Vysočina?
V úvodu mi hodně pomohli trenéři, kteří se mi denně věnovali a pomáhali mi překonat i jazykovou bariéru. Bylo to dost těžké, nikoho jsem tu neznal a pomohli mi se vším, co jsem potřeboval. Pomohli mi zajistit vyprání věcí, stravu a i ve volném čase se mi věnovali. I pan Jinoch mi hodně pomohl a všem bych za to chtěl moc poděkovat.

Kdo tě trénoval?
Trénoval mě Kire Ovezoski, Stevan Taleski a hodně mi předal i Roberto Gorceski. Chtěl bych jim mnohokrát poděkovat.

Jací trenéři tě dosud v FC Vysočina vedli?
V FC Vysočina mě trénují trenéři Oulehla a Bruzl.

Jak hodnotíš podzimní část a úroveň soutěže z pohledu mužstva, ve kterém jsi nastupoval?
Naskočil jsem ve čtvrtém kole proti Sigmě Olomouc a musím říci, že na mě bylo všechno dost rychlé. Trvalo mi pár kol, než jsem se do toho dostal a myslím, že závěr podzimu byl již velmi dobrý.

S jakým očekáváním jsi vstupoval do jara?
Dále chci pomáhat svému mužstvu, co nejvíce to půjde. Jde hlavně o kolektivní výkon. Dále chci na sobě pracovat a postupně si tvořit pozici v klubu. Přeji si, aby se mi vyhýbala zranění, a postupně jsem se prosadil do kádru áčka.

Přidáváš si v tréninku?
Ano snažím se denně po konzultacích s trenéry odstraňovat nedostatky a ještě více se zlepšovat.

Na jaké nedostatky se zaměřuješ?
Snažím se o zlepšení především obranné činnosti, kde mám asi největší nedostatky. Trenéři mi některé situace pouští na videu, což je pro mě důležité. Dále se zaměřuji na zlepšení kondiční složky. Trenéři mě hodně chválí a říkají mi, že jsem udělal za půl rok velký pokrok a jejich pochvala mě motivuje do další práce. Chci moc poděkovat trenérům, kteří se mi opravdu hodně věnují a hodně mě toho naučili, jejich přístup je vysoce profesionální a na vysoké úrovni.

Na jakém postu sestavy se cítíš nejlépe?
Nejlépe se cítím na pozici defenzivního záložníka, kde mě baví hrát s míčem a můžu zde uplatnit svůj přehled ve hře.

Navštěvuješ pravidelně prvoligové zápasy prvního týmu FC Vysočina?
Ano viděl jsem všechna domácí utkání našeho týmu, vždy se na ně moc těším. První česká liga má lepší úroveň než u nás.

Kteří hráči našeho „áčka“ náleží k tvým oblíbencům?
Líbí se mi hra Harise Harby, umí podržet míče, tvrdě vystřelit a přejít hráče jeden na jednoho.

Jaký je tvůj fotbalový cíl a sen?
Mým snem je hrát v jedné ze tří nejlepších lig na světě. V Německu, Anglii nebo ve Španělsku.

Kterému fotbalovému klubu fandíš?
Již od mládí fandím nejvíce Realu Madrid. Pokud by se mi podařilo si za něj zahrát, splnil by se mi největší sen.

Který světový fotbalista je tvým vzorem?
Mým oblíbencem je Xabi Alonso.

Jak zvládáš odloučení v cizí zemi?
Vzdálenost od rodiny je velká a hodně se mi stýská po rodině. Jsem rád, že existují sociální sítě. Díky nim jsem v denním kontaktu se svou rodinou. Vážím si své rodiny a toho co pro mě v životě udělali a jsou pro mě tou největší motivací. Chci být úspěšný a vše co pro mě udělali jim postupně v životě vrátit.

Jak tě přijala kabina?
I díky trenérům jsem neměl žádný problém. Vytvořili v kabině výborné klima, kde každý pomáhá každému. Kluci jsou perfektní a na začátku mi hodně pomohli, za co jim chci také poděkovat. Kamarádím se s každým v týmu a chci jim jejich výborný přístup ke mně vrátit co nejlepšími výkony na hřišti. Je to pro mě velká zkušenost a vím, že pokud přijde nový hráč, musím se mu snažit pomoci.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu