21.07.2006, MF Dnes Vysočina

Bokša má z hráčů dobrý pocit

Bokša má z hráčů dobrý pocit JIHLAVA - Jihlavští fotbalisté mají za sebou fyzicky zřejmě nejobtížnější týden přípravy na nadcházející druholigovou sezonu. Během něj čekalo hráče nejprve kondiční soustředění v Nymburku, na které v neděli navázala úspěšná účast na Perleťovém poháru v Žirovnici. "Ten turnaj byl pro nás po těžké zátěži velice náročný," přiznal jihlavský trenér Milan Bokša.

 
"Ale mám dobrý pocit z toho, že přesto, že si kluci sáhli hodně hluboko na dno sil, dokázali ho zvládnout," řekl Bokša.

V semifinále Vysočina porazila účastníka krajského přeboru ze Žirovnice a poté i druholigové Bohemians 1905. "Přitom právě Bohemka byla pro nás velice kvalitním soupeřem," uznal Bokša.

Jihlavského kouče naopak zklamala sestava prvoligového Mostu, jenž dal přednost přípravnému zápasu s Blšany a na Vysočinu z prvního týmu vyslal pouze trojlístek Suares, Škoda, Jamrich.

To v celku Vysočiny dostali v Žirovnici naposledy prostor všichni přítomní hráči. Ze zdravotních důvodů nemohli nastoupit pouze lehce zranění, obránce Drga a záložníci Vladyka s Čermákem. "Chtěl jsem nechat hrát jenom ty, kteří jsou stoprocentně fit," řekl Bokša.

Drga se už včera zapojil do tréninku a dnes by ho měl následovat i Vladyka. "Na marodce by zůstal už jen Čermák a dlouhodobě zraněný Vávra, který má vážně poškozené kolenní vazy a bohužel bude muset na plastiku," lituje Bokša.

Na Perleťovém poháru Vysočina vyzkoušela duo nových útočníků. Petr Faldyna, jenž do Jihlavy v pátek přišel na půlroční hostování z Českých Budějovic, brankou proti Žirovnici hned potvrdil svou pověst střelce. "Bylo vidět, že je schopen prosadit se v šestnáctce, podržet míč, přihrát ho, jít do souboje", pochvaloval si Bokša. "Navíc cítím, že chce být platným hráčem."

Zato testovaný Slovák Marián Molnár svým výkonem příliš neoslovil. "V jeho případě jsme se shodli na tom, že na 99 procent už ho dál zkoušet nebudeme," prozradil kouč.

V závěrečných třech týdnech přípravy sehraje Vysočina poslední dva přátelské zápasy. V sobotu se střetne v Nymburku s polskou Gdyní, příští úterý doma s Hradcem Králové. "V těchto utkáních už bych chtěl dát prostor především hráčům, kteří by měli nastupovat v základní sestavě," doplnil Bokša.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu