02.05.2014, Miroslav Fuks

Pavel Nový: Brnu musíme vrátit podzimní porážku

Pavel Nový: Brnu musíme vrátit podzimní porážkuFotbalový klub, to nejsou jen profesionální fotbalisté, trenéři, mládežničtí hráči či zaměstnanci klubu, ale i sponzoři, kteří se nemalou měrou podílejí na fungování a ekonomickém zabezpečení klubu. Vytvořili jsme proto pravidelnou rubriku, která si bude klást za cíl bližší představení reklamních partnerů FC Vysočina. Aktuálně naše volba padla na akciovou společnost MOTORPAL. Jeden z největších zaměstnavatelů na Vysočině k našemu regionu patří už bezmála 70 let a řadí se do první ligy světových výrobců vstřikovacích systémů pro dieselové motory. Dotazy jsme položili panu Pavlu Novému, který ve společnosti MOTORPAL zastává pozici HR & Facility Vicepresident.

 

Jak dlouho už vaše firma podporuje FC Vysočina?
Motorpal se může právem a bez nadsázky považovat minimálně za jednoho z rodičů dnešního FC Vysočina. Vznik současného klubu FC Vysočina se totiž podle dobových pramenů odvozuje od zájmového fotbalového kroužku jihlavského závodu tehdejšího národního podniku PAL, tj. předchůdce dnešního Motorpalu. Jako správný rodič jihlavský fotbal podporujeme v různé míře průběžně, po určitém útlumu se naše spolupráce opět zintenzivnila od roku 2012.

Co je pro Vás motivem k podpoře fotbalu, potažmo FC Vysočina?
Na prvním místě je to tradice. Díky své historii je FC Vysočina navždy s Motorpalem spojený. Vedle toho významnou roli v současné době hraje vedení klubu. Přestože se to nezdá, Motorpal a FC Vysočina mají hodně společného. Příkladem je shodná vize být „světovým hráčem“. V podmínkách, které k tomu máme, a v přístupu k naplnění této vize, hrajeme velmi podobný zápas.

Hrál jste nebo stále ještě hrajete fotbal aktivně? Jaký je vlastně Váš vztah k nejpopulárnějšímu světovému sportu?
Fotbal mě s drobnými přestávkami provází celý život. V mládí jsem hájil branku mládežnických týmu prvoligové chebské Rudé Hvězdy, mimo jiné vedle např. Pavla Nedvěda. Bohužel mi chyběly centimetry a tak jsem branku postupně opustil. Nicméně jen do té doby, než jsem se do ní vrátil zde v Jihlavě v rámci malé kopané. A popravdě si to každý týden užívám.

Navštěvujete zápasy FC Vysočina pravidelně? Byl jste i na některém venkovním ligovém zápase?
Pokud nejsem mimo Jihlavu, tak žádný zápas nevynechám. Páteční utkání jsou vždy skvělým začátkem víkendu a spolu s tchánem, který mě k jihlavskému fotbalu přivedl, jsme pravidelnými fanoušky. Na venkovní zápasy nejezdím. Na ty je potřeba mnohem víc času.

Navštěvujete zápasy české reprezentace, českých klubů v evropských pohárech, popř. jste vyrazil i na atraktivní duely jiných evropských lig?
Sem tam se někam na reprezentaci jedu podívat. Bez ohledu na výsledek je skutečně velký fotbal, fajn zážitkem. Mimo jiné, se mi před pár lety podařilo náhodou dostat i například na derby FC Barcelona a RCD Espanyol. A to byl skutečný fotbalový svátek.

Sledujete i výsledky dalších týmů FC Vysočina?
Sleduji juniorku, kde mám kamaráda Janka Urbánka. Dlouho jsem věnoval pozornost přípravce a mladším žákům, kde si úspěšně vedl můj syn Lukáš. Momentálně už dal ale přednost jinému sportu.

Jak hodnotíte dosavadní účinkování FC Vysočina v této sezóně?
Podzim velká bída. Za to jaro, to se povedlo. Jarní výsledky jsou skvělé a díky jim nepochybuji o našem setrvaní v první lize. Jako manažer velmi dobře hodnotím podzimní změnu trenéra. Přišla ve vhodnou chvíli a povedlo se vsadit na správnou osobnost.

Který zápas se Vám nejvíce líbil a který Vás naopak nejvíce rozladil?
Já jsem si nejlépe užíval jarní zápas proti Olomouci. Kořením fotbalu jsou góly a těch v tomto utkání bylo víc, než si kdo před zápasem dovedl představit. A navíc všechny v soupeřově brance. Naopak nejvíce zklamán jsem odcházel ze stadionu po jarní prohře s Libercem. Celý zápas jsme byli lepším týmem, dvakrát jsme vedli, a přesto jsme Liberec nechali odjet se třemi body. To mě mrzelo.

Kteří hráči současného týmu náleží mezi Vaše oblíbence?
Vzhledem k mé fotbalové historii je to jednoznačně Bláža. Ten je fakt dobrý, dokonce až tak, že sám chytám po jeho vzoru také v oranžovém dresu s krátkými rukávy. Z hráčů v poli se mi líbí aktivita a přístup neúnavného obránce Tomáše Josla.

Jakého bývalého hráče FC Vysočina byste v jihlavském kádru rád znovu viděl?
Zde si dovolím sáhnout hodně do historie. Kdybych mohl, tak bych dal příležitost Josefu Ehrenbergerovi neboli Erajovi. Byl to dědeček mé manželky a fotbal a Spartak byla jeho životní láska. Patřil mezi nejlepší poválečné jihlavské fotbalisty. Ze současných talentů bych sáhl po Standovi Teclovi.

Jaký tipujete výsledek nadcházejícího domácího duelu proti Zbrojovce Brno?
Brno není jednoduchý soupeř, a po podzimní porážce v Brně mu máme co vracet. Vzhledem ale k jarní síle týmu, střelecké chuti Harise, a formě gólmana Hanuše (když 29ka marodí), tipuji výhru 3:1!

Profil MOTORPAL, a.s.

Motorpal je už od svého vzniku jedním z největších zaměstnavatelů na Vysočině. K regionu patří už bezmála 70. let (od roku 1946), a to nejen k Jihlavě. V současné době má po kraji rozesety další tři výrobní závody – v Jemnici, Batelově a ve Velkém Meziříčí. Zůstává ryze českou společností.

Význam firmy zdaleka přesahuje význam Vysočiny. Řadí se do první ligy světových výrobců vstřikovacích systémů pro dieselové motory. Neomezuje se však jen na ně. Klíčovými produkty firmy jsou vstřikovací čerpadla, vstřikovače, vstřikovací trysky pro vznětové motory a dále přesně obráběné dílce pro automobilový průmysl. Ve všech oblastech splňuje Motorpal ty nejpřísnější platné předpisy, úspěšně obhajuje certifikace podle norem ISO 9001, ISO/TS 16949 a ISO 14001. Je kvalifikovaným OEM partnerem celé řady současných výrobců motorů, poskytuje zákazníkům klientský přístup a komplexní služby přes vývoj, vzorkování a naladění vstřikovací soupravy na daný motor až po sériové dodávky. Vyváží přes 85 procent produkce, a to do západní Evropy, Severní Ameriky, Ruska i do asijských zemí. Součástky z Vysočiny jsou proto díky Motorpalu nejen součástí tradičních tuzemských traktorů Zetor, ale jsou například i ve strojích značek Deutz, John Deere, Bělorus nebo Volvo.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu