04.05.2014, Miroslav Fuks

Petr Rada: Hráči dnes dokázali, že chtějí ligu zachránit

Petr Rada: Hráči dnes dokázali, že chtějí ligu zachránitJarní nelehká mise kouče Petra Rady dospěla v předstihu do zdárného konce. Už v 27. kole Gambrinus ligy si fotbalisté FC Vysočina pojistili účinkování mezi českou fotbalovou elitou i pro příští soutěžní ročník. Potvrdili 4. pozici v jarní tabulce a především poskočili na 8. příčku tabulky celkové. Jak domácí lodivod zápas okomentoval?

 

„Zase jsme do zápasu vstoupili dobře a znovu jsme se poměrně rychle ujali vedení. Bohužel, stejně jako proti Bohemians soupeř vyrovnal díky nádherné střele. S tím jsme těžko něco mohli udělat. Ještě v první půli jsme mohli naše vedení strhnout opět na naši stranu, ale nepodařilo se nám to, scházel nám důraz v koncovce. Po hráčích jsem chtěl aktivní vstup i do druhého dějství a jsem rád, že si to hráči vzali k srdci a poměrně brzy se znovu ujali vedení. Ve druhé půli měli skórovat i další hráči. Gól měl vstřelit Harba, který ve své šanci měl vzít koncovku na sebe, blízko gólu byl i Jungr a Vaculík trefil ve velké příležitosti tyč. Brno bylo stále nepříjemné, mělo vepředu vysoké urostlé hráče a nakopávalo na ně míče. Naštěstí jsme vše dokázali uskákat a ubránit. Soupeři jsme nabídli jen jednu šanci po podklouznutí Šourka. Naštěstí nás při ní opět podržel gólman Hanuš, který dokázal, že má formu. Celkově lze říci, že jsme viděli kvalitní utkání v dobré atmosféře, které nám přineslo tři body a záchranu,“ okomentoval utkání kouč Petr Rada, který v utkání dosáhl svého stého vítězství na prvoligové lavičce. Zároveň doplnil: „Jsem rád, že jsme na udržení v lize dosáhli v předstihu. A to v situaci, kdy průběh ligy směřuje k tomu, že možná ani 31 bodů na záchranu nebude stačit. Tento klub, jeho vedení, kvalitní zázemí a fanoušci si ji jednoznačně zaslouží. Největší zásluhu na ní však samozřejmě mají všichni hráči našeho kádru. Tým potvrzuje, že naše společná práce má smysl a nese své plody. Dnes hráči svojí koncentrací, osobní motivací a nasazením jednoznačně dokázali, jak moc touží po záchraně ligy pro Vysočinu. Naše práce však ještě nekončí, uspět chceme i ve zbývajících zápasech jara,“ zdůraznil trenér Rada.

Brno prohrálo po pěti zápasech. Jak utkání okomentoval trenér Zbrojovky Václav Kotal? "V sázce bylo hodně, vítěz si mohl zajistit definitivně záchranu. Tomu jsme přizpůsobili přípravu, věděli jsme o síle soupeře a též o tom, že má silné začátky zápasů. I přesto jsme vstup do utkání nezvládli. Zlomovým momentem byl po našem vyrovnání vstup do druhé půle, kdy jsme se dostali špatnou rozehrávkou pod tlak. Nezvládli jak začátek prvního, tak i druhého poločasu, kdy jsme pokaždé inkasovali. Šance na vyrovnání jsme nevyužili, stále platí, že se nesmírně nadřeme na vstřelení branky."

Pozápasové ohlasy v sestřihu tradičně nabízí Youtube kanál Ježour TV. Krom obsáhlého komentáře trenéra Petra Rady z tiskové konference přinášíme i názor střelce úvodní branky zápasu Harise Harba.

 
Související
Aktuálně

U17: Domácí prohra se Zbrojovkou

Ani jihlavský mladší dorost nedokázal vyzrát v moravském derby na brněnskou Zbrojovku a prohrál 0:3 (0:2). Vysočina si ale i přes tento výsledek drží 13. příčku v tabulce a v příštím kole zavítá na půdu Slavie Praha. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu