25.05.2014, Miroslav Fuks & Jaroslav Wollmann

Odveta se povedla na výbornou

Odveta se povedla na výbornouFotbalisté FC Vysočina potvrdili své výborné jarní tažení, (skoro) Příbrami oplatili podzimní porážku, udrželi se v horní polovině tabulky nejvyšší soutěže a se svými výbornými fanoušky se rozloučili jasnou výhrou 3:0 (2:0). Diváci, kterých si na duel našlo cestu necelých 2.700, viděli tři branky v síti gólmana Hrušky. V první půli po přihrávkách Lukáše Vaculíka skórovali Haris Harba a Karol Karlík a ve druhém dějství dal skóre konečnou podobu Lukáš Masopust.

 
FC VysočinaFC Vysočina
29.kolo, neděle 25.5.2014, 18:00
3:0
(2:0)
PříbramPříbram
 
Góly: 25. Harba, 43. Karlík, 77. Masopust.
ŽK: Zeman.
Rozhodčí: Bílek – Mencl, Kovařík.
Diváci: 2679
FC Vysočina: Hanuš – T. Marek, Tlustý, Šourek, Josl – Masopust (82. Koloušek), Jánoš (7. Karlík), Jungr, Kučera, Vaculík – Harba (85. Přeučil). Náhradníci: Blažek – Mešanović, Vepřek, Mikula.
Příbram: Hruška – Jugas, Hájovský, Zápotočný, Mišůn – Stratil (68. Danoski), Krbeček, Pilík (58. Mareš), Volešák (82. Divíšek), Zeman – Kraut.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Petr Rada sestavou příliš nepřekvapil. Při zranění Krejčího se spolehl na stoperskou dvojici Tlustý – Šourek, na levém okraji obrany upřednostnil zdraveného Josl a do středu zálohy vrátil Kučeru. Vítězné plány Vysočiny nenarušilo ani zranění Jánoše ze 7. minuty, kterého velmi dobře zastoupil Karlík.

Jihlavští měli soupeři co vracet, protože v posledním vzájemném měření sil na podzim v Příbrami prohráli ostudně vysoko 0:5. Větším rozdílem tým z Vysočiny ještě nikdy neprohrál. Do zápasu vstoupili hodně aktivně a už 1. minutě Masopust na pravé straně nahrál na hranici vápna Vaculíkovi, který poprvé pořádně protáhl Hrušku. Příbram se v ofenzívě prezentovala rychlou křídelní hrou a v 7. minutě byla blízko vedoucí branky, kdy Pilík nedokázal ve velké šanci zužitkovat centr Zemana. Z první stříle vedle tyče. Po čtvrt hodině hry zaujala slušně zaplněné tribuny zdařilá choreografie Fanklubu, v níž poděkovali majiteli klubu Františku Vaculíkovi za dlouholetou podporu a rozvoj jihlavského fotbalu. A byl právě jeho syn, který připravil úvodní gól zápasu. Ve 26. minutě tvrdě vystřelil Kučera, Hruška míč jen vyrazil vpravo na Vaculíka, jenž místo střely zvolil přihrávku do výhodnější pozice Harbovi, který vsítil přesnou střelou k levé tyči už svůj 13. gól v této sezoně. Po půlhodině hry mohl příbramské chyby v rozehrávce využít Masopust, ovšem pálil nad břevno. Osm minut před přestávkou Bosňan ve službách Vysočiny mohl přidat další gól, ale ve skluzu přízemní centr Jungra ze strany netrefil. Přece jen se ale svěřenci trenéra Petra Rady dočkali ještě před pauzou navýšení průběžného vedení. Karlík ve 43. minutě na vlastní polovině vybojoval míč, potáhl jej k vápnu, na levém křídle uvolnil Vaculíka a ten mu ho vrátil do ideální gólové pozice. Slovenský středopolař přesnou střelou k tyči zvýšil vedení na 2:0.

Po přestávce se mohla Příbram vrátit do zápasu, když v 48. minutě využil Stratil zaváhání domácí obrany, které nevyšel ofsajd systém a nadějný hostující útočník mohl po Zemanově přihrávce ve stoprocentní příležitosti dát gól, ale Hanuš v brance domácích ho vychytal. Příbram se nadále snažila o zvrat, ale když se po čtvrt hodině druhé půle nedočkala korekce skóre, převzali iniciativu domácí. Hrozili z četných brejků a gól visel ve vzduchu. Třetí pojistka tříbodového zisku se nakonec zrodila v 77. minutě, kdy Kučera důrazně vybojoval míč, na hranici vápna přihrál na pravou stranu Masopustovi, který se trefil přesně k tyči – 3:0. Zápas se dohrával v euforii fanoušků a ve výborné atmosféře. Tu mohl ještě přiživit v 84. minutě Harba, který dostal míč za obranu, jenže z levé strany přeloboval nejen gólmana Hrušku, ale i bránu. Čestný úspěch hostujícího celku si mohl v 89. minutě připsat Krbeček, ale Hanuš jej zázračně vychytal. Příbram, která v pěti vzájemných duelech domácímu týmu dokázala vstřelit celkem 13 branek, vyšla v Jihlavě tentokrát střelecky naprázdno a venku nedala gól už 416 minut.

  • Na Youtube kanálu Ježour TV vám nabízíme netradiční video z hrací plochy stadiónu i kabiny prvního týmu FC Vysočina po skončení utkání s Příbramí. Vychutnejte si znovu loučení fotbalistů se svými fanoušky v tomto velmi úspěšném soutěžním ročníku. Nechybí ani tradiční vítězný pokřik z kabiny..

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
15.kolo | Příbram - FC Vysočina | 5:0
29.kolo | FC Vysočina - Příbram | 3:0
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu