11.06.2014, MF DNES - Jan Salichov

Jihlavský manažer Jinoch: Hráči potřebovali kouče, který žije s kabinou

Jihlavský manažer Jinoch: Hráči potřebovali kouče, který žije s kabinouJako noc a den se v uplynulém ročníku změnily výsledky jihlavských fotbalistů. Tým, který byl po polovině soutěže na poslední příčce tabulky, dokázal po vynuceném odchodu trenéra Františka Komňackého zabrat a na jaře pod taktovkou Petra Rady patřil k nejlepším celkům ligy. "Chtěli jsme člověka, který hráčům ukáže, že nejsou horší než hráči jiných klubů tady v Čechách," říká sportovní manažer FC Vysočina Josef Jinoch.

 

Máte za sebou druhou sezonu po postupu do nejvyšší soutěže, o které se říká, že bývá složitější než první. Jak ji tedy hodnotíte?
Jako úspěšnou. V konečné tabulce jsme se posunuli zase o dvě místa výš. A o kolo dál jsme postoupili i v českém poháru, což je další úspěch. Přitom začátek sezony nebyl úplně jednoduchý, v půlce jsme měnili trenéra. A myslím, že právě to mužstvu pomohlo.

K tomuto kroku jste sáhli po patnáctém kole, kdy jste byli na poslední příčce. Cítili jste v tu chvíli velký tlak?
Já se do průběžné tabulky – na kterém místě po daném kole zrovna jsme – až tak nedívám. Beru sezonu tak, že se zajíci počítají po honu a rozhodne se až po třicátém kole. Mužstvu jsem věřil, že sílu má. I v té době jsem byl optimista. Jen jsem cítil, že je potřeba se s týmem více semknout, více mu věřit.

Proč došlo k odvolání trenéra Komňackého, který premiérovou sezonu zvládl se ctí?
Když to hodnotím teď zpětně, některé signály nás měly trknout už loni, kdy jsme jarní sezonu nezvládli tak jako podzimní. Už tam se objevily některé výkyvy, které nebyly úplně ideální. Ale tím, že jsme se vezli na euforii z ligy a měli nahráno, vše se zdálo jednodušší. Některé věci jsme špatně vyhodnotili, nebo v tu chvíli nebyly až tak důležité.

V čem konkrétně nastal největší problém?
V tom, že se ztratila vzájemná důvěra, že to může takhle fungovat dál.

  • kompletní obsáhlý rozhovor naleznete ZDE

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu