26.06.2014, Miroslav Fuks

Vysočina byla nejslušnějším týmem a získala cenu fair-play!

Vysočina byla nejslušnějším týmem a získala cenu fair-play!FC Vysočina si ze středečního Ligového shromáždění odnesl překvapivé a o to příjemnější ocenění v podobě ceny fair-play! Pohár, který se bude výrazným způsobem vyjímat v klubové síni slávy, je každoročně na základě různých kritérií udělen nejslušněji hrajícímu týmu nejvyšší fotbalové soutěže.

 

Jak se tedy zjišťuje, který tým si ocenění pro fair-play zaslouží? Existují pro to přesná kritéria, za jejichž porušení se přičítají týmům body do tabulky. Obecně tedy platí, že čím méně porušení, tím méně bodů a tudíž i lepší umístnění v tabulce. Kritéria samotná jsou pak rozdělena do čtyř skupin od nejméně po nejvíce závažné prohřešky.

V první skupině se nachází žluté karty. Ty jsou ohodnoceny jedním bodem, který se započítá týmu hráče, jenž se prohřešil. V druhé skupině jsou pak červené karty. Ty jsou ohodnoceny třemi body. Následně jsou ve třetí kategorii obsaženy tresty jednotlivců. Zde se body započítávají na základě rozhodnutí disciplinární komise. Započítávány tak jsou důtka (2 body), peněžitá pokuta (4 body), zastavení činnosti (6 bodů) a zákaz výkonu funkce (8 bodů). Poslední kategorií jsou pak tresty kolektivů. V nich nalezneme taktéž důtku (2 body) a pokutu (6 bodů), ale i uzavření hřiště (10 bodů), odečtení soutěžních bodů (14 bodů), anebo vyloučení ze soutěže, která se rovná i vyloučení z hodnocení fair-play.

Na všechny udělené tresty platí, že v případě podmínečného uložení je bodové ohodnocení sníženo na polovinu. V případě bodové shody rozhoduje o umístnění pořadí týmů v ligové tabulce.

V následující tabulce se podívejme na celkové umístnění jednotlivých týmů. Jedná se o konečné sečtení všech bodů v průběhu sezony:

1. FC Vysočina Jihlava – 78 bodů
2. FK Baumit Jablonec – 88 bodů
3. Bohemians Praha 1905 – 100 bodů
4. FK Dukla Praha - 119 bodů
5. AC Sparta Praha - 120 bodů
6. FC Zbrojovka Brno - 121 bodů
7. SK Sigma Olomouc - 124 bodů
8. FK Mladá Boleslav - 130 bodů
9. FC Slovan Liberec - 131 bodů
10. 1. FK Příbram  - 136 bodů
11. FC Viktoria Plzeň - 147 bodů
12. FK Teplice - 159 bodů
13. 1. SC Znojmo - 171 bodů
14. FC Baník Ostrava - 183 bodů
15. SK Slavia Praha - 199 bodů
16. 1. FC Slovácko - 231 bodů

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu