28.07.2014, Miroslav Fuks

Mladší dorosty v Senici uspěly na padesát procent

Tradiční cennou prověrkou mládežnických týmů FC Vysočina jsou letní či zimní konfrontace s FK Senica. Mladší dorostenci U17 a U16 z půdy klubu, který náleží mezi nejlepší mládežnické bašty na Slovensku, dovezli jednu výhru 0:2, o kterou se postaral výběr U16. Jejich starší kolegové naopak prohráli 3:0.

 

U17: FK Senica – FC Vysočina Jihlava  3:0 (0:0)

Branky: 66´, 79´, 80´

Sestava: Čermák – Svoboda P. (49. Benáček), Jilg (19. Vašíček, 48. Svoboda R.), Vlk, Kafoněk (49. Pecina) – Smejkal, Časta, Malár, Karmazín (63. Průša), Průša (49. Polcar) – Wendl (11. Bartók).

„Senica patří mezi špičku mládežnické kopané na Slovensku, což v dnešním utkání jednoznačně potvrdila. Měla více míč na svých kopačkách a dobře kombinovala. Do žádných vyložených šancí se ale nedostávala. My jsme v první půli měli také kvalitní pasáže a vytvořili si dvě tři slušné příležitosti, bohužel nám vždy scházela kvalita v předfinální fázi. Ve druhé půli byla hra již vyrovnanější, domácím se nedařilo překonat naši obranu. Bohužel jsme nepokryli jednu standardní situaci a inkasovali. Následně jsme hru otevřeli, vytvořili si jednu velkou šanci, při které byl faulován v pokutovém území Polcar a měla se tak kopat penalta. Rozhodčí však byl proti. Následně měl šanci Časta, který koncovku nezvládl dle svých představ. V poslední minutě nám domácí dvakrát utekli a zpečetili tak svoji výhru. I přes prohru však hodnotím utkání kladně. Tři čtyři naši hráči podali opravdu kvalitní individuální herní výkon,“ uvedl k duelu trenér Kamil Průša.

U16: FK Senica – FC Vysočina Jihlava  0:2 (0:1)

Branky: Trojánek, Šteffl

Sestava: Duba - Bence (50. Škrdla), Trojánek, Křišťál, Pavlík (50. Hanousek) - Bartl (50. Chramosta), Šteffl, Urbánek, Matulka (60. Holenda) - Lorenc (60. Tůma), Chlumský.

„Ve velkém vedru jsme sehráli velmi dobré a bojovné utkání. Hráči k zápasu přistoupili zodpovědně a po taktické stránce jsme byli lepším týmem. Hned v úvodu utkáni mel velkou šanci Chlumský, který postupoval sám na brankaře. Trojánek vstřelil naši první branku po rohovém kopu. Ve druhém poločase po samostatné akci hráč Šteffl ránou k tyči rozhodl o naší cenné výhře,“ okomentoval duel kouč Petr Kuchta.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu