22.08.2014, Miroslav Fuks

Kryštůfek: Po uzdravení chci o místo v sestavě zabojovat

Kryštůfek: Po uzdravení chci o místo v sestavě zabojovatJeho jméno bylo největším překvapením v sestavě FC Vysočina ve 2. kole na Spartě. Mladý stoper Lukáš Kryštůfek v těžké zkoušce na Letné obstál a důvěru kouče Rady měl i v zápasech proti Bohemians a na Slovácku. Do pohárového utkání na Žižkově naskočil v jeho závěru, ale ani pro zranění ho nedohrál.

 

Co přesně se ti přihodilo?
Do zápasu jsem šel až v 86. minutě, kdy jsem vystřídal Honzu Kosaka. Bohužel, o tři minuty později jsem stíhal přetažený míč a křižoval jsem při tom domácího hráče Bazala. Nešťastně jsme si zapletli nohy a následoval můj nekoordinovaný pád na rameno. Bylo to velice bolestivé a hned jsem věděl, že něco není v pořádku. Cítil jsem problém s klíční kostí, což potvrdila i následná vyšetření. Utrpěl jsem vykloubení klíční kosti, což si v pondělí v Olomouci vyžádá operační zákrok. Poté bude následovat čtyř až pětitýdenní doba léčení. Snad nebude nic bránit tomu, abych během léčby jezdil na kole a posiloval.

Do ligy jsi premiérově čtyřmi starty naskočil na podzim 2012 a poté jsi celý rok 2013 strávil na hostování ve Vlašimi. Nepříjemné zranění tak přišlo ve velmi nešťastnou chvíli...
Moc to mrzí. Byl jsem strašně rád, že mi trenér Rada dal třikrát po sobě důvěru v základní sestavě a chtěl jsem udělat maximum pro to, abych se v úvodní jedenáctce udržel. Místo toho přišlo takto smolné zranění v samotném závěru pohárového utkání, do kterého jsem naskočil v úplném závěru. Věřím, že se brzy uzdravím a poté znovu o místo v sestavě zabojuju.

Odehrál jsi tři celá ligová utkání. Ve kterém ses cítil osobně nejlépe?
Asi naposledy na Slovácku, kde celý tým podal velmi dobrý výkon, a vytvořili jsme si řadu šancí. Velká škoda, že jsme to nepřetavili do branek a bodů. Sám jsem při standardní situaci trefil hlavou břevno. Tato situace také měla skončit gólem.

Plánuješ, že spoluhráče podpoříš v Jablonci?
Uvažuju o tom, ale stále mám před operací a sužují mne docela velké bolesti vykloubené klíční kosti. S ohledem na dlouho cestu asi zvolím sledování zápasu na internetu. Doma proti Českým Budějovicím už na stadiónu rozhodně chybět nebudu. Klukům budu držet palce, aby se z Jablonce nevraceli bez bodového zisku.

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu