13.09.2014, Miroslav Fuks

Petr Rada: Vítězství z Hradce jsme nutně potřebovali

Petr Rada: Vítězství z Hradce jsme nutně potřebovaliDlouhé čekání hráčů a fanoušků FC Vysočina na první vítězství je u konce! Zrodilo se v 7. kole SYNOT ligy v Hradci Králové, bylo zasloužené a snad přišlo v pravou chvíli. Kouč Petr Rada měl na pozápasové tiskové konferenci po dlouhé době důvod k úsměvu.

 

Co zaznělo v jeho hodnocení vítězného duelu? „Věděli jsme, že Hradec v posledních dvou kolech udělal čtyři body a dařilo se mu. Bylo to znát i v první pětadvacetiminutovce zápasu, kdy jsme byli všude pozdě a nesbírali jsme odražené míče. Nedařilo se středové řadě. Jako bychom čekali, co se stane. Naštěstí nás domácí nepotrestali a my se dostali do zápasu. Začali jsme kombinovat, udrželi jsme balón a byli jsme nebezpeční směrem dopředu. Po jednom kontru se nám podařilo dostat do vedení, když Harba s přispěním štěstí holení otevřel skóre zápasu. Pro nás to bylo strašně důležité, protože jsme vůbec poprvé v sezóně vedli a tato výhoda pro nás představovala velké povzbuzení do zbytku utkání. První půli jsme tak výsledkově zvládli, ale herně jsme mohli být spokojeni jen z poloviny. Věděli jsme, že v Hradci nemůžeme uspět, když budeme celé druhé dějství jen bránit, tudíž jsme nejen zodpovědně bránili, ale byli jsme aktivní i v útoku. Domácí si přesto dokázali jednu velkou šanci vypracovat a mohli vyrovnat. Naštěstí Hanuš k Prokešovi přistoupil včas a vychytal ho. Škoda, že poté Kučera ve velké šanci nezvýšil na 2:0. Naštěstí o devět minut později tento klíčový druhý gól zaznamenal Harba. Domácí poté ještě více otevřelo hru a Kukoľ mohl z brejku vstřelit třetí gól. Myslím si, že s ohledem na naši nelehkou situaci, jsme v Hradci podali dobrý výkon a zaslouženě jsme zvítězili,“ okomentoval zápas Petr Rada.

Jihlavský lodivod si je velmi dobře vědom důležitosti této výhry: „S ohledem na vývoj tabulky jsme dosáhli nesmírně cenného vítězství. Nutně jsme ho potřebovali, aby si hráči znovu ověřili, že jsou schopní střílet branky a vítězit. Snad jim psychicky pomůže do nadcházejících těžkých zápasů. V naší situaci si třech bodů strašně ceníme, ovšem svoji hodnotu budou mít až poté, co v sobotu na svém stadiónu porazíme Příbram. Na tento duel se musíme pečlivě připravit a soustředit. Půjde o další klíčové utkání, jiné nás už asi ani nečekají,“ zdůraznil Rada a doplnil: „K přípravě na zápas v Hradci nám nepochybně prospěla čtrnáctidenní reprezentační pauza. I s ohledem na fakt, že jsme do kádru a do sestavy mohli zapracovat pětici nově příchozích hráčů. Duel na východě Čech přinesl další pozitivum v tom, že se střelecky snad znovu chytil Haris Harba. Snad na trefy z Hradce naváže i v dalších kolech.“

Jak duel okomentoval hostující kouč Luboš Prokopec? "Věděli jsme, že nás čeká velice důležitý zápas, protože kdybychom ho zvládli vítězně, tak bychom soupeři dokázali v tabulce odskočit. Myslím si, že v prvních 25. minutách jsme hráli velmi dobře, ale co nám to bylo platné, když nevystřelíte na branku. Pak jsme dostali branku, která nás rozhodila. Nedokázali jsme kombinovat. Domácí vyhráli zaslouženě a mě dnes mrzí, že jsme si totálně shodili předchozí výsledky. Zbylé dva góly byly už výsledkem toho, že jsme hráli vabank."

Pozápasové ohlasy v sestřihu tradičně nabízí Youtube kanál Ježour TV. Krom komentáře trenéra Petra Rady z tiskové konference přinášíme i názory premiérového ligového střelce Vladimíra Kukoľa.

 
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu