02.10.2014, Miroslav Fuks

Dočkáme se domácí výhry? Prodloužíme vítěznou sérii proti Slavii?

Dočkáme se domácí výhry? Prodloužíme vítěznou sérii proti Slavii?Fotbalisté FC Vysočina v SYNOT lize zažívají těžké časy. Se čtyřmi body jim po devíti kolech náleží poslední příčka tabulky, naposledy prohráli 4:1 na Dukle Praha, čtyřikrát v řadě na svém stadiónu nezvítězili a vedení klubu bylo nuceno sáhnout k výměně trenéra. Přes uvedená negativa by právě nyní měli fanoušci zamířit na stadión a společně s hráči zabojovat o tolik potřebnou výhru proti Slavii Praha! Důležitý duel je na programu tuto sobotu 4. října od 17:00 hodin a živě ho nepřenáší žádná z televizí.

 

V sobotu na sebe narazí dva týmy s mizernou formou. Jihlavský tým v posledních šesti kolech vyválčil pouze 4 body a „sešívaní“ dokonce pouze 3 bodíky za výhru nad Plzní. Tým kouče Miroslava Beránka však může těžit z úvodních tří kol soutěže, kdy získal maximální počet bodů. I díky tomu může Slavia být v relativním klidu na 10. příčce tabulky s 12 body. Ještě jedna statistika však může vršovický celek zneklidňovat a tím je nepříznivá prvoligová bilance s FC Vysočina. Z dosavadních šesti duelů Slavie vyhrála pouze jednou, dvakrát zápasy skončily smírem a hned při poslední tři vzájemná utkání přinesly výhru Vysočině!

Za čtvrtou výhru v řadě by se jistě vůbec nezlobili hráči a fanoušci FC Vysočina, stejně tak i kouč Roman Kučera: „Do zápasu proti Slavii jdeme s jednoznačným cílem zvítězit. Na tento cíl se všichni maximálně koncentrujeme a uděláme pro něj všechno. A to bez ohledu na to, jak silný soupeř proti nám stojí. Nadcházející zápas totiž nebude o Slavii, ale o našem výkonu a zodpovědném přístupu. Věřím tomu, že tento nelehký úkol zvládneme. Stejně tak doufám, že nám při jeho naplnění pomohou i fanoušci,“ apeluje na příznivce FC Vysočina trenér Kučera.

Jaké má nový jihlavský lodivod informace o hře Slavie? Na jaké hráče si musíte dávat pozor? „Slavie do Jihlavy nepřijede v dobrém rozpoložení, protože se jí v poslední době výsledkově nedaří. Naše situace je však ještě horší, tudíž je před oběma celky velmi důležité „utkání pravdy“. Kvalitních hráčů má Slavie ve své středu celou řadu. Ve středu pole odvádí výbornou práce Baéz, obraně šéfuje Latka, který je velmi nebezpečný při standardních situacích, v útoku si musíme dát velký pozor na duo Balaj – Škoda,“ upozornil Roman Kučera.

Předpokládáte, že v sobotní sestavě učiníte změny? „Předpokládám, že ke korekci dojde minimálně na třech postech sestavy. Budeme chtít hrát ze zajištěné obrany a z ní přecházet do nebezpečných brejků. Důraz musíme klást na organizovanou a disciplinovanou defenzivní hru, protože tým v tomto ligovém ročníku inkasoval příliš mnoho branek. Musíte vyjít z toho, jaké máte hráče a jaké je současné postavení týmu v tabulce. Nejsme v situaci, abychom si mohli dovolit experimentovat. Jakýkoliv experiment by vedl ještě k většímu propadu a skepsi,“ zdůraznil Kučera.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 2 – Harba, 1 – Kukoľ, Kučera, Kovář.

Inkasované karty: 4 – Kučera, 3 - Kukol‘, 2 - Vidlička,1 – Marek, Hanuš, Jungr, Vaculík, Hybš, Krejčí.

Absence: Masopust, Marcin, Kryštůfek (zranění).

SK Slavia Praha

vedení klubu – prezident klubu: Aleš Řebíček, organizačně – provozní ředitel: Jiří Trepeš, předseda představenstva: Adam Řebíček, obchodní ředitel: Radek Šenk, sportovní ředitel: Karol Kisel
sídlo - kanceláře: U Slavie 1540/2a, 100 00 Praha 10 - Vršovice
telefon: 272 118 100  
e-mail: slavia@slavia.cz
internet: www.slavia.cz
klubové barvy: červená - bílá
kapacita stadionu: 21.000 míst k sezení
juniorka: Juniorská liga

POHLED DO HISTORIE

Rok založení: 1892

Názvy klubu: Akademický cyklistický odbor Slavia (ACOS), Sokol Slavia, Dynamo Slavia, TJ Slavia, SK Slavia
Úspěchy: Ve dvacátých a třicátých letech minulého století patřila k nejlepším českým klubům. V roce 1934 se na MS v Itálii podílelo na druhém místě ČSR hned osm slávistů.  V roce 1937 vyhrála Středoevropský pohár. Ligu vyhrává v letech 1940, 1941, 1942, 1943 a 1947, na další titul však musí čekat bezmála půl století až do roku 1996, pohár pak získala v letech 1941, 1942 a 1945. V poháru UEFA je největším úspěchem semifinále z roku 1996, kde tým nestačil na francouzské Bordeaux. V roce 2007 se Slavia poprvé v historii dostala do základní skupiny Ligy mistrů, kam postoupila díky vyřazení Ajaxu Amsterdam. Po dvanácti letech v roce 2008 slavila titul, v dalším roce titul obhájila, poprvé po 66-ti letech.

Vzájemná bilance: 6 utkání  3 – 2 – 1   7 : 8

Ze vzájemných zápasů:

jaro 14 - Gambrinus liga: SK Slavia Praha - FC Vysočina Jihlava  1:2 (0:1)
Góly: 74. Smejkal - 14. vlastní, 56. Harba
Sestavy: SLA: Čontofalský – Nitrianský, Škoda, Smejkal, Ritchie – Hrubý, Zmrhal – Juhar (67. Vošahlík), Piták (67. Gecov), Mensah (25. Prošek) – Necid. VYS: Hanuš – Mikula, Šourek, Krejčí, Vepřek – Jánoš, Kučera – Kukoľ (81. Kosak), Jungr, Vaculík – Harba (90. Karlík).

podzim 13 – Gambrinus liga: FC Vysočina Jihlava - SK Slavia Praha  2:1 (0:1)
Góly: 74. Vaculík (pen.), 86. Kopic – 15. Škutka.
Sestavy: VYS: Blažek – Tlustý (84. Krejčí), Šourek, Kopic, Josl – Masopust, Jánoš (57. Karlík), Jungr (71. Přeučil), Koloušek, Vaculík – Harba. SLA: Černý – Dostál, Bortel, Dobrotka, Hurka – Štěpán (46. Mičola), Zmrhal, Kisel, Petrák, Koreš (64. Juhar) – Škutka (78. Škoda).

jaro 13 - Gambrinus liga: FC Vysočina Jihlava - SK Slavia Praha  3:1 (3:1)
Góly: 24. Vaculík, 30. Koloušek, 40. Marek – 33. Hubáček
Sestavy: VYS: Blažek – Obert, Tlustý, Rada, Marek – Masopust (89. Mešanović), Karlík, Jungr (79. Kosak), Koloušek, Vaculík – Šimonek (84. Vaněček). SLA: Rakovan – Dostál, Bortel, Hubáček, Čonka – Vošahlík, Petrák, Kisel (46. Hurka), Zmrhal, Juhar – Škutka (65. Červenka).

Pravděpodobná sestava: Hrubeš – Nitrianský, Latka, Bílek, Juhar – Kodr, Baéz – Vukadinović, Zmrhal, Černý - Škoda.

Trenér: Miroslav Beránek

Střelci: 6 – Škoda, 3 – Zmrhal, 2 – Balaj, 1 – Černý, Latka.

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Mikula (konec host. Vysočina Jihlava), Berkovec (konec host. Bohemians 1905), Latka (přestup Fortuna Düsseldorf/NĚM), Bílek (přestup Zagłębie Lubin/POL), Petr (host. Sigma Olomouc), Balaj (přestup Sparta Praha), Baéz (přestup Trenčín/SK), V.Vukadinović (host. Baumit Jablonec), Černý (přestup Dukla Praha), Diop (přestup FC Shirak/ARM), Koreš (konec host. Mladá Boleslav), Kodr, Salašovič a Hrubeš (přeřazeni z juniorky).

Odchody: Necid (konec host. CSKA Moskva/RUS), Smejkal (konec host. Mladá Boleslav), Mensah (konec host. Liberty Professionals/GHA), Čontofalský (přestup FTL Strikers/USA), Eschmann (přestup  Locarno/ŠVY), Bortel a Čonka (přestup Spartak Trnava/SK), Lička (přestup Istres/FRA), Ritchie (přestup Bloemfontein Celtic/JAR), Neves (host. Příbram), Jankto (přestup Udinese Calcio/ITA), Černý (ukončil kariéru), Vošahlík a Koreš (host. Dynamo Č.Budějovice).

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu