16.10.2014, Miroslav Fuks

Útočník Arnold Šimonek přerušil fotbalovou kariéru

Útočník Arnold Šimonek přerušil fotbalovou kariéruČtyřiadvacetiletý útočník Arnold Šimonek se rozhodl přerušit svoji nadějně rozběhnutou kariéru. Smutnou fotbalovou stopku mu na zatím nespecifikovanou dobu vystavily přetrvávající zdravotní problémy. Šimonek je kmenovým hráčem FC Vysočina od února 2013, přičemž v jihlavském dresu dosud nastoupil do 18 prvoligových zápasů a vstřelil v nich 3 branky.

 

Bývalého slovenského mládežnického reprezentanta a odchovance Nitry pronásledují zdravotní těžkosti od prosince loňského roku, kdy hostoval v tureckém Manisasporu. Tělo 192 cm vysokého fotbalisty přepadl neznámý virus, měl vysoké teploty, infekce se mu dostala do svalů a šlach, cítil se stále unavený. Lékaři ani po řadě odborných vyšetření nedokázali zjistit příčinu jeho zdravotních patálií. Fotbal nehrál šest měsíců, léčil se v Turecku, ale i v Česku a na Slovensku. Do jihlavského prvoligového týmu se vrátil na prahu letní přípravy v červnu letošního roku. Do užšího kádru se však nepropracoval, tudíž dostal prostor k pravidelnému hernímu vytížení v rámci hostování v Myjavě. V aktuálním ročníku slovenské Fortuna ligy nastoupil v šesti zápasech, ale poté jej znovu zradil zdravotní stav.

„Pro přetrvávající zdravotní problémy jsem se rozhodl fotbalovou kariéru přerušit. Už to takto dále nejde, cítil jsem se slabý. Po léčení v Česku byl můj zdravotní stav chvíli dobrý, ale teď se problémy vrátily. Bude rozumné s vrcholovým fotbalem skončit. Na jak dlouhé období to bude, to ukáže až můj zdravotní stav,“ řekl do médií Arnold Šimonek.

„Arnold nás informoval o svém zájmu přerušit profesionální fotbalovou kariéru. Jeho důvody samozřejmě chápeme, respektujeme a vyjdeme mu vstříc. Rozhodně nechceme nijak hazardovat se zdravím hráče. Přejeme mu brzké uzdravení, a pokud mu to jeho tělo dovolí, tak i návrat na fotbalové trávníky,“ uvedl Josef Jinoch, sportovní manažer FC Vysočina.

Arnold Šimonek v utkání proti Dukle Praha na podzim 2013.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu