24.10.2014, Miroslav Fuks

Lukáš Staněk: Doma se nám proti Brnu daří

Lukáš Staněk: Doma se nám proti Brnu daříDalší „Patron utkání“ sice nenastoupil do žádného prvo či druholigového duelu v dresu FC Vysočina, zato se pravděpodobně nesmazatelně zapsal do klubové historie, jako nejlepší střelec v časech MSFL v devadesátých letech. Vždyť v období od roku 1991 do roku 1999 zaznamenal 52 branek ve třetí lize! Řeč je o devětatřicetiletém Lukáši Staňkovi, který v FC Vysočina aktuálně vede starší žáky U14. Je nadále fotbalově aktivní?

 

Jsem registrován v klubu Rovnost Budíkov, ale problémy se zády už mi aktivní hraní neumožňují. Znovu jsem tedy začal pískat okresní soutěže.

Jak vzpomínáš na časy Spartaku PSJ v MSFL? Nemrzí tě, že jsi neokusil II. ligu?
Do „áčka“ jsem se dostal už v sedmnácti letech za trenéra Novotného. Zažil jsem úplné začátky ve III. lize, když tady váleli Šilhán, Morkus, Palkovič a další zkušení fotbalisté, na které rád vzpomínám a mám s nimi dobré vztahy. Vybavuji si, že mi vyšly první zápasy, a pak už jsem nastupoval pravidelně. Zažil jsem vzestup klubu ve druhé polovině devadesátých let po nástupu hlavního sponzora PSJ. Zlepšily se podmínky, přišli profesionální trenéři a klub pod ředitelem Tulisem začal směřovat do II. ligy. Nejvíce se mi dařilo pod koučem Matuškou, který na mne sázel a já v ročníku 1998/99 vstřelil 16 branek. Poté jej však nahradil trenér Duda, se kterým jsem si úplně nesedl. V postupové sezóně 1999/00 jsem tak odehrál jen podzim a poté jsem na vlastní žádost zamířil jinam. Druhá liga mi tak unikla, ale život šel dál. Jsou v něm důležitější věci, je to jenom sport.

Jak hodnotíš dosavadní působení FC Vysočina v tomto ročníku SYNOT ligy?
Po skvělém jaru, když přes léto zůstal mančaft prakticky pohromadě, jsme asi všichni čekali, že si tým výkonnost přenese i do nového ročníku. Neznám samozřejmě příčiny, proč se tak nestalo a mrzí mne, že Vysočina není na lepších příčkách tabulky. Změna trenéra do skoro každého týmu přinese nový impuls, což nyní lze v Jihlavě pozorovat. Tým bodově zvládl poslední dva zápasy a já doufám, že si ve zbytku podzimu vytvoří solidní výchozí pozici pro jarní boje.

Co očekáváš od pátečního duelu proti Zbrojovce? Jaký je tvůj tip výsledku?
Myslím, že 2:0 zvítězíme. Vycházím z toho, že se na Brno na domácí půdě zahrát umíme a že Zbrojovka do Jihlavy přijede se ziskem 12 bodů relativně v klidu a se zabezpečenou obranou. Pozor si musíme dát na Zavadila, což je nadstandardní hráč, který tvoří brněnskou hru. Čekám, že Vysočina bude prezentovat poctivým výkonem, dobrou defenzívou a dokáže rychle vyrážet do nebezpečných útoků. Snad nebudeme mít v koncovce takovou smůlu, jako v Ostravě.

Lukáš Staněk na týmové fotografii FC PSJ Jihlava z léta 1998. Najdete jej v prostřední řadě jako třetího zprava.

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu