07.11.2014, Miroslav Fuks

Jiří Malínek: Jsem optimista! Vyhrajeme 2:0!

Jiří Malínek: Jsem optimista! Vyhrajeme 2:0!V pořadí čtvrtým „Patronem utkání“ jsme zvolili Jiřího Malínka. Šikovného krajního záložníka, kterému letos bylo teprve dvaatřicet let a jehož nadějně nastartovanou fotbalovou dráhu zastavila zranění kolena. Druhou ligu okusil už v roce 2000 a dres FC Vysočina naposledy oblékl v dubnu 2007. Do té doby stihl nastoupit do 28 utkání v I. lize a do rovné stovky zápasů ve II. lize, přičemž za Jihlavu vstřelil 7 branek. Na jaké období v FC Vysočina nejraději vzpomíná?

 

Zajímavé byly mé začátky v „áčku“. Poprvé jsem do II. ligy naskočil v září 2000, kdy mi bylo čerstvě osmnáct let. Zpočátku jsem plnil roli střídajícího hráče a chodil jsem hrát i za dorost. Určitě mi při aklimatizaci v týmu pomohlo, že v kádru byli i moji vrstevníci Lukáš Vaculík a Ondřej Šourek.

Nejkrásnější vzpomínky se samozřejmě vážou k působení trenéra Večeři. Během těchto dvou let jsme měli nejlepší partu a také nejlepší výsledky, když jsme překvapili postupem do I. ligy, ve které jsme poté rozhodně ostudu neudělali.

Právě Vaculík a Šourek i dnes ve žlutém dresu stabilně nastupují. Není ti líto, že nehraješ po jejich boku?
Beru to jako realitu, fotbalové sny mne už opustily. Určitě bych se znovu rád vrátil na ligové trávníky, ale stav mého levého kolena mi to neumožňuje.

Jak šel tvůj fotbalový život po osudném zranění na Žižkově?
Brzy po zranění jsem šel na artroskopii a později jsem podstoupil plastiku křížového vazu, která problém měla vyřešit. Bohužel, koleno při zátěži začalo otékat a já musel v lednu 2008 na další operaci. Mezitím mi v FC Vysočina skončila smlouva. K fotbalu jsem se vrátil na jaře 2009, kdy jsem se rozehrával v Koutech hrajících I.A třídu. Koleno drželo, tudíž jsem v létě 2009 přijal nabídku divizního Žďáru, kam jsem šel za svým dlouholetým kamarádem Petrem Heidem. Se Žďárem jsme postoupili do MSFL, ale tu jsem si zahrál jen na podzim 2012. S ohledem na pracovní vytížení a zdravotní stav jsem v lednu 2013 zvolil působení v Rakousku. Tady jsem ale kopal jen dva měsíce, protože jsem se znovu zranil a musel jsem na další operaci. V pořadí čtvrtou a snad již poslední.

Můžeš zhodnotit dosavadní působení FC Vysočina v tomto ročníku SYNOT ligy?
Na stadiónu jsem na podzim viděl jen zápasy s Českými Budějovicemi a Brnem. Jinak je sleduji v televizi nebo na internetu. Je jasné, že podzimní výsledky jsou oproti skvělému jaru zklamáním. S příchodem trenéra Kučery se ale tým začal zvedat a já věřím, že v tomto trendu bude pokračovat i zbytek ročníku.

Co očekáváš od nedělního duelu proti Plzni? Jaký je tvůj tip výsledku?
Jsem optimista. Očekávám, že vyhrajeme 2:0 a jednu branku vstřelí Ondra Šourek!

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu