06.11.2014, Miroslav Fuks

Vysočina Plzni body neodevzdá bez boje!

Vysočina Plzni body neodevzdá bez boje!Kraj Vysočina se těší na velký sportovní svátek! Tuto neděli 9. listopadu přivítají fotbalisté FC Vysočina lídra SYNOT ligy a velkého favorita na zisk mistrovského titulu – FC Viktoria Plzeň. Jihlavský tým v zápase rozhodně není favoritem, ale poslední výkony dávají tušit, že by se na stadiónu FC Vysočina mohl odehrát výborný zápas, v němž domácí rozhodně nejsou bez naděje na úspěch.

 

Potvrzuje to i ohlédnutí do historie. Vysočina tehdy Strakovu Plzeň dokázala porazit v důležitém utkání na jaře 2006 v poměru 2:0 a zvítězila též v dubnu letošního roku v odvetě čtvrtfinále Poháru České pošty – 3:2. Poslední dvě prvoligové konfrontace v Jihlavě byly vždy velmi vyrovnané a přinesly kontroverzní verdikty sudích. V létě 2012 se zrodila remíza 2:2 a rok později se z těsné výhry radovala Plzeň – 1:2. Připomeňme i poslední vzájemný zápas v plzeňské Doosan aréně, která přinesla na jaře cennou remízu 1:1.

Platí podle kouče Romana Kučery, že Vysočina na Plzeň umí zahrát a dokáže se na tyto prestižní zápasy vyhecovat? Vidí i teď na svém týmu velké odhodlání uspět proti favoritovi? „ Čeká nás vrchol podzimní sezóny proti momentálně nejlepšímu týmu v Česku. Hráči jsou na zápas velmi natěšení a snad jsou v podobném očekávání i naši fanoušci a sportovní příznivci z celého regionu. V utkání bychom chtěli navázat na naše výkony z poslední doby a favorizovanou Plzeň chceme minimálně hodně potrápit. Velkou sílu soupeře respektujeme, na druhou stranu máme potřebné sebevědomí, chceme využít domácího prostředí, podpory publika a zabojovat o tři body,“ uvedl trenér FC Vysočina.

Jaký způsob hry by na Plzeň mohl platit? Kteří fotbalisté budou nejvíce zlobit jihlavskou defenzívu? „Především budeme chtít eliminovat silné stránky soupeře a neinkasovat. V reprezentační formě hraje středopolař Hořava a na hrotu bude velmi nebezpečný buď Holenda, nebo Tecl. Spíše však předpokládám, že důvěru dostane Standa, který se v Jihlavě bude chtít představit v co nejlepším světle. Viktoria je obrovsky silná na krajích v podání Limberského, Pilaře či Petržely, na což se musíme pečlivě připravit. Rádi bychom vycházeli z naší hry v domácích zápasech proti Slavii a Brnu, tudíž chceme být nebezpeční a aktivní. Věřím, že se dočkáme zaplněného stadiónu a velké podpory diváků, kteří hráče vyhecují k velkému výkonu,“ apeluje na fanoušky Kučera.

Už několikrát jste překvapil složením sestavy či obsazením jednotlivých postů. Chystáte nějaký nečekaný tah i na neděli? „Naše sestava určitě nebude stejná, jako na teplických Stínadlech. Minimálně jednu změnu intenzivně zvažujeme. Při tvorbě základní jedenáctky musíme přihlédnout i k silným stránkám soupeře,“ nechtěl více odhalit jihlavský lodivod.

Před koncem podzimních bojů se Vysočině začíná vyprazdňovat marodka. Je tomu skutečně tak? „Situace se skutečně pomalu zlepšuje. Dlouhodobě marodí zranění Jungr a Marcin. Obránci Vidlička a Tlustý se už postupně zapojují do tréninku a připravují se hlavně individuálně. Na Plzeň však ještě nebudou připravení. Na druhou stranu po utkání s Teplicemi u některých hráčů registrujeme šrámy a nelze vyloučit některé vynucené změny,“ upozornil Kučera.

Upozorňujeme: vepřové hody & bezpečnost

Pod heslem „K Plzni, jedině vepřové hody“ se nedělní nabídka občerstvení na stadiónu FC Vysočina dočká velice lákavého rozšíření. Přijďte na stadión hned po jeho otevření v 15:30 hodin a v klidu si vychutnejte zabijačkovou polévku, ovárek, tlačenku, jitrnice, jelita, škvarky, huspeninu, škvarkovou pomazánku nebo vepřový steak! Zabijačkové menu a ceník si můžete prohlédnout ZDE.

Během utkání proti Viktorii bude kladen velký důraz na bezpečnostní aspekty: „Pod vlivem posledních událostí na českých či slovenských stadiónech hodláme učinit maximum pro bezpečnost diváků a zamezit jakýmkoli negativním vlivům, které by mohly poškodit klub či narušit sportovní atmosféru zápasu. S využitím pracovníků bezpečnostní agentury a moderní monitorovací techniky se zaměříme na problematická místa stadiónu. Jedince, kteří se proviní proti návštěvnímu řádu stadiónu, jsme připravení ve spolupráci s Policií ČR okamžitě identifikovat a z jejich činů vyvodit postihy,“ upozornil Miroslav Fuks, tiskový mluvčí FC Vysočina.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 3 – Kukol‘, 2 – Harba, Mešanović, Kučera, 1 – Kovář, Hybš.

Inkasované karty: 5 – Kukol‘, 4 – Kučera, 2 - Vidlička, Jánoš, Vaculík, 1 – Marek, Hanuš, Jungr, Hybš, Krejčí, Fulnek.

Absence: Marcin a Jungr (zranění), Vidlička a Tlustý (individuální příprava).

FC Viktoria Plzeň

vedení klubu – předseda představenstva: RNDr. Tomáš Paclík, generální manažer: Adolf Šádek, sportovní manažer: Pavel Kuka, tiskový mluvčí: Pavel Pillár
adresa: Štruncovy sady 3, 301 12  Plzeň
telefon: 377 221 507, 377 221 515
internet: www.fcviktoria.cz
e-mail: fcviktoria@fcviktoria.cz
klubové barvy: červen a modrá
kapacita stadionu: 11.354 míst k sezení
počet mládežnických týmů: 13
počet ženských a dívčích týmů: 6
B – tým: Juniorská liga

POHLED DO HISTORIE

Názvy klubu: SK Viktoria Plzeň (1911 - 1948), Sokol Škoda Plzeň (1949 - 1952), Sokol ZVIL Plzeň (1952 - 1953), DSO Spartak LZ Plzeň (1953 - 1962), TJ Spartak LZ Plzeň (1962 - 1965), TJ Škoda Plzeň (1965 - 1992), FC Viktoria Plzeň (od 1993)

Úspěchy: Na začátku třicátých let postoupila Plzeň do první profesionální ligy a hned se zařadila mezi nejlepší celky této soutěže. V roce 1946 skončila v lize třetí a v následujících dvou letech ještě o příčku výše. V roce 1953 spadl klub zásluhou reorganizace až do krajského přeboru a do první ligy se vrátil až o sedm let později. V dalších letech se hrála většinou druhá liga, s výjimkou sezon 1986/87 a 1988/89. Na návrat mezi elitu tak museli Západočeši čekat až do roku 2003, ale znovu pouze na rok. Nejúspěšnější sezónou v historii klubu byla sezóna 2010/2011, kdy klub vybojoval mistrovský titul, na tuto sezónu navázala sezóna 2011/2012 a úspěšné tažení pohárovou Evropou. Dalším velkým úspěchem je mistrovský titul ze sezóny 2012/2013 a poté postup do základní skupiny Ligy mistrů a též druhé místo v lize v sezóně 2013/2014.

Vzájemná bilance: 12 utkání  2 – 3 – 7  9 : 15

Ze vzájemných zápasů:

jaro 14 - Gambrinus liga: FC Viktoria Plzeň – FC Vysočina Jihlava  1:1 (0:0)
Góly: 46. Ďuriš - 82. Mešanović
Sestavy: PLZ: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský – Ďuriš (70. Kolář), Hořava, Hrošovský, Kovařík - Wágner (83. Tecl), Bakoš (62. Štípek). VYS: Hanuš – Mikula (56. Mešanović), Šourek, Krejčí, Vepřek – Jánoš, Kučera - Kukoľ (88. Karlík), Koloušek, Vaculík (49. Kosak) – Harba.

podzim 13 – Gambrinus liga: FC Vysočina Jihlava – FC Viktoria Plzeň  1:2 (1:1)
Góly: 16. Harba – 10. Rajtoral, 79. Bakoš
Sestavy: VYS: Blažek – T. Marek, Tlustý, Šourek, Josl (78. Kosak) – Masopust, Jánoš (87. Teplý), Jungr, Karlík, Vaculík – Harba. PLZ: Kozáčik – Řezník (67. Kolář), Hubník, Procházka, Limberský (23. Kovařík) – Rajtoral, Horváth, Pospíšil, Hořava, Petržela – Tecl (63. Bakoš).

jaro 13 - Gambrinus liga: FC Viktoria Plzeň – FC Vysočina Jihlava  1:0 (1:0)
Gól: 24. Bakoš
Sestavy: PLZ: Kozáčik - Řezník, Ševinský, Čišovský, Rajtoral - Horváth, Darida, Štípek (80. Zeman), Hora (65. Malakyan), Ďuriš - Bakoš. VYS: Blažek – Obert, Tlustý, Šourek, Josl – Rada, Kučera – Masopust (75. Kosak), Jungr, Vaculík – Sedláček (82. Gavrić).

Pravděpodobná sestava: Kozáčik – Hubník, Hejda, Procházka, Limberský – Hořava, Hrošovský – Petržela, Vaněk, Pilař - Holenda.

Trenér: Miroslav Koubek

Střelci: 4 – Tecl, Kolář, 3 – Chramosta, 2 – Hejda, Řezník, Petržela, Pilař, Vaněk, 1 - Limberský, Bakoš, Procházka, Horváth, Hořava.

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: L.Krbeček (konec host. FK Baník Sokolov), Rajtoral (konec host. Hannover 96/NĚM), Chrien (přestup FK Dukla Banská Bystrica/SK), Vaněk (přestup Kayserispor/TUR), Holenda (přestup FK Rostov/RUS), Chramosta (přestup FK  Mladá Boleslav).

Odchody: L.Krbeček (přestup 1.FK Příbram), Rezek (přestup Apollon Limassol/KYP), Mandous (FK Baník Most), Šírl (Bohemians 1905), Fillo a Stratil (1.FK Příbram), Hora (SK Dynamo České Budějovice), Krmenčík (FK Dukla Praha), Štípek (FC Hradec Králové), Ďuriš a Wágner (FK Mladá Boleslav).

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu