11.11.2014, Miroslav Fuks

Kuchta: Naše podzimní výkony mne příjemně překvapily

Kuchta: Naše podzimní výkony mne příjemně překvapilyNad očekávání skvěle si v podzimní sezóně vedl mladší dorost U16. Hráči ročníku 1999 v Moravskoslezské lize odešli jen dvakrát poraženi a připsali si úctyhodných 43 bodů, které je vynesly až na konečnou 2. příčku s čtyřbodovou ztrátou na Sigmu Olomouc. Očekával trenér Petr Kuchta takto výbornou podzimní bilanci?

 

Tým jsem převzal červenci letošního roku vybaven pouze základními poznatky, které mi sdělil šéftrenér žáků Pavel Tvarůžek. Věděl jsem, že mančaft kombinuje naše kmenové hráče s nadějnými fotbalisty, kteří do Jihlavy přišli z celého kraje. Práci s novým týmem jsem bral jako velkou výzvu a úvodní půlrok jsem vnímal spíše jako seznamovací. O to více mne příjemně překvapily výsledky, kterých jsme dosáhli. Ty skutečně byly nad nejen mé očekávání, velmi příjemně mne překvapily. S podzimem můžeme být spokojeni, ale moc dobře víme, že pokud chceme lichotivé podzimní umístění udržet, tak je před námi ještě velká spousta práce.

Čím si kvalitní výkony vysvětlujete?
Největší předností mančaftu je jeho kolektivní a bojovný duch. Navíc prakticky na každém postu disponujeme velmi dobře individuálně vybavenými fotbalisty, kteří před sebou mají zajímavou perspektivu do budoucna. Kluci podávali poctivé výkony a dokázali se vždy soustředit na konkrétní zápas, který měli před sebou. A hlavně, vznikla zde skvělá parta, která táhla za jeden provaz.

Z kterého podzimního duelu jste měl nejlepší pocit?
Měřítkem pro mne jsou vždy duely s ligovými kluby, se kterými se kluci budou měřit v kategorii staršího dorostu, popřípadě v juniorském věku. V tomto ohledu mne těší cenná domácí výhra nad Slováckem (4:1), tříbodový zisk proti Zlínu (1:0) a herně mne uspokojil i zápas na Baníku Ostrava, kde jsme sice 2:1 prohráli, ale byli jsme herně lepší a neproměnili jsme množství vyložených příležitostí.

S jakým zápasem jste naopak byl nespokojen?
Tím byla naše první porážka v sezóně, kdy jsme na půdě Zbrojovky Brno prohráli 5:2. Proti výbornému soupeři jsme doplatili na individuální chyby. Každopádně náš výkon rozhodně nebyl optimální.

Dokázal byste vyjmenovat hráče, kteří na podzim náleželi k oporám týmu?
To je těžká otázka. Na každém postu disponujeme šikovnými hráči, kteří by si určitou formu ocenění podzimních výkonů a tréninkového přístupu zasloužili. Fotbal je ale týmový hra, tudíž bych jen nerad některé hráče vyzdvihoval. Mohl bych totiž ublížit jejich spoluhráčům. Pochvala skutečně přísluší všem.

Nakolik se během zimní přestávky změní podoba vašeho kádru?
Vše se bude odvíjet od podoby kádru vrcholu naší mládežnické pyramidy, tedy juniorky. Předpokládám, že o kategorii výše se posunou dva fotbalisté.

Jaký program je pro tým připraven do vánočních svátků?
Kluci měli v uplynulém týdnu volno, ovšem nyní už se znovu zapojili do tréninkového procesu. V týdnu máme nyní pouze tři tréninkové jednotky a navíc nás čekají dva zápasy v rámci Memoriálu Vlastislava Marečka – proti Slavii Praha a Slovácku. Připravovat se budeme zhruba do poloviny prosince a poté hráči dostanou vánoční volno. Znovu se sejdeme na počátku ledna.

Hráčské statistiky:

Vstřelené góly: 14 – Rážek, 11 – Chlumský, 8 – Šteffl, 7 – Trojánek, 6 – Bartl, 5 – Urbánek, 4 – Špaček, 3 – Matulka, 2 – Křišťál, Lorenc, Bence, 1 – Řezáč, Škrdla, Pejhřimovský, Jilg, vlastní

Odehrané minuty: 1360 - Křišťál, 1300 - Duba, 1238 - Chlumský, 1115 - Šteffl, 1100 - Trojánek, 1005 - Matulka, 1000 - Pavlík, 995 - Bence, 990 - Řezáč, 920 - Urbánek, 815 - Bartl, 758 - Špaček, 622 - Rážek, 488 - Pejřimovský, 325 - Houdek, 247 - Polcar, 217 - Škrdla, 164 - Lorenc, 115 - Kašík.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu