13.11.2014, Redakce

Průša: U týmu mi schází větší soudržnost

Průša: U týmu mi schází větší soudržnostMladší dorost U17 v červnu letošního roku slavil velmi příjemný triumf v Moravskoslezské lize. O půl roku později se mančaft zcela proměnil a pohled do tabulky už tak příjemný není, neboť tým FC Vysočina ve vyrovnané soutěži obsadili „až“ 6. příčku. V čem tým za špičkou ligy zaostává a jak podzim hodnotí trenér Kamil Průša?

 

Celý podzim jsme si pokazili, co se umístěním v tabulce týče, dvěma zápasy v závěru sezony – s HFK Olomouc a Frýdkem-Místkem. Jinak bychom v tabulce skončili na lichotivém čtvrtém místě. Oproti ostatním výše umístěným celkům jsme po celou sezonu neměli vyrovnané výkony. Z pohledu toho, že se nám ve větší míře vyhýbala zranění, a mohli tak do utkání zapojit všechny hráče z našeho devatenáctičlenného kádru, si myslím, že můžeme být relativně spokojeni. Mezi jednotlivými hráči jsou totiž samozřejmě určité výkonnostní rozdíly.

Na konci uplynulé sezóny mladší dorost U17 slavil vítězství v Moravskoslezské lize. Jaké rozdíly mezi oběma týmy vidíte?
Největším rozdílem je v soudržnosti týmu. Tato parta spolu v kabině, respektive na hřišti, tolik nedrží, jako tomu bylo u ročníku 1997. V týmu chybí více rychlostně vybavených hráčů. Největším nedostatkem je však absence klasického útočníka. Moc nám chybí Pavel Svoboda, který je však dlouhodobě mimo hru. Stejně tak mi v kabině schází vůdce, osobnost, která by v patřičnou chvíli dokázala strhnout ostatní hráče. Oproti staršímu ročníku však tito hráči chtějí vše řešit fotbalově. Snaží se zvládat těžké situace konstruktivním řešením. Proto si myslím, že do budoucna mohou z tohoto ročníku vyjít kvalitní individuality.

Které zápasy se týmu vydařily? V jakých duelech naopak zůstal za očekáváním?
Vydařil se nám vstup do soutěže. Utkání v Opavě a v Karviné jsme opravdu herně zvládli velmi dobře. Stejně tak druhé poločasy s Baníkem a se Slováckem. Bohužel zápasy s Brnem, Zlínem a Sigmou nám ukázaly obrovské nedostatky v našich schopnostech a dovednostech. Velmi mě mrzí utkání na HFK Olomouc a ve Frýdku-Místku, kde jsme utkání nezvládli po psychické stránce.

Jací fotbalisté během podzimu náleželi k oporám mančaftu?
Tento kádr určitě svoji osu má. Konkrétní však nechci být. Pořád mi u dvou tří momentálně výkonnostně lepších hráčů něco schází, abych je mohl označit za správné opory.

Dojde v kádru během zimní přestávky k nějakým změnám či posunům?
Vše bude záležet na posunech hráčů z U19 do juniorského týmu. Myslím ale, že jeden až dva naši fotbalisté budou přeřazeni do U19. V této návaznosti nás zase obohatí kluci z U16.

Jaký program teď před týmem je?
Momentálně jsme v zimním přechodném období, což znamená, že trénujeme třikrát týdně. K tomu mají někteří hráči ještě jeden dopolední trénink v rámci školní výuky navíc. Do konce roku sehrajeme dvě utkání v semifinálové skupině Memoriálu Vlastimila Marečka - tuto neděli na Slavii Praha a za čtrnáct dní doma se Slováckem. Od 12. prosince budou mít hráči do 7. ledna volno.

Hráčské statistiky za podzim:

Odehraná utkání: Malár František 17, Vlk Adam 17, Smejkal Tomáš 17, Bartók Patrik 17, Fikar Daniel 17, Vrzal Milan 17, Vašíček Jakub 17, Jilg Karel 16, Časta Pavel 16, Mužátko Filip 15, Polcar Michal 15, Pecina Marek 15, Průša Adam 14, Svoboda Richard 14, Svoboda Patrik 12, Kafoněk Marek 11, Konrád Lukáš 10, Karmazín David 9, Čermák Ondřej 6, Duba Patrik 1.

Odehrané minuty: Malár František 1320, Vlk Adam 1304, Jilg Karel 1280, Smejkal Tomáš 1085, Časta Pavel 934, Bartók Patrik 909, Fikar Daniel 841, Průša Adam 824, Konrád Lukáš 800, Vrzal Milan 795, Mužátko Filip 708, Kafoněk Marek 696, Polcar Michal 628, Vašíček Jakub 626, Svoboda Patrik 552, Čermák Ondřej 480, Karmazín David 469, Svoboda Richard 320, Pecina Marek 285, Duba Patrik 80.

Vstřelené branky: Časta Pavel 8, Vlk Adam 6, Smejkal Tomáš 5, Polcar Michal 4, Průša Adam 4, Bartók Patrik 3, Malár František 2, Jilg Karel 2, Pecina Marek 2, Fikar Daniel 1, Mužátko Filip 1, Svoboda Richard 1, Kafoněk Marek 1.

Gólové asistence: Malár František 6, Fikar Daniel 6, Polcar Michal 4, Bartók Patrik 4, Smejkal Tomáš 3, Mužátko Filip 3, Svoboda Richard 3, Průša Adam 2, Svoboda Patrik 2, Vlk Adam 1, Kafoněk Marek 1, Vašíček Jakub 1, Karmazín David 1.

Žluté karty: Vlk Adam 4, Mužátko Filip 3, Časta Pavel 3, Vrzal Milan 3, Polcar Michal 2, Malár František 1, Bartók Patrik 1, Smejkal Tomáš 1, Svoboda Patrik 1, Kafoněk Marek 1, Jilg Karel 1, Pecina Marek 1.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu