15.12.2014, Miroslav Fuks

Jungr a Marcin vyhlíží návrat na zelené trávníky

Jungr a Marcin vyhlíží návrat na zelené trávníkyV jarní sezóně by se mohli stát vítanými posilami ofenzívy FC Vysočina. Zatímco Marek Jungr na podzim stihl nastoupit hned do jedenácti zápasů, tak Matúš Marcin absolvoval pouhých devatenáct minut na Spartě. V zimním období se oba po nepříjemných zraněních připojí do přípravy týmu.

 

Dvacetiletý Matúš Marcin do FC Vysočina přestoupil v létě 2013 s vizitkou slovenského reprezentanta U21. Cesta do užšího kádru jihlavského týmu však byla složitá, tudíž se na podzim 2013 rozehrával v Banské Bystrici. Po vydařeném půlroce v Corgoň lize přišla ještě lepší zimní přípravě v FC Vysočina a zdálo se, že by se Marcin mohl výrazně prosadit i na českých trávnících. Bohužel, naděje do něj vkládané zhatil jeho zdravotní stav. „Od března do července jsem hned čtyřikrát musel na marodku. Neustále jsem se pohyboval v kruhu zranění – regenerace - příprava s kondičním trenérem – obnovení zranění. Stále jsem jenom začínal, bylo to dost frustrující. Na vině byl vždy můj kotník. Až podrobné vyšetření u specialisty v Praze odhalilo, že mi v kotníku schází vaz. Dne 26. srpna jsem proto absolvoval operaci, při níž mi byl chybějící vaz v kotníku plasticky nahrazen,“ popsal své zdravotní trable odchovanec Prešova.

„Zotavení po operaci a regenerace trvaly zhruba tři měsíce. Podle doktorů šlo vše rychleji, než původně předpokládali. Díky tomu se zhruba od poloviny listopadu polykán tréninkové dávky s kondičním trenérem Honzou Budějským a mám příslib, že od počátku ledna mohu připravovat s týmem. Pevně věřím, že se tím mé problémy s kotníkem vyřešily a já budu konečně zdravý. Moc se těším na zimní přípravu s týmem a přeji si, abych se brzy dostal do kondice a herního rytmu. Rozhodně chci co nejdříve rozšířit svoji bilanci pouhých dvou startů v české lize,“ řekl mladý slovenský útočník.

To ofenzivní záložník Marek Jungr už v dresu FC Vysočina nastoupil do 84 ligových zápasů, z toho do 65 v nejvyšší soutěži. Zranění se mu vyhýbala až do říjnového utkání v Ostravě, kde byl po nevybíravém skluzu Stronatiho odnesen na nosítkách se zlomeninou lýtkové kosti. „Tři roky jsem měl od zranění pokoj, což bohužel platilo je do utkání na Baníku. Dva dny po zápase jsem absolvoval nezbytnou operaci, při níž vše dopadlo dobře a bez komplikací. Ani jsem moc netrpěl, pooperační stav jsem zvládl bez prášků na bolest. Nejhorší byl asi druhý či třetí den po operaci, asi jsem měl i teplotu, naštěstí to docela rychle opadlo,“ popsal své útrapy zkušený středopolař.

„Na vynucenou nečinnost jsem si chvíli musel zvykat. Mělo to samozřejmě i své výhody. Hodně jsem si odpočinul, věnoval jsem se manželce a synovi a též jsem hodně četl literaturu, která mne zajímá a obohacuje. Snažil jsem se být v kontaktu s týmem a osobně jsem viděl většinu zápasů včetně těch venku. Těšilo mne, že kluci získali tolik potřebné body a bude se nám přes zimu lépe dýchat. Určitě mi to při rekonvalescenci pomohlo,“ upozornil Jungr na pozitivní vliv úspěšných výsledků FC Vysočina.

Kdy se odchovanec Dobré Vody naplno zapojí do přípravy „áčka“? „Nesmím nic uspěchat. Zrovna mám za sebou rentgen, který potvrdil, že vše vypadá velmi dobře a já mohu nohu začít více posilovat a namáhat. Konečně se do ní mohu opřít na kole či v posilovně. Věřím, že noha mi postupně po námaze přestane otékat. Na počátku ledna bych chtěl začít lehce běhat pod vedením kondičního trenéra. Poté se uvidí, jak rychle můj návrat na hřiště bude probíhat,“ uzavřel stabilní článek jihlavské sestavy.

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu