09.01.2015, Miroslav Fuks

Trenér Luděk Klusáček je s prvním týdnem přípravy spokojen

Trenér Luděk Klusáček je s prvním týdnem přípravy spokojenFotbalisté FC Vysočina mají za sebou první zahřívací tréninkový týden zimní přípravy, během něhož vstřebali sedm tréninkových jednotek. Mnohem větší porce tréninkových dávek je však čeká v příštím týdnu, kdy v domácích podmínkách absolvují kondiční soustředění. Nejen o těchto tématech jsme hovořili s hlavním koučem Luďkem Klusáčkem.

 

Jste s dosavadními tréninky spokojen?
Těší mne přístup hráčů a fakt, že se nám dosud vyhýbají zranění. Příjemná je tedy skutečnost, že nám zatím přálo počasí. Tedy až na sněhovou vánici během úvodního pondělního tréninku. Tento týden určitě splnil svoji funkci – měl kondičně nastartovat organizmus hráčů po dovolené a zároveň přispěl k tomu, abych jednotlivé hráče lépe poznal.

Jakou náplň měly tyto první tréninky?
Nechyběla kondiční ani silová složka. Neběhali jsme ale po lesích, ale vše probíhalo na hřišti. Zároveň jsme se snažili, aby hráči byli na umělce pouze jednou denně. Byli jsme v posilovně, v hale a dbali jsme na regeneraci. To příští týden bude rozhodně náročnější. Čeká nás klasické soustředění, při kterém budeme ubytovaní v jihlavském Hotelu Gustav Mahler a budeme využívat optimálního domácího tréninkového a regeneračního zázemí. Pro náplň soustředění budou důležité dnešní funkční a diagnostické testy na Fakultě tělesné výchovy a sportu v Praze. Podle nich hráče rozdělíme do skupin a jejich tréninkovou náplň přizpůsobíme tomu, co nám testy ukážou.

V sobotu hráči sehrají první duel v rámci zimní přípravy...
Nepůjde o klasický přátelský zápas, neboť mančaft rozdělíme na dva týmy, které proti sobě od 10:00 hodin sehrají modelové utkání. Nastoupí všichni dostupní fotbalisté vyjma Tomáše Kučery, který po nemoci bude trénovat s týmem až od pondělí. Půjde o tečku za aktuálním tréninkovým mikrocyklem a zároveň budeme mít první možnost získat obrázek o výkonnosti jednotlivých hráčů našeho širokého kádru. První přípravný duel nás čeká o týden později, kdy v sobotu 17. ledna na jihlavské umělé trávě nastoupíme proti druholigovému Znojmu.

Nakolik jste spokojen se současnou podobou kádru? Co říkáte na nové tváře v kádru a mladíky z juniorky?
Na obdobné hodnocení je zatím brzy. Skutečně by bylo hodně předčasné, kdybych hráče hodnotil po několika trénincích. Navíc nevylučujeme, že s ohledem na stav kádru ještě může dojít k posílení na některých postech, kde budeme cítit, že nás tlačí bota.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu