21.01.2015, Miroslav Fuks

Na Fulnekův gól odpověděl Zavadil

Na Fulnekův gól odpověděl ZavadilI druhý duel FC Vysočina v zámci zimní přípravy přinesl vyrovnaný průběh, remízu a shodné skóre 1:1. Zápas proti Brnu nabídl řadu šancí, ovšem gólový účet otevřel až v 78. minutě Jakub Fulnek. Domácí však výhru neudrželi, neboť čtyři minuty před koncem vyrovnal přesnou střelou brněnský kapitán Pavel Zavadil.

 
FC VysočinaFC Vysočina
přát., středa 21.1.2015, 11:00
1:1
(0:0)
BrnoBrno
 

Góly: 78. Fulnek – 86. Zavadil
Rozhodčí: Zelinka – Pelikán, Sedláček
Diváci: 50
FC Vysočina: I. půle: Blažek – Kukoľ, Tlustý, Kryštůfek, Hybš - Kliment, Bello, Šulek, Vaculík – Kosak, Přeučil. II. půle: Hanuš – Marek, Kryštůfek, Krejčí, Urbánek – Fulnek, Demeter, Bello (68. Šulek), Batioja – Kosak (68. Kliment), Harba.
Brno: Hladký (46. Veselý) - Malík, Košťál, Jugas - Vávra (80. Serečin), Fischer (75. Fall), Zavadil, Šumbera, Sýkora (70. Brigant) - Slančík, Klán (63. Pašek).
 

Komentář

Vysočina do utkání nasadila veškeré zdravé hráče, přičemž postrádala zranění či nemocné Šourka, Mešanoviće, Kučeru, Mlakiće, Jungra, Kubistu a Marcina. Brno do Jihlavy přijelo s užším kádrem, neboť druhá část týmu ve stejný čas sehrála utkání proti Líšní.

První dějství nabídlo vyrovnaný průběh, v němž byli o něco nebezpečnějším týmem hosté. V koncovce však selhávali na výborně chytajícím Blažkovi nebo na své zbrklosti. První střelecký pokus si připsal domácí Šulek, ovšem gólman Hladký byl připraven. V 8. minutě zahrozila Zbrojovka, když po centru ze strany pálil z voleje Šumbera, ale jeho rána letěla nad břevno. V 19. minutě našel Šumbera dlouhým míčem Vávru, jehož prudkou ránu Blažek vyrazil. Zahanbit se však nenechal ani hostující brankář Hladký, který ve 24. minutě vyrazil samostatný nájezd aktivního Kosaka, kterého vysunul Bello. Následná dorážka Přeučila letěla mimo tři tyče. Přeučil proti Hladkého neuspěl ani o čtyři minuty později, kdy brněnský gólman vytěsnil jeho hlavičku po předchozím centru Kosaka. Chvíli poté se ze standardní situace neujala hlavička Tlustého. Zbytek půle ovšem patřil Zbrojovce. Sýkora pláchl obraně a protáhl Blažka, Fischer mířil v dobré pozici nad branku.

Druhý poločas přinesl méně gólových příležitostí na obou stranách. V 51. minutě se Fulnek proháčkoval obranou a dostal se ke střele, která však vysoko přeletěla břevno. V 53. minutě dobře odcentroval Šumbera na hlavičkujícího Vávru, jehož pokus Hanuš vyrazil. V 73. minutě Marek oslovil Fulneka, ovšem gólman Veselý proti jeho střele dobře zasáhl. Skóre se měnilo až v závěru. Nejprve si v 79. minutě Batioja narazil míč s Harbou a ekvádorský ofenzivní hráč poslal míč před branku, kde si ho našel Fulnek a nepříliš prudkou střelou se trefil přesně k tyči 1:0. S následné jihlavské akce mohl po přihrávce Batioji zvýšit Kliment, ovšem Veselý si s jeho střelou poradil. Hosté byli blízko vyrovnání v 84. minutě, kdy se k hlavičce dostal Pašek, ale jeho dobře mířený pokus dokázal Hanuš reflexivně vytěsnit na břevno a poté míč dopravil do bezpečí Urbánek. Brno se přeci jen dočkalo v 86. minutě, kdy Pašek po centru Šumbery hlavičkoval do obránce, odražený míč ale napálil do sítě Zavadil – 1:1. V závěru mohl výhru na jihlavskou stranu strhnout Harba, ovšem jeho střela našla pouze Veselého rukavice.

Pozápasové ohlasy v sestřihu tradičně nabízí Youtube kanál Ježour TV. Přinášíme vám hodnocení ze strany střelce branky Jakuba Fulneka a trenéra Luďka Klusáčka.

Fotogalerie

               
 

Ohlasy trenérů

„Chtěli jsme vyhrát, ovšem výsledky v této fázi přípravy rozhodně nejsou nejdůležitější. Na Brnu se projevilo, že má za sebou více přípravných zápasů a především pod panem Kotalem tým hraje už delší dobu. Naopak náš stávající realizační tým je u mančaftu zatím krátce, s hráči se sžíváme a řadu věcí si ještě musíme vysvětlit. Zápas byl z naší strany více kondiční, než taktický, neboť hráči předvedli dost živelný výkon. Hlavně tedy v prvním poločase. Máme rozhodně na čem pracovat a já věřím, že se dočkáme zlepšení. Do startu máme relativně hodně času,“ řekl k utkání trenér Luděk Klusáček, který se zatím bránil konkrétnímu hodnocení hráčů: „Výkony jednotlivých fotbalistů určitě nechci hodnotit přes média. Nejdříve si vše řekneme v kabině. Zápasy určitě mnohé naznačují, je vidět, že hráči bojují o místo v kádru a v sestavě.“
 
Zápasy
14.kolo | FC Vysočina - Brno | 2:0
28.kolo | Brno - FC Vysočina | 1:1
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu