30.01.2015, Miroslav Fuks

Klusáček: Zápasy nastavují zrcadlo výkonu každého hráče

Klusáček: Zápasy nastavují zrcadlo výkonu každého hráčeKouč Luděk Klusáček absolvoval první čtyři tréninkové týdny s prvoligovým kádrem FC Vysočina. Těsně před odletem na herní soustředění do Turecka jsme jej požádali o ohlédnutí za kondičním přípravným blokem. Splnila se z pohledu hráčského materiálu či tréninkových podmínek jeho očekávání, s nimiž do Jihlavy nastupoval?

 

Dosavadní působení v FC Vysočina potvrzuje mé očekávání. Jde o solidně zabezpečený klub s takřka rodinnou atmosférou, který se může pyšnit velmi kvalitním zázemí, což je pro práci trenéra a hráčů velmi důležité.

Nakolik jste byl spokojen s průběhem kondiční a silové přípravy? Podařilo se absolvovat vše, co jste si naplánovali?
I díky výborným tréninkovým podmínkám a přejícímu počasí jsme mohli naplnit naše plány z hlediska kondiční přípravy. Nutno dodat, že jsme náplň tréninků ladili dle výsledků funkčních a diagnostických testů na Fakultě tělesné výchovy a sportu v Praze, které proběhly na konci prvního lednového týdne. Ukázaly nám dobré vytrvalostní předpoklady hráčů, ale zároveň určité mezery v silové složce. Té jsme se hodně věnovali a hráči to jistě dost pociťují na svém těle. Na sílu se každopádně hodláme zaměřit i v průběhu celé sezóny.

Dosud jste sehráli čtyři přípravné duely. Pomohly Vám k tomu, abyste si udělal obrázek o možnostech jednotlivých hráčů?
Zápasy vždy nastaví zrcadlo výkonu každého hráče. Zejména, když jsme do těchto utkání šli prakticky bez taktických záměrů a úkolů, což ještě zdůraznilo jednotlivé individuální výkony.

Kaňkou za lednovým blokem byla zvýšená marodka. Jaký je její aktuální stav?
Marodka nebyla zase tak drastická. Šlo o krátkodobá zranění, která většinou představovala obnovení zranění z předchozích období. Momentálně trénuje s určitými omezeními Jungr a bohužel pro soustředění v Turecku postrádáme stopera Šourka a defenzivního univerzála Jánoše. Šourek si v utkání se Spartou obnovil zranění achilovky a Jánoše trápí svalový problém, který si vyžádá minimálně týdenní procedury s fyzioterapeutem v domácích podmínkách. Místo Adama s námi do Antalye letí mladý levý bek Matej Mlakić.

Kádr od startu přípravy prošel redukcí. Jak těžké bylo některé hráče vyřadit či poslat na hostování?
Taková rozhodnutí nejsou jednoduchá pro žádného trenéra. Zvláště, když u žádného hráče nešlo o nedostatky v přístupu k přípravě či v tréninkové morálce.

Potřebuje současný kádr posílení na některých postech?
Bavíme se o doplnění kádru o jednoho či dva hráče. Jedním z nich by mohl být univerzální fotbalista pro defenzívu, což umocňují současné zdravotní potíže Šourka a Jánoše. Druhý fotbalista, o kterém přemýšlíme, by měl být využitelný do ofenzívy.

Vytvořil jste trenérskou dvojici se svým předchůdcem na jihlavské lavičce Romanem Kučerou. Jak se vaše spolupráce vyvíjí?
My jsme se s  Romanem sešli ještě před tím, než jsem podepsal smlouvu. Trochu jsme se znali už před tím. Spoustu věcí jsme si vyjasnili, jsme v pohodě a naše spolupráce si čím dál lépe sedá. Je jasné, že budeme mít dlouhodobý vývoj a nejlépe ji prověří ligové zápasy.

Jakou náplň bude mít nadcházející soustředění v Turecku? Už se do tepla těšíte?
Do tepla se těším nejen já, ale i všichni hráči a další členové realizačního týmu. Naše tréninky v Antalyi budou zaměřené vyloženě herně a takticky a oproti dosavadnímu průběhu zimní přípravy se trochu sníží intenzita tréninků. Čeká nás mnoho nácviků a taktiky. Hlavně ale sehrajeme tři kvalitní utkání proti zahraničním soupeřům, které hodně napoví o složení sestavy pro mistrovské duely.

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu