13.02.2015, Miroslav Fuks

Josef Morkus absolvoval mládežnický seminář v Rakousku

Josef Morkus absolvoval mládežnický seminář v RakouskuPětice českých trenérů, kteří se věnují mládeži, zastupovala Česko na odborném semináři, který UEFA pořádala ve dnech 9. až 12. února v rakouském Pöllau. Jedním z českých účastníku byl Josef Morkus, sportovní manažer mládeže FC Vysočina.

 

Českou výpravu vedl kouč reprezentace U21 Jakub Dovalil, který seminář okomentoval na svazovém webu: „Šlo o tak zvanou ,Study group‘, tedy projekt, který už běží sedm let. UEFA vypisuje jednotlivá témata a zve vždy několik svazů, aby si jejich zástupci navzájem sdělovali v té které tématice své poznatky a zároveň na dané téma vyslechli i odborné přednášky. Do Rakouska se dále sjeli zástupci Chorvatska, Lucemburska, Kypru, Bosny a Hercegoviny a samozřejmě nechyběli pořádající Rakušané. Nosným tématem čtyřdenního semináře bylo vzdělávaní trenérů, kteří jsou držiteli UEFA Elite mládežnické licence.“

Každá asociace měla za úkol přednést asi patnáctiminutovou prezentaci o tom, jak probíhá vzdělávání trenérů mládeže, jaké jsou metody práce s mládeží, o systému výběru a výchovy. „UEFA vybrala země s podobnou velikostí i úrovní práce s mládeží a k tomu i země, které se mohly něco nového dozvědět. Z průběhu semináře a vzájemné výměny zkušeností mám dobrý pocit. Organizace byla na výborné úrovni, měli jsme nabitý program a především jsme nabrali spoustu informací.  Zjistili jsme, že v práci s mládeží jsou nejdál v Rakousku, kde disponují detailně rozpracovaným systémem sportovních center a akademií. Už jim to začíná přinášet první úspěchy, tady bychom se mohli inspirovat. Dále jsme se například dozvěděli, že Lucembursko své nejtalentovanější mladíky posílá do zahraničních akademií a na Kypru mají problémy s uplatňováním mladých hráčů v nejvyšší soutěži, kterou zaplavili cizinci. Potvrdilo se nám, že oproti ostatním zemím se u nás do mládežnického fotbalu vydává podstatně méně peněz ze státních prostředků,“ ohlédl se za průběhem semináře Josef Morkus.

 
Aktuálně

U17: Domácí prohra se Zbrojovkou

Ani jihlavský mladší dorost nedokázal vyzrát v moravském derby na brněnskou Zbrojovku a prohrál 0:3 (0:2). Vysočina si ale i přes tento výsledek drží 13. příčku v tabulce a v příštím kole zavítá na půdu Slavie Praha. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu